AK Parti Büyük Kongre Edirne Delegesi Mustafa Mercan, dün yaptığı açıklamada, 21 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek olan olağanüstü kongre ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

16 Nisan’da gerçekleştirilen referandumun ardından halkın, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine vize verdiğini belirten Mercan, konuyla ilgili şunları söyledi: “Burada hayata geçecek uygulardan bir tanesi partili cumhurbaşkanlığı. Bu da bizim kurucu genel başkanımızın, Cumhurbaşkanımızın partisiyle bağının yeniden hayatı geçmesi anlamına geliyor. 21 Mayıs’ta olağanüstü kongre sürecimiz var. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Ülkenin kalkınmasının bu sistemle daha hızlı olacağına inanıyoruz. 21 Mayıs bizim için çok önemli. Dünya lideri Cumhurbaşkanımızın tekrar başımızda olması bizi heyecanlandırıyor. Ben de genel kurul delegesi olarak kongrede olacağım. Bu tarihi ana tanıklık edenlerden olacağım.” dedi.

AK PARTİ’DE YENİ ATILIM DÖNEMİ

AK Parti’nin ülkeyi değiştireceğini belirten Mercan, kongrenin de ülkeye ivme kazandıracağını belirtti. Mercan açıklamasına şöyle devam etti: “AK Parti Türkiye’de birçok vesayeti kaldıran, ülkeyi değiştiren, geliştiren bir mekanizmadır. AK Parti bu özelliği ile Türk insanının gönlünde taht kurmuştur. Kurucu genel başkanı ile buluşuyor olması Türk milleti açısından da bir heyecan uyandırıyor. Büyük bir yenilenme olacağı düşünülüyor. İnşallah ülkemiz için de hayırlı bir süreç olacak. Ben de o gün Edirne delegesi olarak bu vazifeyi yerine getirmekten onur duyacağım. Ülkenin her köşesinde büyük hizmeti olan AK Parti değişim ve reform anlamında ‘Yeni Atılım Dönemi’ diye yeni bir döneme giriyor. Günlük siyasetin didişmesi dışında ülkeyi, gelişmiş bir ülke konumuna getirmektir hedef. Bizler de bölgemizde bu siyaseti takip eden insanlarız. AK Parti’nin bölgedeki hizmetlerini teşkilatlarımız anlatıyor. Yeni dönemin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Recep Tayyip Erdoğan Beyefendiye, genel kurulda oy verip katkıda bulunmak benim için ayrı bir onur ve şeref meselesi. Çocuklarımıza bırakacağımız hatıralardan bir tanesi.”

“ÇÖZÜM ÜRETEN TARAF OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Edirne’den 6 kurultay delegesinin oy kullanacağını dile getiren Mustafa Mercan, sözlerini şöyle tamamladı: “Daha önce de Sayın Davutoğlu’na, Binali Yıldırım’a oy kullandık. Sayın Binali Yıldırım’a yaptığı hizmetlerden teşekkür ediyorum. Bir hizmet adamı. AK Parti 21 Mayıs’tan sonra da hızlıca hizmet üreten bir anlayışı devam ettirecektir. Sorun değil, çözüm üreten taraf olmaya devam edeceğiz.”