MURAT ARKAN

Uygulama sınavından önce Keşan Ticaret ve Sanayi Odasında sabah saat 09.30’da sınavın ilk ayağı olan yazılı sınav ve mülakat gerçekleşti. Uygulama sınavı Keşan TSO’nun bir inşaat firması ile sözleşme imzalayarak Prof.Dr. Muammer Aksoy Caddesi’nde bulunan bir inşaat alanında saat 14.00’te başladı.

AHŞAP KALIP ALANINDA 14 USTAMIZI SINAVIMIZA ALDIK

Konuyla ilgili olarak bilgi veren MEYBEM Tescilcisi Nihan Ökmen, sınavın kameralar ile kayıt altına alındığını belirterek şunları kaydetti: “Sınavımızı kamera kaydı ile yapıyoruz. Adaylarımızın üzerinde bulunan numaralı yelekler bizim. Hocalarımız numaraya göre notlandırma yapıyorlar. Şu anda 2 sınav hocamız var. Ahşap kalıp alanında 14 ustamızı sınavımıza aldık. Sabah odamızda yazılı sınav ve mülakatları yapıldı. Bugün programımız devam ediyor. Bugün de ısı yalıtımcı seramikçi, sıvacı sınavlarımız olacak. Toplamda 50’nin üzerinde başvuru var. Burada hocalarımız değerlendirme yapıyorlar. Ankara’ya döndüğümüzde kamera kayıtları incelenip notlandırma yapılıyor.”

BU KURSLARI DA BAŞLATMAK İÇİN YOĞUN ÇABA SARF ETTİK

Keşan TSO Meclisi Başkanı Yüksel Alioğlu, yazılı sınav ve mülakat gerçekleştirdiklerini belirterek,“Uzun zamandır MEYBEM sınavı ile ilgili olarak çalışmalarımız devam ediyor. Bu kursları da başlatmak için yoğun çaba sarf ettik. Nihayet sonuca ulaştık. Hocalarımız İzmir ve Eskişehir’den geldi. Hocalarımız birbirlerini de tanımıyorlar. Herkes kendi görevini ve işini yapıyor. İnşaat sahiplerine de bu izin için gerekli sözleşmeyi imzalattık. Sabah yazılı bir sınavımız vardı. Sözlü mülakat gerçekleştirdik. Arkadaşlarımız kağıt üzerinde projeyi okuduktan sonra buraya gelip şantiye sahasında kalıp çakıyorlar. Gayet ciddi bir şekilde kameralar ile görüntülenip, hakikaten usta olanın belgeyi hak etmesi gerektiğini görüyorsunuz. İnşaat sahasına ve alanına da kimsenin girmesine izin verilmiyor. Ustalarımız da kullanacakları ekipmanları ve malzemeleri aldı. İş güvenliği açısından bu ekipmanların kullanılması gerekiyor. Mart ayı içersinde bu işi yapalım dedik. Bu ay bizim isteklerimizi yerine getirdikleri için ayrıca MEYBEM’e teşekkür ediyoruz. İnşallah daha fazla belgelendirme yaparız. Bu ilk olduğu için de ustalarımıza bir heyecan gelecektir.”dedi.

Yazılı ve mülakat sınavları bugün de devam edecek.