Mercan Köyü Muhtarı Mesut Özkan, dün konuyla ilgili bir soru üzerine yaptığı açıklamada, 5 yıl önce ilgili kurumlarda onarıma alındığı açıklanan tarihi taş köprüde bugüne kadar herhangi bir çalışma yapılmadığını kaydederek, “Yapmayacaklarsa bari tamamen yıksınlar. Taş köprü yapılacak diye kapatıldı ve tali bir yol açıldı ancak bu yolda ulaşım çok sorunlu bir şekilde gerçekleşiyor. Vatandaşlarımızın bu konuda şikâyeti var” dedi.

5 YILDIR BİR ÇALIŞMA YAPILMADI

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın onayı ile tarihi taş köprünün 2011 yılı yatırım planına alındığını ve yapılanın sadece buranın kullanıma kapatılması olduğunu belirten Özkan, “Aradan 5 yıla yakın bir zaman geçti ama yapılan hiçbir çalışma olmadı. Tarihi köprü eskiden kendini daha iyi koruyabiliyordu çünkü üstünden insanlar, araçlar geçiyor yıpranan ve bakım isteyen yerleri görünüyordu. Şimdi yıllardır kullanılmıyor ve adeta kaderine terk edildi. Şu anda yaptığımız araştırmalarda bize işin proje aşamasında olduğu söyleniyor. Tam 5 yıldır bir proje bitirilemedi” diye konuştu.

650 YILLIK KÖPRÜMÜZE YAZIK OLACAK

Köprünün çok uzun bir zamandır kapalı olduğunu ve bugüne kadar ele avuca geçecek bir iş yapılmadığını ifade eden Özkan, şöyle konuştu:  “Tarihi köprümüz adeta yıkılmaya ve kaderine terk edilmiş bir durumda. Şu anda köprü yıkılmak üzere. Köprü çalışırken üzerinden araçlar geçerken çok daha iyi durumdaydı.  650 yıllık köprü yıkılıp yok olursa yazık olacak. Ya yıkılsın göz önünden kaldırılsın ya da yapsınlar yetkililerden bunu istiyor ve bekliyoruz.  Karayolları’ndan bana verilen en son bilgide köprünün hala proje aşamasında olduğu ve projenin bitmesinin ardından işin ihale edileceği bildirildi. 3-4 yıldır aynı şeyi söylüyorlar. Tarihi köprüye alternatif olarak DSİ tarafından alternatif bir yol yapıldı. Hemzemin gibi bir geçit, arazilerimize buradan gelip geçiyoruz ama girişinin ve çıkışının çok dik olmasından dolay yüklü traktörlerin geçişinde büyük tehlikeler atlatılıyor ve çok zahmet çekiliyor.”