HABER MERKEZİ

Beyendik Beykent Mahallesinde bulunan Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğrenci ve velileri senelerdir bir çözüme kavuşmayan okula gidiş-geliş sorunlarının artık bir son bulmasını istiyorlar.

Keşan Belediyesinin 16.00-17.30 saatleri arasında dönüş-güzergahında Beyendik servis minibüslerine çarşıya giriş izni vermemesi nedeniyle öğrenciler köy garajında inmek zorunda kalıyorlar. Sabah ana caddelerde belirlenen duraklardan alınabilen öğrenciler akşamüzeri okul sona erdiğinde duraklarında değil de köy garajında iniyorlar. Garaja yakın oturan veli ve öğrenciler için bir sorun gibi görünmese de garaja uzak mahallelerde oturan öğrenciler garajda inip tekrar şehiriçi minibüslerine binip evlerine gitmek zorunda bırakılıyorlar. Konuyla ilgili şikayetlerini dile getiren veliler, “Hem çocuklarımız için karda, kışta, yağmurda zor hem de bizim için maddi açıdan bir külfet. Bu sorunu yıllardır o okula giden öğrenciler dile getirmişler ancak bir sonuç elde edilememiş. Peki, bu sorunun sebebi veya çözümünü bulacak kişi veya kurumlar kimler?” diye konuştular.

Şehir dışından bazı kurum memurlarını kapıya kadar bırakan servislere izin verilirken; şehir dışından gelen öğrencilerin köy garajında inmek zorunda bırakılmalarının adaletsizlik olduğunu söyleyen veliler haksız olan bu uygulamanın son bulmasını ve diğer servisler gibi çocuklarının da duraklarına bırakılmasını istediler.