Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, dün yaptığı açıklamada, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık’ın ilçeye giren kömür kamyonlarında belediyenin denetim yapıp-yapmadığını kontrol ederek, bu sırada çekilen fotoğrafları sosyal medya hesabında paylaşmasını eleştirdi.

Hüseyin Boyalık’ın haddini bilmediğini öne süren Özcan, “AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık kardeşimiz kömür kamyonlarını denetlemeye çıkmış, sosyal medya hesabında gördük. Gelsin ona zabıta üniforması giydireyim, kadroya alayım.

Seçimi kazanıp ondan sonra gelecekler. Bunu vatandaş olarak yaptıysa teşekkür ederim. Sosyal medyada denetliyoruz diyerek böyle şeyler paylaşmak haddini bilmemek demektir. Bir ilçe başkanının kamyonları durdurup denetlemesi küstahlıktır. Üstüne vazife mi? Bir noksanlık görüp bize bildirirsin.” dedi.

AKP, TÜRKİYE’NİN HER TARAFINI SATTI

Mehmet Özcan, Hüseyin Boyalık’ın Keşan Belediyesi’nin çok yer sattığı yönündeki açıklamalarına cevap vererek, şunları söyledi: “Ona gereken cevabı ilçe başkanımız vermiştir. AKP, Türkiye’nin her tarafını sattı. Bende bunların listesi de var. Şimdi de insanlara kumsalları satıyorlar. Bu sene büyük curcuna kopacak. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bize bir şezlongun ne kadara kiralandığını soruyor. Kanunda, ‘Üzerini kapatmamak şartıyla 100 metrekarelik bir gölgelik yapabilirsin’ diyor. İçine de 6 metrekarelik bir büfe koyabilirsin. 75 metre sağa 75 metre sola hitap edebilirsin. Vatandaşa ‘illaki şezlong alacaksın, kiralayacaksın, gölgelik parası alacaksın’ bunlar yapılmamak şartıyla bu yerler veriliyor. Yasada bunlar varken Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bize rayiç bedelleri soruyor. Bir şezlong ne kadar ona göre kiraya verecekler. Şimdiden işgal edin düzene girene kadar devam edin diyorlar. Kamuya açık yerleri bu şekilde veremezsiniz. Madem vatandaşın girmesine engel olunmayacak şartı var neden bizden rayiç bedel soruyorsunuz. Beyefendi kömür kamyonları ile ilgileneceğine bunlarla ilgilensin.”

PTT ÇOK YAVAŞ ÇALIŞIYOR

PTT’nin çalışmalarının çok yavaş olduğunu da iddia eden Özcan, “Bakanlıktan 16.05.2016 tarihinde çıkan yazı elimize daha yeni geldi. Bayram kartı gönderiyoruz, bayramdan 20 gün sonra vatandaşın eline geçiyor. Resmi evraklar çok geç geliyor. Bu düzeltilmesi gereken bir durumdur.” ifadelerini kullandı.

Tekirdağ’da katıldığı Trakya Belediyeler Birliği’nin encümen toplantısı hakkında da değerlendirmelerde bulunan Mehmet Özcan, şunları söyledi: “Toplantıda, Trakyalı belediyelere verilecek hizmet içi eğitim seminerleri planlandı. Süleymanpaşa Belediyesi’nin zabıta eğitimi ile ilgili bir talebi vardı, bunları görüştük. Filibe’de bulunan eski Osmanlı camilerinden birinin tamiri için belediyeler olarak yapacağımız 50 bin Euro’luk yardım için yaklaşık maliyet oranlarını görüştük.” diye konuştu. 

ÖZCAN: O VATANDAŞ KİMSE ALTINA İMZASINI ATACAK

Keşan’da yayımlanan bir yerel gazetenin 17 Haziran 2016 tarihli sayısında çıkan “Keşanlı vatandaştan Keşan Belediyesi’ne veryansın” başlıklı haberi eleştiren Özcan, şunları söyledi: “Eleştiriye her zaman açığım ancak dozunu yasadışı olarak kaçırmaya başladılar. Bu kanunları ben çıkarmadım. Katı atık masrafını almak zorundayız çünkü her hizmetin bir bedeli vardır. Bunu tüm belediyeler yapıyor. Vatandaşlar bir yerden bir yere nasıl giderken parasını veriyor bu da öyle. 8 milyon TL’lik yatırım yapıldı. Yarın atık su parası da gelecek. Bir vatandaş belediyeyi eleştirmiş, kimmiş o vatandaş, çıksın görelim. Uydurmadan yazılmadığı ne malum. O vatandaş kimse altına imzasını atacak.”

BURASI ONLARIN ÇARŞISI DEĞİL

Mehmet Özcan, yine aynı yerel gazetede 11 Haziran 2016 tarihli sayısında “İki kadeh rakıya iş bitiyor” başlıklı köşe yazısından dolayı köşe yazarına dava açacağını belirterek, “İki kadeh rakıya yer veriyormuşum, terbiyesizlik. Benim iki kadeh rakıya yetecek param var. ‘iki körün dolma yemesi’ gibi demek ki kendi öyle yapacak. Eleştiriye eyvallah da hakarete hiç tahammülüm yok. Aklını başına alsınlar. Çarşamba günü doğalgazın temelini attık. Orada gayet güzel Keşan’ı kucaklayıcı bir konuşma yaptım. Siyasi bir söylemim olmadı. Bu birilerine dokunuyor, özellikle misyon edinmişler. Bu gazete belediye ile yatıp belediye ile kalkıyor. Burası onların çarşısı değil. Herkes işini yasal kurallar çerçevesinde yapacak. Konuyla ilgili dava açıyorum.” dedi.