Demokratik Sol Parti (DSP) Edirne Merkez İlçe Başkanı Mesut Kaba, dün, Keşan İlçe Başkanlığı’nı ziyaret ederek açıklamalarda bulundu. Mesut Kaba, İlçe Başkanı Yusuf Nalbantoğlu ve partililer tarafından karşılandı. İlçe Başkanı ve yönetimine yeni görevlerinde başarılar dileyerek konuşmasına başlayan Kaba, “21 Mayıs’ta PANKOBİRLİK’in seçimleri var. Trakya’nın en büyük sivil toplum örgütü olan Pancar Kooperatifi ile ilgili çalışmalarımız var. Demokratik Sol Parti olarak bu seçimin içerisindeyiz. Bunu dile getirmek için toplandık. Pancar Kooperatifi herhangi bir siyasi partinin lobisi değildir. Bu birlikte tüm partilerden üyeler mevcuttur. PANKOBİRLİK’in Trakya’da 87 bin üyesi var. Bu kuruluşta daha önce görev yapan insanlar başarısız oldular. Alpullu Şeker Fabrikası’nın kapanması bunun en büyük kanıtıdır. Yapılacak seçimle oluşacak yeni oluşumda DSP olarak bir yola çıktık. Değişime ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Çiftçilerimizin mağdur olduğunu, bu kurumun ürün alımlarında yaptığı haksızlığı gördüğümüzde, buranın parti yeri olarak kullanıldığını gözlemledik.” şeklinde konuştu.

ÇİFTÇİLERİMİZİN BU SEÇİME DUYARLI OLMASINI İSTİYORUZ

 Mesut Kaba, Yaş pancar küspesinin Konya’da 63, Trakya’da 263 TL’ye satıldığını ve Trakya çiftçisi olarak yaş küspeyi bile 200 TL fark ile aldıklarını ifade ederek, “Alpullu Şeker Fabrikası kapalı, pancar ekemiyoruz. Kapanan bu fabrikanın tekrar açılması için yola çıktık. Kalan zaman zarfında çalışmalarımızı hızlandıracağız. Çiftçilerimizin bu seçime duyarlı olmasını istiyoruz. Üyeler hiçbir siyasi parti gözetmeden gidip orada oylarını kullanmalıdırlar. Biz Meclis’te olmasak da oradaymışız gibi çalışıyoruz. Yeni Genel Başkanımız Önder Aksakal ile birlikte herkesin etkili bir muhalefet yapacağımız yönünde bize inanmasını istiyoruz. Bu konuda, herkesten özellikle basın mensubu arkadaşlardan sesimize kulak vermelerini rica ediyorum. Öncelikle kendi bölgemizde halkımıza faydalı olacağımıza inancımız tamdır.” dedi.

ESKİ ÜYELERİMİZİ YENİDEN ÜYE OLMAYA DAVET EDİYORUM

Sonrasında söz alan DSP Keşan İlçe Başkanı Yusuf Nalbanoğlu, geçtiğimiz hafta, yerel basına yaptığı açıklamada bir takım yanlış anlaşılmalar olduğunu hatırlatarak şunları belirtti: “O açıklamada ‘eski üyelerle işimiz kalmadı’ şeklinde bir söylemim olmadı. Parti kapanınca üyeliklerimiz otomatik olarak düşmüştü. Eski üyelerimizi yeniden üye olmaya davet ediyorum.”