MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) Beyendik Belde Başkanı Nuran Yavaşoğlu, geçen Cumartesi günü yaptığı açıklama yerel ve ulusal gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu. Saat 13.00 sıralarında başlan açıklamaya MHP Keşan İlçe Sekreteri Murat Dinç de katıldı.

OYNANAN OYUNLARIN FARKINDAYIZ

Ülkenin son dönemde çok zor ve çetin bir süreçten geçmekte olduğunu belirten Yavaşoğlu, “Cumhuriyet tarihinde bu güne kadar görülmemiş bir takım olayların cereyan etmekte olduğunun millet olarak farkındayız. Ancak ne yazıktır ki bütün bu olanları bu millete izah edemeyecek kadar aciz bir hükümetle karşı karşıya olduğumuz da inkar edilemeyecek bir gerçektir. AKP hükümetinin bütün bu olanların sorumluluğunu üstlenip hatasını kabul etmek yerine olayları tamamen meşrulaştırma çabası içerisinde olduğunu görmek bizleri son derece hayretler içinde bırakmaktadır. Süleymanşah Türbesi ile başlayan toprak kaybını ‘Başarılı Operasyon’ diye bu halkın önüne koymak, ‘Savcısıyım’ dediğiniz davanın sonunda çocukların bile kanmayacağı ancak koskoca T.C. Hükümeti’nin kandırıldığının kabul edilmesi, yurdun bir yarısında ‘Kürt Sorunu Vardır’ diğer bir yarısında da ‘Kürt sorunu diye bir şey yoktur’ diyerek bu milletle alay edilmesi ve ne yazıktır ki son iki gündür olanlar artık bu yüce milletin ne inanacağı ne de kanacağı gelişmelerdir. Yurdun büyük bir kısmında aynı anda başlayan ve hayatı neredeyse durma noktasına getirmiş bir elektrik kesintisini açıklayamayan Enerji Bakanı ve bu Bakanın üyesi olduğu Hükümet’in başındaki Başbakan aynı gün içerisinde tüm ülkeyi yasa boğan Çağlayan Adliyesi’nde yaşanan Savcımızın rehin alınıp şehit edilmesi sonucu teröristlerin ölü ele geçirilmesini yine aynı pişkinlikle ve vakur duruşla bir başka ‘Başarılı Operasyona İmza attık’ açıklaması düşmüş oldukları aciz durumu bir kez daha gözler önüne sermiştir.” dedi.

HACI NACİ USLU’NUN TUTUM VE DAVRANIŞLARI BİZİ ÜZDÜ

“AKP Hükümeti ve yandaşları açısından gelinen bu noktada yapılacak tek şey kalmıştır. Milletin son derece hassas olduğu ve önemsediği inançları üzerinden siyaset yapılarak gündem değiştirmek.”  diye söyleyen Nuran Yavaşoğlu, şunları kaydetti: “Bugün görmekteyiz ki; sosyal medyada ve paylaşım sitelerinde bu ülkenin güvenlik güçlerinin ve iktidarının devletinin savcısını koruyamamasının nedenlerinin tartışılması gerektiği yerde bakıyorsunuz ki Şehit edilen savcının cenazesinin başında Kur’an-ı Kerim okuyan bir Cumhurbaşkanı’nın olmasını kasıtlı olarak gündem haline getirmeye çalışan bir kesimin yoğun çabaları ile karşı karşıyayız. Milliyetçi Hareket Partisi olarak doğrusu bu bizim de görmek istediğimiz ve hoşumuza giden bir tablodur. Ancak görmek istediğimiz bir başka şey ise bu tablonun yurdumun her köşesinde aynı anlayışın kabul görmesidir. Fakat MHP Beyendik Belde Teşkilatı olarak geçen hafta Beyendik Belde’mizde bulunan tüm camilerimizde 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümü vesilesi ile gerçekleştirdiğimiz mevlit programında Beyendik Belediyesi’nin AKP’li Belediye Başkanı Nuran Uslu’nun babası Hacı Naci Uslu’nun mevlit süresince arkadaşlarımıza karşı takınmış olduğu tutum ve tahrik edici davranışları bizleri son derece üzmüştür.”

AKP’NİN DİNİ KENDİ MENFAATLERİNE KULLANDIĞINI BİR KEZ DAHA GÖRDÜK

Tarihe altın harflerle kazınan Çanakkale Zaferi’nin bu yıl 100. Yıldönümü tüm yurtta büyük bir coşkuyla kutlandığını dile getiren Yavaşoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “MHP Beyendik Belde Teşkilatı olarak bu özel günde beldemizde bulunan tüm camilerde mevlit okuttuk. Her ne kadar bu organizasyon Belde Teşkilatımız tarafından organize edilse de bu program yalnızca MHP camiasının değil tüm Beyendik Halkı adına organize edilmiştir. Fakat beldemizin Kemalpaşa Mahallesi’nde bulanan camimizin cemaatinden olan Belediye Başkanımız Sayın Nuran Uslu’nun babası Hacı Naci Uslu mevlit sırasında organizasyonda görevli olan arkadaşlarımız ve mevlidi okuyan din görevlimizi tahrik ederek günün anlam ve önemine hiç de yakışmayan şekilde davranmıştır. Şehitlerimize kelle diyen, gazilerimize hak ettiği değeri vermeyip hor gören AKP zihniyetinin bir mensubu olan bu büyüğümüzün hakarete varan sözleri ve davranışları bizleri hiç de şaşırtmamıştır. Ancak o camide bugün rahatça ibadetlerini yerine getirmesini sağlayan ve vatan uğrunda canını feda eden aziz şehitlerimizin kemikleri sızlamıştır. 20 gün öncesinden müftülüğe haber verilerek yapmış olduğumuz bu mevlit programına engel olmak için elinden geleni yapmış fakat duyarlı vatandaşlarımızın da sayesinde mevlid-i okutulmasına engel olamamanın vermiş olduğu psikoloji içerisinde Hac vazifesini yerine getirmiş olan hatta ve hatta Belediye Başkanımızın babası olan büyüğümüzü bu davranışlarından ötürü esefle kınıyor ve takdiri saygıdeğer Beyendik Halkına ve tüm kamuoyuna bırakıyoruz. MHP olarak dini siyasalaştıran ve tekeline alan, kendilerinin inançlı diğer siyasi parti mensuplarının ve taraftarlarının inançsız olduğunu benimseyen, kendilerinden başka dine sahip çıkan olmadığını düşünen AKP zihniyetinin dini kendi menfaatleri doğrultusunda kullandıklarını bir kez daha görmüş bulunmaktayız. Bizler MHP olarak her türlü engelleme ve yıldırma politikalarına rağmen inandığımız doğruların peşinde yılmadan azimle mücadele ederek Beyendik ve bölge siyasetinde hak ettiğimiz yeri bir gün alacağımızdan şüphemiz yoktur. 7 Haziran’dan sonra MHP’nin bu ülkenin dinine de, bayrağına da, milletine de, çiftçisine de, emeklisine de, memuruna da kısacası toplumun her kesimine sahip çıkabilecek olan tek parti olduğunu Yüce Allah’ın izniyle herkese göstereceğiz.”