GİZEM GÖRÜR

Dün saat 13.00 sıralarında gerçekleştirilen Mevlid-i Şerif’e, Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Keşan İlçe Müftüsü Mehmet Yiğit, Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ile bazı yönetim kurulu üyeleri, Keşan TB (Ticaret Borsası) Meclis Başkanı Necmi Kaymaz, Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yörük, Hamzadere Sulama Birliği Başkanı Seçkin Şimşek, siyasi partilerin bazı başkan ve temsilcileri, bazı bankaların müdürleri ile personelleri, çeltik üreticileri ve davetliler katıldı. Meriç, Mevlid-i Şerif’e katılan herkese teşekkür etti.

Mehmet Yiğit tarafından okunan Mevlid-i Şerif’in ardından pilav ve ayran ikramı yapıldı. Katılan vatandaşlar da, M. Emin Meriç’e teşekkür etti. M. Emin Meriç, Mevlid-i Şerif’e katılanlarla birlikte yılın ilk çeltik hasadını gerçekleştirmek üzere tarım arazisine gitti. Burada kurban kesilerek, biçerdöverlerin çeltik sahasına girmesiyle hasat başladı. Keşan Kaymakamı Nuri Özder de hasat sırasında biçerdövere binerek üreticinin yanında olduğunu gösterdi.

BU YILIN ADINI BEREKET YILI KOYDUK

Hasatla ilgili açıklamalarda bulunan Mehmet Emin Meriç, “Çeltik sezonuna ‘Bismillah’ diyerek, bugün itibarıyla başladık. İnşallah, 2017 yılı, diğer mahsullerde olduğu gibi çeltik sezonunda da hayırlı ve bereketli yıl olur. Bu yılın adını bereket yılı koyduk. Şu ana kadar tarımdaki bütün ürünlerde bereketli bir yıl geçiyor. İnşallah çeltikte beklediğimiz fiyatlar gerçekleşir.” diye konuştu.

ÜRETİCİ DE TÜCCAR DA TÜKETİCİYİ DÜŞÜNMEK ZORUNDADIR

Meriç, açıklamasının devamında şunları söyledi: “Benim her zaman söylediğim ve söylemeye devam ettiğim bir şey vardır. Biz pirincin veya çeltiğin çok fazla pahalı olmasını istemiyoruz. Eğer ki pahalı olursa bu bize ters teperek geri döner ve ithalat serbest olur. Tabi ki o zaman da fiyatlar daha çok düşüyor. Burada üretici de tüccar da tüketiciyi düşünmek zorundadır. Üzerine basarak söylüyorum, Osmancık türü pirinçlerde 2 bin 200 TL, Cameo ve Baldo’larda 2 bin 300 veya 2 bin 400 TL, Luna türünde ise bin 600-bin 700 arasındaki fiyatlar üreticiyi tatmin eder. Hiçbir üretici bu rakamların üzerinde bir fiyat talep etmesin. Fırsatçılık yapan karaborsacılara da fırsat tanımayalım. ”

BU YIL SUYU ZAMANINDA VE KESİNTİSİZ OLARAK ALDIK

Bu yıl, Hamzadere’den tarım arazilerine kesintisiz olarak su aldıklarını da vurgulayan Mehmet Emin Meriç, “Hamzadere Barajı’ndan suyu bu yıl, zamanında ve kesintisiz olarak aldık. Hamzadere Sulama Birliği’ndeki yöneticilerimize gece gündüz üreticinin yanında olduklarından dolayı teşekkür ederiz. Bu yıl hem verimli bir yıl oldu hem de su bakımından da sıkıntı yaşamadık. Hamzadere’den verilen su çok bilinçli bir şekilde kullanıldı. Şu anda gördüğümüz kadarıyla Hamzadere’deki doluluk oranı 100 milyon metre küpün üzerinde. Bu da birlik yöneticilerinin derslerine iyi çalışmış olduklarını ve görevlerini iyi yaptıklarını gösteriyor. Yöneticilerimize başarılarının devamını diliyoruz.” dedi.

HAYIRLI UĞURLU BİR HASAT DÖNEMİ DİLİYORUM

Meriç, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu sezon çeltikteki beklentimiz dönüm başına 750 kilo ile 850 kilo arasıdır. Tabi ilerleyen hasat zamanında bunu daha iyi göreceğiz. Ancak rüzgarın poyraz yönünde gitmesi nedeniyle verimli bir yıl geçirecekmişiz gibi görünüyor. Üreticilere bol bereketli, hayırlı uğurlu bir hasat dönemi diliyorum. İnşallah hedeflediğimiz şekilde verim alıp değerlendirerek paramızı alırız.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ