Beyendik Belediye Başkan Adayı Murat Dinç, geçen Cumartesi günü 100. Yıl İşhanı’nda bulunan MHP Keşan İlçe Teşkilatı’nda saat 12.00 sıralarında düzenlediği basın toplantısında beldede yaşanan ithal seçmen tartışmalarının sorumlularının AK Parti ve CHP belediye başkan adayları olduğunu söyleyerek, “Milliyetçi Hareket Partisi olarak amacımız, dir. Bizler için her şeyden önce gelen bir şey var ki o da Bu önceliğin yalnızca bizim önceliğimiz değil diğer parti ve adaylarının da önceliği olması en büyük arzumuzdur.” dedi.

MHP Keşan İlçe Başkanı Doğuş Şimşek ve bazı yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı toplantıda, sözlerine, 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçim nedeniyle oldukça hareketli ve bir o kadar da yoğun bir döneme girildiğini ifade ederek başlayan Dinç, diğer parti ve adayların önceliklerinin yalnızca seçim kazanmak olduğunu, başka hiçbir şeyin kendilerini ilgilendirmediğini açıkça gördüklerini savunarak, ‘‘Kazanmak için her yol mübahtır’’ mantığıyla hareket etmek ne AKP’ye ne de CHP’ye yakışmıyor. Ayrıca son günlerde tüm kamuoyunun gözü önünde her iki adayın da birbirlerine karşı yapmış oldukları açıklamalardan da görülmektedir ki; yıllardan beridir alışılagelmiş siyasi anlayışı ısrarla devam ettirip <Tencere dibin kara, seninki benden kara’> siyaseti yapmaktadırlar” şeklinde konuştu.

BEYENDİK’İ HAYVANAT BAHÇESİNE ÇEVİRDİLER

Sözlerini, AKP Adayı Nuran Uslu’nun ‘‘Gezen tilki yatan aslandan iyidir’’ demekle, kendisinin çalışmak yerine son 5 yıldır yalnızca gezdiğini açıkça dile getirdiğini ifade ederek sürdüren Dinç, şöyle konuştu: “Bu söze karşılık CHP Adayı Sayın Muhammet Örnek de ‘‘ Tilki çok gezdi artık yeter. Aslan ayağa kalktı, tilkilerin rahatlığı aslan ayağa kalkana kadardır.’’ diyerek kendisini aslana AKP adayını da tilkiye benzetmiştir. Ardından Sayın Uslu da CHP adayı için ‘‘Sincap’’ benzetmesinde bulunarak, Beyendik halkının hiç de hoşuna gitmeyen bir şekilde güzel Beyendik’imizi hayvanat bahçesine çevirdiler. Bununla da yetinmeyip son olarak hayvan barınaklarına bile seçmen yazdırma cüretinde bulunmuşlardır. Bütün bu açıklamalara bakacak olursak; bu iki aday arkadaşımızın da amacı belediye başkanı olup halka hizmet etmek mi, yoksa hayvanat bahçesine bekçi olmak mıdır? Anlayamadık.”

TAŞIMA OY GETİRDİKLERİNİ İTİRAF ETTİLER

Dinç, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Beyendikliler olarak tam sükunet içerisinde bir döneme girdik derken Önce CHP Adayı Sayın Muhammet Örnek basından açıklama yaparak Beyendik’te oturmayan 64 kişiyi tespit ettiklerini belirtti. Ardından da AKP Adayı Sayın Nuran Uslu açıklama yaparak kendilerinin de 73 kişi tespit ettiklerini belirtmiştir. Her iki aday da birbirlerini ispiyonlarcasına Beyendik’e taşıma oy getirdiklerini verdikleri beyanatlarla itiraf etmişlerdir. Bizler Milliyetçi Hareket Partisi olarak bütün bu gelişmeleri Gerçek Beyendiklilerle Birlikte dikkatle takip etmekle birlikte İlçe Nüfus Müdürlüğü ve İlçe Seçim Kurulu yetkililerimizin bu konuyu T.C. yasaları çerçevesinde çözüme kavuşturacaklarından emin olduğumuzu belirtmek isteriz.  Her iki aday da Beyendik’i önce hayvanat bahçesine, ardından Hollywood’a çevirmişlerdir. Buradan da açıkça anlaşılmaktadır ki AKP ve CHP teşkilatları ve adayları Beyendik’te mevcut durumdaki Aydoğan, Kemalpaşa, Yenimahalle ve Beykent Mahalleleri olmak üzere bu dört mahallemizde gerçek anlamda ikamet eden gerçek Beyendiklilerin karşısına çıkmaya ve oy istemeye çekinmektedirler. Her iki aday da hedef saptırmak için arada bir birbirlerine çatarak gündem oluşturuyorlar. AKP adayının yakınları taşıma oyların ulaşım işini çözecek gibi ancak CHP adayının işi biraz zor gibi. 6-7 vilayetten gelecek seçmenin maliyeti hayli yüksek olacak.”

USLU, SÖZÜNDE DURMADI

Bu kez Beyendik’te milliyetçi kadroların iş başına geleceğini, çünkü Belediye Başkanı Nuran Uslu’nun 2009 seçimlerinde MHP’lilerden son kez destek isterken, “Gelecek sefer MHP’yi öne çıkaracağız” dediğini dile getiren Murat Dinç,  “Gerçi o sözünde durmasa bile seçmen duracak. Sağ seçmen artık “iktidar partisinden olsun” kandırmacasına inanmıyor. Gidin MHP’li Karpuzlu Beldesini görün, sonra da Beyendik’in haline bir bakın. İş bilenin, kılıç kuşananın. Biz hesabımızı bilerek önce borçlarımızı ödeyip sonra her işi kendi personelimizle yapacağız.  Çok çalışkan bir personelimiz var, arkadaşlarımızla ne parklar, ne kaldırımlar yaparız biz. Bizim dönemimizde personel maaşını her ayın 15’inde düzenli olarak alacak. Özel halk otobüsleri işleyecek, ancak belediye olarak biz de Yenimuhacir gibi otobüs taşımacılığı yapacağız. Suyun tonunu da yüzde 50 indireceğiz. Halkımız batak suya 4,00 TL ödüyor. Dinlendirme havuzları kurup suyu dinlendirerek halkımıza temiz ve ucuz su içireceğiz. Devlette devamlılık esastır; nasıl ki ANAP’ın başladığı gölet CHP’li başkan döneminde tamamlandıysa madem AKP döneminde yatırım programına alındı Mandadere Barajı da bizim dönemimizde tamamlanacak inşallah. Barajlarımızın birini içme suyuna birini de tarla sulamalarına ayırma düşüncesindeyiz.” dedi.

SEÇİM DÖNEMLERİ GELİP GEÇİCİDİR

Milliyetçi Hareket Partisi  Beyendik Belediye Başkan Adayı Murat Dinç, son olarak tüm adayları aklıselim davranmaya davet ettiğini belirterek, şöyle dedi: “Kimse aklından şunu kesinlikle çıkarmasın ki seçim dönemleri gelip geçicidir. Sonuç ne olursa olsun, Beyendik’te 30 Mart 2014 günü Beyendik Kazanacak, Gerçek Beyendikliler Kazanacak. 30 Mart’tan sonra da Beyendik’te gerçek Beyendikliler yaşamaya devam edecektir.”