Görevden alınmadıklarını, parti teşkilatının kapatıldığını tekrar vurgulayan Akalın, “Siyasi Partiler Kanunu ve parti tüzüğümüz gereği eğer işten el çektirilme yapılmış olsaydı 45 gün içerisinde yeniden il kongresi yapılması gerekmekteydi. Sözde kapatma kararı ile hem fiilen işten el çektirilmiş hem de 45 gün sonra yapılacak bir il kongresinin önüne geçilmek istenmiştir.” dedi.

Sözkonusu kapatma kararıyla, genel başkan değişimini de içerecek olağanüstü kongre talebinin de önüne geçilmek istendiğini savunan ve açıklamasının sonunda yeralan imzasına “Sözde Kapatılan MHP Edirne İl Başkanı” ibaresini yazan Mehmet Tolga Akalın, şu açıklamayı yaptı:

06.02.2013 saat gece 22.11’de MHP Genel Merkezi tarafından belgegeçer yolu ile yapılan bildirimde; “Parti tüzüğümüzün 52 ve 54. maddelerinin tanıdığı yetkiye istinaden; Edirne İl Başkanlığı, MYK’nın verdiği yetkiye dayanarak Başkanlık Divanı tarafından tüzüğümüzün 34. maddesine göre yeni teşkilat kuruluncaya kadar kapatılmıştır.” şeklinde ifadede bulunulmuştur.

İL TEŞKİLATI

GÖREVDEN

ALINMADI,

SÖZDE KAPATILDI

Genel merkez tarafından Parti tüzüğümüzün 36. maddesi gereği il teşkilatımızın işten el çektirilmesi (görevden alınması) mümkün iken kapatma diye bir sözde hukuk yolu ihdas edilmiştir. Öncelikle önemle belirtmek gerekir ki MHP il teşkilatı görevden alınmamıştır, kapatılmıştır.

HUKUKEN

YOK HÜKMÜNDE

Her şeyden önce açık olan husus şudur ki; kapatma olarak tanımlanan bu hal ve karar Anayasa ve 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu hükümleri dikkate alındığında hukuken yok hükmündedir. 

Diğer yandan il teşkilatımız ile aynı gün aynı tür karara muhatap olan Konya ve Sakarya illeri ile bir hafta önce kapatılan Muğla ve Çankırı illerinin tamamının ortak özelliği 10. olağan genel kongremizde Sn. Devlet Bahçeli’ye açıkça muhalif olmuş olmalarıdır.

Hukuken yok hükmünde olması dolayısıyla sözde olarak ifade ettiğim kapatılma hadisesi, bazı politik devşirmelerin medyaya fısıldamalarının aksine MHP Edirne İl Teşkilatının kongre döneminde izlemiş olduğu ve bundan sonra da izleyeceği şahsiyetli siyaseti akamete uğratma teşebbüsüdür.

Siyasi Partiler Kanunu ve Parti tüzüğümüz gereği eğer işten el çektirilme yapılmış olsaydı 45 gün içerisinde yeniden il kongresi yapılması gerekmekteydi. Sözde kapatma kararı ile hem fiilen işten el çektirilmiş hem de 45 gün sonra yapılacak bir il kongresinin önüne geçilmek istenmiştir.

OLAĞANÜSTÜ

KONGRE TALEBİNİN

ÖNÜNE GEÇMEK

İÇİN YAPILDI

Yine bu sözde kapatma kararı ile genel başkan değişimini de içerecek olağanüstü kongre talebinin de önüne geçilmek istenmektedir. Kapatılan 5 ilde bulunan toplam 75 adet ağırlıklı muhalif büyük kongre delegasyonunun kazanılmış hakları bertarafa çalışılmaktadır.

MHP’nin 1980 sonrası tarihinin önemli virajlarında Edirne MHP İl Teşkilatı son derece kritik ve şahsiyetli tavırlar almıştır. Sn. Devlet Bahçeli’nin ilk defa genel başkan seçildiği 1997 kongresinde o dönemin Genel Merkez idaresinin her türlü baskı ve yıldırma politikalarına karşı Sn. Devlet Bahçeli’yi destekleyen üç il teşkilatından biri Sn. il eski başkanımız Ömer Demir liderliğindeki Edirne’dir. Aynı Edirne benim ilk il başkanlığım dönemi olan 2006 yılında genel başkan adayı Sn. Ümit Özdağ’ı benzer baskılara rağmen destekleyen tek ildir. Dolayısıyla görülmektedir ve bilinmektedir ki baskı Edirne’de geçer akçe değildir. MHP Edirne İl Teşkilatı ikna edilebilir ancak tehdit edilemez.

İL VE İLÇE

YÖNETİMLERİMİZ

POLİTİK İKBAL

VAATLERİNE

KARŞI DURDU

Diğer yandan kapatma kararının gönderildiği saatlerde yapmakta olduğumuz il istişare toplantısında teşkilatımızın tüm il yönetim kurulu üyeleri, il disiplin kurulu ve il kurultay delegeleri ile sekiz ilçe başkanlığımız ve yönetim kurulu üyeleri sözde kapatma kararından önce yapılan istifa baskısına veyahut istifa sureti ile yönetimin düşürülmesi çağrılarına ve bu suretle politik ikbal vaatlerine çelikleşmiş bir irade ile karşı durmuşlardır.

Bilinmelidir ki biz siyaseti, duyduğumuz bölgesel ve milli sorumluluk gereği yapmaktayız. Bölgesel siyasetimizde öncelikli hedefimiz bu toprakları ve evlatlarını bölgesel kaynaklar ile örtüşmeyen geri kalmışlık sarmalından kurtarmak ve Edirne’yi Ankara’nın kırıntılarına muhtaç olmaktan çıkarmaktır. Genel siyasetteki öncelikli hedefimiz ise siyasi katılımcılığın önündeki en büyük engel olan siyasi despotizmi yıkıp; adalet, eşitlik ve hürriyet ilkelerinin hâkim olacağı bir düzen kurulmasına katkı sağlamaktır.

Biliyoruz ki bu zordur ancak imkânsız değildir.

GENEL BAŞKANA

MEKTUP

GÖNDERDİM

Yine biliyoruz ki bu düzen kurulduğu takdirde Türk Milleti asli cevherini MHP içerisinden çıkaracak ve AKP despotluğunu tarumar edecektir. MHP asla ve asla %8-18 bandına hapsedilebilecek bir siyasi hareket değildir. MHP her şeyden önce tarihin haklı çıkardığı bir siyasal harekettir. Ülkücü hareket siyasette  “haddini bilen” bir hareket değildir, had bildiren bir harekettir.

Sn. Genel Başkana tasarrufunun sonuçları ve hareketin geleceği konusundaki değerlendirmelerimi ifade eden bir mektup yolladım.

Şahısları korumak adına teşkilatları zayıflatan kararlar, MHP’nin kurumsal kimliğini zayıflatmaktan başka bir işe yaramaz.

“Ses ver” diyerek çağrı yapılan tabandan yükselen sese tahammül edemeyen anlayış, Parti’nin ve yüce Türk milletinin yarınlarında yer almayacaktır.

Kamu vicdanıyla çelişen kapatma kararlarının korku ve komplo üzerine kurulu olduğu endişesini seçmen taşımaktadır. Kendi kemik tabanından endişe duyan, bu endişesini kamuoyuna yansıtan bir siyasi partiye seçmenin güveni zayıflama eğilimindedir.

Biliniz ki tavrımız küsmek, geri çekilmek değil, güçlenerek haklı mücadelemizi sürdürmek olacaktır!

Biliniz ki tavrımız sinmek, baskıya boyun eğmek değil, dimdik durarak politik onurumuzu korumak olacaktır!

Biliniz ki, haksız kararlara rağmen gözümüz gibi baktığımız Milliyetçi Hareket Partisi’nin itibarına leke sürülmesi asla mümkün olmayacaktır.

Görevde olan tüm ilçe teşkilatlarımız MHP’nin mevcut genel merkezden çok daha büyük olduğu gerçeğini hiç unutmasınlar. Milletin karşı karşıya bulunduğu tehditleri dikkate alarak çalışmalarını çok daha yüksek bir gayret ile sürdürmelerini önemle istirham ediyorum.

UMUTSUZLUĞA

KAPILMAYIN,

ZULÜM

ABAD OLMAZ

“Bilge liderlik” ihdas etmek sureti ile sn genel başkanın şahsı üzerinden “Türkeşsiz Türk Milliyetçiliği ihdas etmek isteyenler bilmelidirler ki ülkücüler Türkeşsiz Türk Milliyetçiliğine müsaade etmeyeceklerdir.”

Dolayısıyla sayın dava arkadaşlarımız ve gayretlerimizi anlayarak bize gönül veren hemşehrilerimiz bu karar sonucu kesinlikle bir ümitsizliğe kapılmasınlar. Büroma üç adet çerçeve astım. İlki 2007 yılında sn genel başkanın sn Ali Işıklar ile birlikte Edirne İl Teşkilatının feshine ilişkin kararı… İkincisi yine sn genel başkanın Sn. Şevkat Çetin ile birlikte il teşkilatımızı kapattığına ilişkin karar... Üçüncüsü şimdilik boş… Bakalım görelim. Mevla ne eylerse güzel eyler.

Zulmün abad olmayacağı bir hakikattir. Yine hepimizin bildiği üzere korkunun ecele faydası yoktur.

Kamuoyuna saygılarımla sunulur.”