İpsala Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaparken araçlarında 70 bin tabanca mermisi ile yakalanan İran ve Irak uyruklu 2 sanığa 12 yıl 6'şar ay hapis cezası verildi.

Yunanistan'dan Türkiye’ye giriş yapmak için geçen yıl Aralık ayında Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı İpsala Sınır Kapısı'na gelen Iraklı Hawar Abdullah Youseften ve İranlı Dilshad Ali Darweshten'ın bulunduğu otomobil, gümrük ekiplerince şüphe üzerine x-ray taramasından geçirildi. Aracın çeşitli yerlerine gizlenmiş halde 1400 kutu içerisinde toplam 70 bin mermi ele geçirildi. Mermilere el konulurken, gözaltına alınan ve üzerlerinde İngiltere pasaportu bulunan 2 şüpheli tutuklandı.
İLGİNÇ SAVUNMA
Edirne 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne haklarında 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan tutuklu sanıklar karar duruşmasına çıktı. Duruşmaya sanıklar Hawar Abdullah Youseften ve Dilshad Ali Darweshten'ın yanı sıra avukatları Adem Eray Kozan katıldı. Mahkemede ele geçirilen mermileri savunan Irak uyruklu Hawar Abdullah Youseften, çiftçi olan dedesinin tarla da kuşları korkutmak için kullanacağını öne sürerek, "Bu mermiler Avrupa'da normaldir ve mermilere ilişkin faturamız mevcuttur. Bu mermiler sadece kuşlara zarar verir. İnsanlara zarar vermez. Dedem ve ailem için kullanmaları amacıyla aldım. Çiftçilikle uğraştıkları için mermileri tarladaki kuşlardan korumak için kullanacaktık. 11 aydır tutukluyum, eve gitmek istiyorum." dedi.  İran vatandaşı Dilshad Ali Darweshten da Türkiye'de mermilerin yasak olduğunu bilmediğini anlatarak, "Biz mermileri farklı ülkeden aldık, Türkiye'de mermi yasağını bilemezdik. Üzgün olduğumu söylemek istiyorum ve özür diliyorum. Cezaevinde yaşamak çok zor, serbest bırakılmayı talep ediyorum." şeklinde konuştu.
12.5'AR YIL HAPİS VERİLDİ
Edirne 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Tayyip Özdurmaz, sanıklara “Ateşli Silahlar Kanununa Muhalefet” suçundan 12'şer yıl 6'şar ay hapis cezası ile 50'şer bin TL idari para cezası verdi. Tutuklu sanıklar, mahkemenin ardından yeniden Edirne Kapalı Cezaevi’ne götürüldü.