SONGÜL KONAR

Mercan: “Cumhur ittifakının yerelde de devam etmesini çok kıymetli buluyorum. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de güçlü bir iktidarın hayata geçirilmesi noktasında Cumhur İttifakı önemliydi. Bundan sonra ittifakın yerelde de devam etmesini ve öneminin liderler tarafından vurgulanması gerek. Bunun vatandaş nezdinde de anlaşılması da çok önemli. Beka sorununa karşı ülkedeki kaosa karşı, kontrolü elde tutabilecek, millet vicdanının da içerisinde olduğu bir ittifak olduğunu düşünüyorum. Bunun karşısında başka ittifakların kurulma çabası vardır ya da yoktur onu bilemem. Ama yerel seçimlerde Cumhur İttifakının ruhu önemli. Bunun yaşatılması için hem aklıselim vatandaşların hem de MHP ve AK Partili temsilcilerimizin de gayret göstereceğine inanıyorum” dedi.

“HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ DEĞİL”

Yerel seçimlerin kapıya dayandığını ifade eden Mustafa Mercan, şunları söyledi: “Belediye başkan adayımızın belirlenmesi sürecindeyiz. Ben Keşan’da yaşamaktan mutlu olan, yaşamayı seven güzelleşmesi için gayret gösteren birisiyim. 2014 yılında yapılan seçimlerde elini taşın altına koymuş biri olarak; o seçimlerin sonuçlarının çok değerli olduğunu düşünüyorum. 2014’ten sonra hiçbir şey eskisi gibi değil. Değişimin ayak sesleri 2014’teki yerel seçimlerde işaret fişeği gibi net şekilde parladı. 2014; ‘Ceketi koysam kazanırım’ düşüncesi, çalışmayan anlayışın yıkılacağının ayak sesiydi. O dönemde; Gezi Parkı olaylar, FETÖ ve 17-25 Aralık kumpaslarına rağmen güçlü bir ses çıktı. Bunu herkes takdir etti. O noktanın üzerine değişimi gerektiren bir çok şey oldu. Şehrin büyüyen sorunları, sahipsizliğin artması, sosyal belediyecilik özleminin artması aşikâr durumda. Bir İpsala modelimi örneğimiz var. Başkanımız Mehmet Kerman’ın yaptıkları ortada. İpsala yükselen bir değer. Kasaba bir şehre dönüştü. İktidarla çalışan bir belediye ile ne kadar değişim olacağını gözler önüne serdik. Bunlar kartopu gibi büyüyor. Değişimi destekleyen durumlar.”

“AK PARTİ KEŞAN’DA BELEDİYEYİ ALACAK”

AK Partili belediye başkan aday adaylarının göreve hazır olduğunun altını çizen Mercan:“Bir başkan adayı gibi projeleri hazır. Bugünden seçime hazırlar. Diğer parti adaylarında bir çaba var ama partimizin aday adayları kadar istekli değiller.  Diğer önemli olan şey bölgede bütün bu değişimi destekleyecek güçlü bir milletvekilimiz var.  Fatma Aksal, değişim sürecine katkı verecek ve büyük oranda destek verecek. Sayın Milletvekilimiz Fatma Aksal, değişimden sonra da hizmetlerin hızla gelmesi noktasında önemli rol alacak. Uyum içerisinde yapılacak kıymetli bir çalışma. ‘Fatma Abla’ diye hitap edilen bir yapı değişim süreci ve değişimden sonraki hizmetlere katkı verecek. 2014’teki neticenin üzerine değişim isteği, hazırlıklı olunması, İpsala örneği, güçlü bir milletvekilimizin olması, vatandaşın değişimi istemesi önüne geçilemez bir gerçeği beraberinde getiriyor. O da değişim. AK Partili insanların tamamı ve hizmet bekleyen vatandaşların tamamı hedefe kilitlenmiş vaziyette. AK Parti çok güçlü şekilde belediyeyi alacak. 2014 bir işaret fişeği neticesindeydi, 2019’da da yeni bir anlayış ile şehir mutlu olacak. İnsanlar bir değişimi bekleyip neticesini birlikte alacaklar. AK Parti olarak tüm kadrolar ile hedefe kilitlendik. Aday adaylığı sürecinde her partide bir takım şeyler yaşanabilir. Ancak aday belirlendikten sonra biz hep beraber hedefe koşacağız. 2019’da değişimi neticelendireceğiz.” şeklinde konuştu.

“KEŞAN’A OSB’NİN YAPILMASI SEVİNDİRİCİ NOKTA”

ıklamasının sonunda Gıda OSB konusunda değinen Mercan, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bölgem için değer verdiğim, AK Partili kadrolarında katkı verdiği, bölgemiz Milletvekili Fatma Aksal’ın taçlandırdığı Gıda OSB’nin bugünkü geldiği nokta sevindirici. Bu konuda geldiğimiz nokta çok önemli. Bunun iyi anlaşılması gerek. Milletvekilimiz Fatma Aksal’ın gayretine ve bu noktaya getirmesine teşekkür ediyorum. OSB gibi örnekler değişimden sonra çoğalacak. Güçlü bir yapı ile güzel şeyler çıkacak. Benim tek arzu ve beklentim böyle bir değişim, AK Parti’nin bölgede güçlenmesi. Bunun yaşanması  en büyük mutluluğumuz olur. Hizmet için her hangi bir görev talebim olmadan çalışırım. Özellikle bir beklentim yok. Tek talebim; değişime katkı sağlamak ve AK Parti’nin bölgede güçlü olmasını sağlamak. Genel Merkezin emrinde olan biriyim. İlla bir makam beklentimiz yok. Makam değil, değişim isteğimiz söz konusu. Bölgedeki tüm adaylarımıza katkı vermek için çaba sarf edeceğim. Şehrimde değişim için en önde olacağımı herkes görecek.”