BÜLENT SAYLAM

Saat 20.30’da başlayan programa 24. Dönem MHP Edirne Milletvekili Cemalettin Uslu, Keşan Belediyesi eski Başkanı Mustafa Ürek ve partililer katılırken MHP Keşan İlçe Başkanı Erkan Gege’nin Antalya’daki kuruluş programına katılması nedeniyle yerine MHP Keşan İlçe Başkan Vekili Fevzi Mutlu programda konuşma yaptı.

Programda MHP’nin kuruluş yıl dönümü nedeniyle toplandıklarını söyleyen MHP Keşan İlçe Yönetim Kurulu üyesi Başkan Vekili Fevzi Mutlu, partililere “Hoş geldiniz” dedikten sonra 

“Bu akşam burada toplanmamızın birkaç sebebi var. ilki 9 Şubat 1969 yılında kurulan ve mensubu olmaktan her zaman gurur duyduğumuz partimiz Milliyetçi Hareketin 49, kuruluş yıldönümünde Başbuğumuz merhum Alparslan Türkeş ve bu dava uğrunda şehit olan tüm ülküdaşlarımızı yad etmek. 

Bu vesile ile yürütülmekte olan Afrin Harekatındaki şehirlerimizin de aziz ruhlarına dualar göndermek, gazi olan azı olan ve hallhazırda hala harekatta çarpışan yiğit Mehmetçiklerimize en azından dualarımız ile destek olmaya çalışmaktır. 

Hepimizin bildiği gibi 9 Şubat 1969 Adana kongresi ile Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi adını değiştirerek Milliyetçi Hareket Partisi adını almış. partimizin bayrağı üç hilal, Ülkü Ocaklarımızınki de hilal içerisinde Bozkurt olarak belirlenmiş, genel başkanlığına da cennet mekan Başbuğumuz Alparslan Türkeş seçilmiştir. 

MHP ve ülkücü Hareketin tarihi serüveni başka hiçbir partininkine benzemez. Ülkücü Hareket çilelerle, gözyaşlarıyla yoğrulmuş Turkiye'nin ve Türk Dünyası'nın en büyük aksiyon hareketidir. 

Bizler yarım asırlık kutlu davamızın partisi MHP'yi kutsal ocağımızın ateşi ile ısıtarak değerlerimizin bütünleştiği Türk Milleti'nin sözcüsü yapmaya gayret ettik.

Davamıza adanmış; hayatımızın çizgisini daima ülkümüz Zigzagsız ünvanı şeref madalyalı olarak verildi. (Bu madalya lekelenmesin diye bazılan gibi biz ülkücülüğümüzü bir kenara bırakmadık) Yorulup ayrılanların, yılıp kaçanların hain propagandalarına aldananlara da tavsiyemiz durduklan yeri tekrar gözden geçirmeleridir. 

Kendisini davadan büyük görenlere tahammülümüz hiç olmadı. Bundan sonra da olmayacaktır. Gidene niye gidiyorsunuz gelene niye geldin demek bizim vakar çizimizde olmayan bir şeydir. Ancak partimizden seçilip de nefislerine yenilip, emaneti çiğnememiş olanlarla yolumuz ayrılmıştır.

Şimdi teşkilatı saymak, sevmek ve hatta yeri geldiğinde korkmak zamanıdır. 2019 Martı’ına yarın seçim varmış gibi hazırlanmak ertelenemez bir ihtiyaçtır.

Bu ülküye yürekten bağlığım diyen kim varsa birlikteliğimiz her daim bakidir.

Bu vesile ile başta merhum başbuğumuz Alparslan Türkeş ve ülkü şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

Mutlu’nun konuşmasının ardından, günün anlam ve önemiyle ilgili olarak Uslu, Ürek ve partili Ali İşlek de birer konuşma yaptıktan sonra kuran-ı kerim okutuldu ve ikram verildi.