Keşan Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası'nın Olağan Genel Kurul Toplantısı dün yapıldı.  Köşk Düğün Salonu’nda saat 11.00’de başlayan toplantıya, 167 üyeden 142’si katılarak oy kullandı. Saat 17.00’de sandıklar açıldığında 74 oy alan Kudret Kalkan, Oda’nın 4 yıl süre ile hizmet verecek olan yeni başkanı oldu. Seçime başkan olarak giren Hasan Temelli’nin listesi ise 67 oyda kaldı. Seçimde 1 oy da geçersiz sayıldı.  

AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hakan Çevikel, Keşan Belediye Meclisinin bazı üyeleri, AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Mercan,  CHP Keşan Belediye Başkan aday adayları Mustafa Bezbaş, Ufuk Kanışkan, Şenol Yalı,   Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, AK Parti, CHP ve DSP Keşan ilçe yönetim kurulu üyeleri, Keşan’daki diğer odaların başkan ve temsilcileri de genel kurula hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak seçime giren adaylara başarı dilediler.  Genel kurul toplantısına katılmayan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın ise çelenk gönderdiği bildirildi.


KURULLAR AKLANDI

Başkan adaylarının ve bazı üyelerin birlikte sunduğu öneri ile divan başkanlığına İhsan Ulusoy, başkan vekilliğine Osman Kuşçu, katip üyeliklere Hasan Demirkol, Saim Karadeniz ve Sedat Ürek seçildi.

Toplantı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından divan heyetine tutanakları imzalama yetkisi verilmesiyle devam etti. Daha sonra yönetim kurulu faaliyet raporu, denetim kurulu raporu ve bilançonun okunmasına geçildi. Yönetim kurulu faaliyet raporu Oda Başkanı Hasan Temelli, denetim krulu raporu ve bilanço ise Oda Genel Sekreteri Mümin Yıldız tarafından okundu. Raporlar ve bilanço, ayrı ayrı oylanarak, oybirliğiyle ibra edildi.

Raporların kabul edilmesinin ardından, 4 yıllık süreyi kapsayan tahmini bütçe görüşüldü.  Yapılan görüşmelerde, tahmini gelir 2014 için 64 bin 800 TL, 2015 için 71bin 280 TL, 2016 için 78 bin 408 TL, 2017 için 86 bin 248 TL olarak açıklandı. Tahmini bütçe de oybirliği ile kabul edildi.

Toplantıda daha sonra yeni dönem çalışma programı ile bu program içerisinde yer alacak olan eğitim, teorik ve pratik kurs programlarının görüşülmesinin ardından, yönetime ödenecek olan aylık ücretler, huzur hakları, yolluk ve konaklama ücretleri tespit edildi.

DİLEK VE TEMENNİLER

Alınan kararların ardından toplantı dilek ve temenniler bölümü ile devam etti.

İlk olarak Oda’nın eski yönetim kurulu üyelerinden berber Saim Karadeniz söz aldı.


KARADENİZ: TARİFELERE UYALIM, HAFTA BİR GÜN TATİL YAPALIM

Oda üyelerinin ücret tarifelerine uymadığını, konuyla ilgili tarifelere her üyenin uyması gerektiğini belirten Karadeniz, mesleki alışkanlıklar gereği tatil günlerinin olmadığına dikkat çekerek, haftanın herhangi bir gününün tüm oda üyelerinin katılımı ile tatil ilan edilmesini ve buna uyulmasını istedi.  Divan Başkanı İhsan Ulusoy, daha sonra yazılı olarak bir tutanak haline getirilen Saim Karadeniz’in bu önerisini yeni yönetime tavsiye niteliğinde olması koşuluyla oylattı ve oy çokluğu ile kabul edildi.

Daha sonra başkan adayları söz aldı. İlk olarak konuşan Kudret Kalkan, Keşan Berberler ve Kuaförler Odası Olağan Genel Kurul Toplantısının Keşan’a ve mesleklerine hayırlı uğurlu olması dileğinde bulunarak, şunları söyledi:


KALKAN: ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

“Amacımız, üyelerimizle birlik ve beraberlik içinde bir yönetim oluşturarak, odamızı daha şeffaf ve daha demokratik bir yapıya sokmaktır. Ayrıca oda üyeleri ile birarada olan ve üyelerinin sorunlarını çözmeyi ön planda tutan bir yapı için adayız. Şunu da belirtmek isterim ki; koltuğa yakışan değil üyeleri için çalışan bir başkan adayıyım. Biz, oturduğu makamlarda kalıcı olmadığını düşünen bir anlayış ile bu göreve talibiz. Üyelerimizin de desteğini alarak ben ve yönetimim azimle çalışıp üyelerimizin her türlü sorunlarını dinleyip, taleplerine cevap vererek elimizden geleni yapacağız.”


TEMELLİ: GENEL KURULUMUZ HEPİMİZ İÇİN HAYIRLI OLSUN

Son olarak söz alan Hasan Temelli de çok konuşmayacağını ifade ederek şunları söyledi: “4 yılımız gayet güzel geçti ve hiç anlamadan yeni bir seçim zamanına tekrar geldik. Odamızı bu görevde en iyi şekilde idare etmeye çalıştık. Bu dönem sonunda arkadaşlarımızın bazıları ayrıldı, aramızda bazı fikir ayrılıkları söz konusu oldu. Seçimi kimin kazanacağının aslında pek önemi yok. Kudret arkadaşım da ben de burada sizlere hizmet etmek için bulunmaktayız. Odamız dahilindeki üyelerle sürekli bilgi alışverişinde bulunmaktayız. Odamız bu güne kadar diğer oda başkanlarıyla da uyum içinde bulunmuş, bazı ortak kararlar alınmıştır. Genel kurulumuz umarım hepimiz için hayırlı olur.”


SEÇİMİ KIRMIZI LİSTE KAZANDI

Daha sonra beyaz ve kırmızı listelerin yarıştığı seçime geçildi. İlk oyları başkan adayları kullandı.

Olağan genel kurulda oy kullanma hakkına sahip 167 üyeden 142’si oy kullanırken,1 oy da geçersiz sayıldı. Saat 17.00’de açılan sandıkta 74 oy alan Kudret Kalkan önderliğindeki kırmızı liste önümüzdeki 4 yıl için görev yapmaya hak kazanırken, Hasan Temelli’nin listesine 67 oy çıktı.

Bu sonuçlara göre, Keşan Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası’nın yeni yönetimi şu isimlerden oluştu.

Başkan: Kudret Kalkan, Yönetim Kurulu Üyeleri: Tayfun Pekişçi, İnci Bulut, Abdullah Sönmez, Erdoğan Yalçın, Recep Dal, Orhan Örs, Denetleme Kurulu Üyeleri: Levent Abaylı, Emine Yörükçü, Şener Karakaş.