HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Keşan TB Mezbaha İşletmesi'nin her yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı'nda vatandaşlara hizmet vereceğini belirterek, "Bu yılda önceki yıllarda olduğu gibi Keşan Kurban Komisyonu'nun almış olduğu karar çerçevesinde vatandaşlarımız Halkbank'a kurban kesim bedelini  yatırdıktan sonra müftülükten sıra numarası almaktadırlar. Duyumlarımıza göre yine işletmemizde geçen seneye yakın 370 civarında büyükbaş hayvan kesimi yapılacak. İşletmemiz yakın zamanda 2 kez tadilattan geçtiği için eksiğimiz hemen hemen yok gibidir. Ufak tefek eksiklerimizi de 1-2 gün içerisinde tamamlayacağız." dedi.

İKRAMLARDA BULUNULACAK

Personel olarak da Kurban Bayramı'na hazır olduklarını ifade eden Gültekin, şunları söyledi: "Vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmaya çalışacağız. Yine her zaman olduğu gibi işletmemizin yan tarafında bulunan açık alanda gelen misafirlerimizi ağırlayacağız. Onlara kahvaltı, çay, kahve ve su ikramımız olacak. Yurttaşlarımız burada sıralarının gelmesini beklerken, alanda da dinlenerek çay ve kahvelerini içebilecekler."  

DAMIZLIK DİŞİ HAYVAN KESİLMEYECEK

Hüseyin Kadri Gültekin, bu yıl, geçen yıllardan farklı olarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın aldığı kararla damızlık dişi hayvanların kesiminin yasaklandığını dile getirerek, "Dişi hayvan kesimi isteyen hayvan sahiplerimiz varsa, bunların damızlık değerini yitirdiğine dair mutlaka serbest veterinerden rapor alması gerekiyor. Bu raporla birlikte gıda, tarım ve hayvancılık ilçe müdürlüğüne giderek, buradaki veteriner hekimlerinde raporun doğruluğunu teyit etmesi gerekiyor. Hayvan raporu ve pasaportuyla beraber işletmemize geldikleri zaman damızlık değerini yitirmiş olan hayvanlarında kurbanlık olarak kesimi yapılabilecektir. Bunun dışında hayvan damızlık değeri taşıyorsa dişi hayvan kesimi kesinlikle yapılmayacaktır." diye konuştu.

KONTROLLERDE HAYVAN PASAPORTU BULUNUDURULMALIDIR

Kurbanlık kestiren bütün vatandaşların mutlaka hayvan pasaportlarıyla işletmeye gelmelerini gerektiğini kaydeden Gültekin, şunları söyledi: "Hayvan kabulü yapılırken yanında hayvan pasaportunu bulundurmaları zorunludur. Geçen yıl 250 civarında bir kesim gerçekleştirmiştik, bu yılda ilk gün 270 civarında bir kesim gerçekleştireceğiz. Arife Günü de kesim yapmayacağız. Personelimiz de yeterli. 12 kasabımız var, 2 de yardımcı kasabımız var. Sadece büyükbaş hayvan kesileceği için de yeterlidir. Canlı hayvan pazarında da küçükbaş hayvan kesimi yapılacak. Orda da kesimi gerçekleştirenler dışarıdan gelen kasaplar olacaktır."  

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ