BÜLENT SAYLAM

Saat 12.00’de CHP Keşan İlçe Başkanlığında başlayan açıklamaya CHP Keşan İlçe Başkanı Salim Yatıkçı, CHP Keşan İlçe Yönetimi, Gençlik ve Kadın Kolları, Özcan’ın ailesi ve yakınları, çok sayıda partili ile belediye çalışanının katıldığı görüldü.

Cumhuriyet Halk Partisi Keşan İlçe Başkanı Salim Yatıkçı, Keşan Belediye Başkanı Sayın Mehmet Özcan’ın Belediye Başkanlığı aday adaylığını açıklayacağını bildirerek sözü Özcan’a bırakmadan önce Özcan’ın Belediye Başkanı seçildiği günden itibaren Keşan’da gerçekleştirdikleri projeleri slâyt gösterisi şeklinde izlendi. 

Slâyt gösterisi bittikten sonra Özcan konuşmalarına şu şekilde devam etti: “Çok değerli partililerim, sevgili halkım, bu işler bir kişilik işidir. Mevlana der ki; ‘Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol.’ Halkımıza yaklaşık 450 dükkân kazandırmışız, ama en iyi yaptığımız şey, yeni bir ordu yaratmışız, umut, medeniyet ordusu yaratmışız. Bana oy versin, vermesin, belediye binasının kapısından giren kişi Keşan halkı, vatandaşıdır.

 Sizlerin huzurunda aday adaylığımı açıklıyorum, kendi ayağınıza sıkmayın, beni eleştirerek bir yere varamazsınız. Keşan Belediye tarihinde nadasa kalmadan arka arkaya üç dönem belediye başkanlığı yaptım, tabi daha uzun belediye başkanlığı yapan başkanlarımız da var ama arada nadasa bırakılmışlar. Biz ekibimizle partimizle bir tecrübe kazandık. Bizden sonra gelenlere yeri geldiğinde ağabeylik yapacağız. Bu orduyu daha çok arttırmak için bir dönem daha belediye başkanlığı aday adaylığımı açıklıyorum. Benim ekibim ile geldiğimde en büyük idealim bundan sonra yeni imar planlarıyla çevre yolunu yapmak, Keşan trafiğini rahatlatacak tek radikal çözüm o. Adaylığı 2004’te devraldığımda neredeyse her şey temel altıydı. Pisliğimizi gidereceğimiz bir kanal şebekesi yoktu. Sürekli altyapı ile uğraştık. Sosyal belediyecilik projelerini gündeme getiremedik.  Değerli hemşerilerim bu şehrin daha yapılacak işleri var o yüzden söz verdiğimiz kim olursa olsun daha farklı şeylerde yapılacak işlere söz vermek lazım. Ben fasulye nohut ekmeyeceğim. Değerli hemşerilerim katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim. Umarım sağlık sıhhat içerisinde huzurla bir seçim geçiririz’’