AK Parti Keşan İlçe Başkanı Mustafa Mercan, dün beraberinde AK Parti’li Edirne İl Genel Meclisi Üyeleri Adnan Vural ve Hüseyin Boyalık’la birlikte Keşan’ın gündeminde olan konulara dair açıklamalarda bulundu.

Mustafa Mercan, teslimi yılan hikâyesine dönen Karanlık Dere TOKİ Konutları’yla ilgili önemli gelişmelerin olduğunu ifade ederek, “AK Parti Edirne Milletvekili Adayı Şemşettin Emir, bugün Ankara’da. Telekonferansla TOKİ başkanı, başkan yardımcısı ve AK Parti Edirne Milletvekili Adayı Şemşettin Emir’le birlikte bir görüşme yaptık. Konutların çok kısa süre içerisinde teslimiyle ilgili görüşmede bulundu. 15-20 günlük bir işi olduğunu söylediler. Artık işin yönetim kısmı var. Kaymakam beyle de konuştuk. Sayın valimiz de konuyu takip ediyor. Onlarda geçici yönetimi oluşturdular. Konutların teslim edileceği şahıslarla ilgili tespiti tamamlıyorlar. İnşallah bu işleri çok kısa sürede halledeceğiz. 736 tane konutun bir an önce hak sahiplerine teslimi konusu bizim en önemli mesailerimizden bir tanesiydi. AK Parti Edirne Milletvekili Adayı Şemşettin Emir de bu işi gayretiyle halletti. Öte yandan kamu yatırımı olan adliye sarayı hizmete giriyor. Tüm büyük projeler hayata geçiyor. Gayretle çalışmaya devam edeceğiz. Durmak yok yola devam.” dedi.

KÖYLERE KİLİT TAŞI DÖŞENECEK

KÖYDES’ten gelen 600 bin TL ile kilit taşı ihtiyacı olan köylerde çalışma yapılacağını dile getiren Mercan, şunları söyledi: “Bu da sevindirici bir haber. Köylerin modern yüzünü gösterecek bir çalışma olacak. Bunu da hemen hayata geçireceğiz.”

VURAL: 2 ÇÖP KAMYONU KÖYLERE HİZMET VERECEK

Daha sonra söz alan Adnan Vural ise 500 adet çöp konteynerinin geldiğini ve bunların yapılacak toplantının ardından köylere dağıtılacağını ifade ederek, 1 olan çöp kamyonu sayısının 2’ye yükseldiğini söyledi. Vural, konteynerlerin ihtiyaca göre dağıtımının önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek Keşan KHGB (Köylere Hizmet Götürme Birliği) Toplantısı sonucunda yapılacağını kaydetti.

BOYALIK: YOL ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Hüseyin Boyalık da, köylerde yol çalışmalarının devam ettiğini kaydederek, “Havaların ısınmasıyla yama çalışmalarımız başlayacak. Seydiköy’ün alt yolu, özellikle bu Danişment sahil yolu, Erikli-Beyköy arasındaki yolların yamam çalışmalarına başlanacak. Havaların iyileşmesini bekliyoruz. Gece ve gündüz sıcaklıkları arasındaki fark fazlaysa yama yapılamıyor. Haziran ayı başında da hızlı bir şekilde asfalt çalışmaları başlayacak. Şu anda stabilize yolların yapımına devam ediliyor. Bu konuda Karasatı, Küçükdoğanca Köyü, Çobançeşme Köyü baraj yolunda iyileştirme çalışmaları sürüyor. 2015 yol yılı. İnşallah önümüzdeki yıla kötü yol kalmayacak.”