ilk cemrenin düşmesi nedeniyle yeryüzünün ısınmaya başlaması baharı müjdeleyen bir yönü var. Soğuk kışın ardından güneş bugün yüzünü göstermeye başladı ve vatandaşı bir  bahar heyecanı sardı. Cemre ile ilgili detaylar ise şöyle:

Baharın müjdecisi ilk cemre vatandaş tarafından heyecanla bekleniyor. Soğuklar geçen hafta etkisini iyice arttırdı, yeni haftanın ilk gününde ise bahardan kalma bir hava var. Güneşin yeniden 'merhaba' demesiyle vatandaş ilk cemre ile ilgili detayları merak ediyor. Kimisi, "ilk cemre düştü mü?" diye ararken, kimisi ise "ilk cemre ne zaman düşer?" şeklinde arıyor. Peki, ilk cemre düştü mü? İlk cemre ne zaman düşer? İlk cemre nereye düşüyor? İşte baharın müjdesi ilk cemre ile ilgili detaylar…

İLK CEMRE DÜŞTÜ MÜ? İLK CEMRE NE ZAMAN DÜŞER?

İlk cemre düştü mü?, İlk cemre ne zaman düşer sorularının yanıtını merak ediyorsanız ilk cemre henüz düşmedi. Baharın gelişini müjdelediğine inanılan, havaya, suya ve toprağa ayrı ayrı düştüğü kabul edilen cemre ile ilgili halk takvimi kabul ediliyor. Halk takvimine göre; kasım günlerinin 100. gününden 5 gün sonra cemrelerin düşmeye başladığı kabul ediliyor. Buna göre; ilk cemrenin yarın düşeceği var sayılıyor.