ZARAR ETMEMEK İÇİN İHRAÇ KARARI ALIYORUZ

 

Birlik’ten ihraç edilen üyelerin durumu hakkında bilgi veren MeriçBirliğimize bağlı üyelerimizden birçoğu bize gelerek artık hayvancılık ile uğraşmadıkları ya da birliğe dökecek kadar süt üretemedikleri gerekçesiyle birliğimizden ayrılmak istediklerini ileten üyelerimizdir. Geri kalan ve ihraç edilen üyelerimiz de birliğe süt dökmediği için genel kurulumuz huzurunda ihraç edildiler. Biz de bu durum karşısında üyelerimizin ve birliğimizin maddi olarak zarar etmemesi için ihraç kararları alıyoruz.

 

İHRAÇ EDİLEN KADAR YENİ ÜYE YAPIYORUZ

 

Birlikten faydalanmayan üye neden aidat ödesin ki? Bu nedenle ihraç edilmeleri en mantıklı olaydır. Çünkü birliğimizin genel merkezi üye yıllık aidatlarının %10’unu bizden almaktadır. Bu durumda bize üye aidatını ödemeyen üyenin %10’luk genel merkez payını birliğimiz ödemek zorunda kalıyor. Ayrıca genel kurulda ihraç edilen üyemiz kadar yeni üyelerimiz var” dedi.

YEM DESTEKLEMESİ İÇİN BİR ÇÖZÜM BULAMADIK

 

Genel Kurul Toplantısı’nda bir üyenin önerdiği yem çuvalı başına destekleme yapılması talebi için yönetim kurulu olarak henüz bir karar almadıklarını da açıklayan Meriç, “Bazı üyelerimiz ayda 3 çuval, bazı üyelerimiz de ayda 100 çuval yem tüketiyor. Bu destekleme önerisi karşısında ilk yaptığımız araştırmada bunu nasıl yapacağımız konusunda mantıklı bir çözüm bulamadık. Bu desteklemeyi hangi şekilde ya da nasıl belirleyeceğiz bunu araştırmalıyız. Ancak bu öneriye ancak yem satışını birlik tarafından yaparsak belki çözüm getirebiliriz. Birlik olarak yemleri piyasadan daha az bir kar ile satma olanağı bulabilirsek sanırım bu sorunu çözeriz. Bu da ancak gelecek olan taleplere bağlı olarak gelişebilir. Bunu yönetim kurulu ile toplandığımızda enine boyuna tartışacağız” diye konuştu.

HUZUR HAKKI GENEL KURULUN TAKDİRİ

 

Nevzat Meriç, açıklamasını genel kurulda düşürülen huzur hakkı miktarını nasıl buluyorsunuz sorusuna cevap vererek tamamladı ve şöyle konuştu: “Huzur hakları üyelerimizin takdiridir. Bizim şudur, budur deme lüksümüz yok. Sonuçta biz seçildik ve huzur haklarımızı da ancak üyelerimiz uygun görebilir.”