AK Parti Keşan İlçe Başkanı Mustafa Mercan, dün yaptığı açıklamada, Berkin Elvan Parkı’nın isminin değiştirilmesi ve Sanayi Kavşağı’ndaki çalışmalar hakkında bilgi verdi.

İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde DHKP-C terör örgütü üyelerince rehin alındıktan sonra şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın isminin Tekel Meydanı’na verilmesi gerektiğini ifade eden Mercan, Berkin Elvan Parkı isminin ise değiştirilmesini istedi.

Mustafa Mercan, Keşan’da bir parka Berkin Elvan isminin verilmesine karşı çıktıklarını hatırlatarak, “Berkin Elvan Parkı ile ilgili daha önce de o dönemki ilçe başkanımızın da, belediye meclisimizin de açıkladığı gibi kamu vicdanını sızlatan ve Keşan’da gönüllerin desteklemediği, el vermediği bir şekilde o parka o isim verilmişti. Bugün anlaşılıyor ki, o kadar da masum olmadığı gözler önünde. Bizler de kamu vicdanını rahatlatacak bu ismin değişikliğini bende arzu ediyorum. Bu ismi Keşan’a yakıştıramıyorum. Burada rahmetli savcımızın isminin de tekel meydanına verilmesi konusu bana da cazip geliyor. Şehitlik Parkı da olabilir. Ama Tekel Meydanı’na bu ismin verilmesi makul. Keşan’ı bu ayıptan kurtarmak gerekli. Burada bazı şeyleri Mansur gösterip, ülkenin ne kadar zor duruma geldiği bir kez daha gözler önüne serildi. Zaman her şeyi çıkarıyor. Kuzu postuna bürünmüş kurt misali bu son dönemdeki hadiseler. İnşallah ülkemiz bu şeyleri halkın sağduyusu sayesinde aşacak. Önemli günlerden geçiyoruz. Keşan’daki bu parkın isminin değiştirilmesi taraftarıyım. Bu konuda AK Parti grubu olarak ilk meclis toplantısında harekete geçeceğiz.”

DRENAJ SORUNU VAR

Kavşaklarla ilgili yürütülen çalışmaları da aktaran Mercan, “Kamuoyunun gündeminde olan bir Sanayi Kavşağı meselesi var. Zaten 3-4 aydır orasıyla ilgili bir keşif çalışması yapılıyor. Seviyeli kavşakla ilgili bir çalışma var. Burada sıkıntı bir drenaj çalışmasından kaynaklanıyor. 500 metre bir drenajdan bahsediliyor. Önümüzdeki günlerde bize verilecek olan bir resmi yazıda 2 bin 200 m2 bir drenajla burasının olabileceği, bu 2 bin 200 m2’lik drenajın da sağlıksız olacağı söylendi. O nedenle burada diğer kavşakları da aksatmayacak bir çözüm arayışları var. Bunu yakında bizimle paylaşacaklar.  Bizler de kamuoyu ile paylaşacağız. Ama burada oradaki yerden kaynaklanan drenaj sorunu var. Bu da bugüne kadar yapılan yatırımların hiç birinde olmayan sorun. Bu da projeyi olumsuz yönde etkiliyor. Önümüzdeki günlerde gerekli açıklama birinci ağızdan yapılacak.”

ÇALIŞMALARA 15 NİSAN’DA BAŞLANACAK

Mustafa Mercan, hava şartları nedeniyle Migros, Enez ve Destek Kıtaları Kavşağı’nda duran çalışmalara da 15 Nisan itibariyle devam edileceğini söyledi.