30 Mart yerel seçimlerine 3 haftadan az bir süre kalmasıyla birlikte siyasi partiler, propaganda ve destek arayışı ziyaretlerine hız vermeye başladı. MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) heyeti, bu kapsamda dün Keşan (TSO) Ticaret ve Sanayi Odası yönetimini ziyaret ederek yaklaşık bir saat süren karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

MHP İlçe Başkanı Doğuş Şimşek, Belediye Başkan Adayı Yaşar Aras, eski Edirne Milletvekili Cemalettin Uslu,  bazı il genel ve belediye meclisi adayları ile partililer saat 14.00’te Keşan TSO’nun 4. katta bulunan Konferans Salonu’na geçti. MHP heyetini burada Keşan TSO Meclis Başkanı Yüksel Alioğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, yönetim kurulu üyeleri ve bazı meslek komitesi temsilcileri karşıladı.

HELVACIOĞLU: ORTAK AKIL PLATFORMU KURALIM

Yaklaşık 1 saat süren ziyaretin açış konuşmasını yapan Helvacıoğlu, MHP heyetini ağırlamaktan duydukları memnuniyeti ifade ederek çalışmalarında başarılar diledi. Keşan TSO olarak önümüzdeki dönem için seçilecek olan Keşan Belediyesi yönetiminden bir dizi beklentileri olduğunu, bunların başında da yoğun trafik ve oto park sorununun geldiğini ifade eden Helvacıoğlu, Keşan’da bir <ortak akıl platformu> kurulması gerektiğine dikkat çekerek, “Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Keşan Belediyesi’nin 26. Meclis üyesi olmaya hazır. Birlikte hareket etmekte rahmet olacağını söylüyoruz” dedi.

ARAS: SEÇİLİRSEM 1 DÖNEM BAŞKANLIK YAPACAĞIM

Helvacıoğlu’ndan sonra söz alan Yaşar Aras, Keşan Belediyesi’nin bugüne kadarki çalışmalarında gördüğü eksikliklerden ve kendi projelerinden söz etti.  Belediye başkanı olması halinde bu görevi bir dönem yürüteceğini ve bu görevini yerine yetiştireceği genç bir MHP’liye bırakacağını belirten Aras,  ayrıca, seçilmesi halinde Keşan Belediye Başkanlığı görevini yürütürken tek başına hareket etmeyeceğini, tüm sivil toplum kuruluşları ve diğer kurum, kuruluşlarla birlik beraberlik içinde hareket edeceğini kaydetti. 30 Mart yerel seçimlerinden sonra Keşan Belediyesi’nde ya döneminin devam edeceğini ya da önemli bir değişimin yaşanacağını ileri süren Aras, “Belediyenin 3 aydır işçilerin maaşlarını ödemediği ayrıca birikmiş çok büyük borçları olduğu söyleniyor. Belediyeyi kazandığımızda önce mevcut durumu görmeliyiz. Biz özü ile, sözü ile şeffaf bir yönetim olacağız. Keşan için yapacak çok işimiz var” diye konuştu.

Aras, konuşmasında, Keşan’da sanayi ve tarım yatırımlarının artması için çeşitli projelerinin ve düşüncelerinin olduğunu da kaydetti.

USLU: BU SEÇİMLER ÜLKE İDARESİNİ ETKİLEYECEK

Aras’ın ardından kısa bir konuşma yapan eski MHP Edirne Milletvekili Cemalettin Uslu 30 Mart yerel seçimlerinin önemine değindi ve bu seçimlerin ülke idaresini temelden etkileyeceğini ifade etti.

YILMAZ: İL GENEL MECLİSİ’NDE KEŞAN EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDİLMELİ

Ziyaretin son bölümünde ise MHP Keşan İl Genel Meclisi üyesi adayı Gökhan Yılmaz söz aldı. Önce kendisini tanıtan ve mali müşavir olduğunu belirten Yılmaz, Edirne İl Genel Meclisi’nde Keşan’ın hizmet alması anlamında çok iyi temsil edilmesi gerektiğini söyledi. Bu döneme kadar Keşan’dan çıkan il genel meclisi üyelerinin yaşlarının oldukça ilerlemiş bir durumda olduğunu da belirten Yılmaz, Keşan, gerekli yatırımları alamaması ve yeni iş sahalarının açılmaması nedeniyle genç nüfusunu devamlı olarak göç vermeye başladı. Gençlerimizin büyük bir bölümü asgari ücrete razı olarak fabrikalara işçi olmak için bölgemizden ayrılıyor.  Keşan’ın köylerine gelen hizmet Edirne İl Özel İdaresi tarafından planlanıyor ve gönderiliyor.  Ben, Keşan’ı burada çok iyi temsil ederek Keşan’a turizm, tarım yatırımlarının yönlendirilmesi ve diğer hizmetlerin getirilmesine çalışmak için aday oldum. İl Genel Meclisi’nde Keşan’ın iyi temsil edilmesi gerekir şeklinde konuştu.

ARAS: ÖNÜMÜZDEKİ MAYIS AYINDA ERİKLİ SAHİLİ’NE MAVİ BAYRAK DİKECEĞİZ

Yaşar Aras, KTSO Yönetim Kurulu üyesi İbrahim İşçimen’in bir sorusu üzerine yaptığı açıklamada,  önümüzdeki sezon Erikli Sahili’ne Mavi Bayrak dikeceklerini, bunun için gerekli olan tüm çalışmaları yürütmekte olduklarını söyledi.

MECİDİYE GÖLETİ’NDEN SU GELMESİ İÇİN PROJE HAZIRLADIK

Kooperatifin çalışmalarının aralıksız devam ettiğini ve su ihtiyacının Mecidiye Göleti’nden temini için bir proje hazırlayıp DSİ yetkililerine teslim ettiğini de bildiren Aras, şöyle konuştu: “365 bin metreküp su tahsisi yapıldı ancak projenin uygulamaya geçmesi nüfus ile ilgili çeşitli nedenler ileri sürülerek erteleniyor.” 

KOOPERATİFE YENİ ÜYE ALMIYORUZ

Kooperatifin özel bir kuruluş olduğunu ve şu an için elinde bulunan imkanlar ile sadece üyelerine hizmet verebilecek durumda olduğunu kaydeden Aras, bir çok talep olmasına rağmen su ve diğer altyapı hizmetlerini veremeyecekleri nedeniyle bunları kabul etmediklerini bildirdi. Aras, konuşmasında