Mercan Köyü Muhtarı Mesut Özkan, dün yaptığı açıklamada, köyde yaşayan nüfusun 95 kişiye, hane sayısının da 20’ye düştüğünü söyledi.

OKULA GİDEN SADECE 2 ÖĞRENCİMİZ VAR

Genç nüfusun köyde geçimini sağlayabileceği bir iş alanının kalmadığını, tarlaların elden çıktığını, hayvancılığın da iyi bir gelir getirmediğini belirten Özkan, Bu nedenle gençlerimiz sanayinin geliştiği yerlere göç ederek, çok düşük ücretlerde çalışıyorlar. Köyümüzde 95 nüfus kaldı. İlerleyen zamanlarda bu sayı daha da düşecektir. Her geçen yıl daha da kötüye gidiyoruz. Köyde kimsenin yaşamaması gibi bir durum bile var ortada. Köyde yaşayan sadece 20 hane var. Bu konuda bir şey yapamıyoruz. 10 yıl içerisinde Mercan’da 10 kişi yaşayan kalacaktır. Ölenin yerine gelen yok. Köyden okula giden sadece iki öğrencimiz vardiye konuştu.

GENÇLERİMİZİ KÖYDE TUTACAK YA DA KÖYE GETİRECEK PROJELER ÜRETİLMELİ

Mercan köyündeki tarım alanlarının verimli ve sulanabilir bir durumda olduğunu ancak çok büyük bir kısmının dışarıdan gelen yabancılara satıldığını da ifade eden Mesut Özkan, açıklamasını şöyle tamamladı: Hep projelerden bahsediyoruz. Gençlerimizi köyde tutacak ya da köye geri getirecek projeler üretilmeli. Genç nüfus geldiğinde para kazanabileceği bir şeyler yapsın. Maalesef şu an için gençleri köye bağlayacak hiç bir gelir kaynağı yok. Tarım bitti, hayvancılık desek hiç yok.  Gelecek anlamında çok vahim bir durumdayız.”