MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) Keşan İlçe Başkanı Doğuş Şimşek, geçtiğimiz günlerde Suruç’ta meydana gelen olayla ilgili olarak yaptığı açıklamada “Türkiye Büyük Millet Meclisinin bir üyesi Aysel Tuğluk, askere terörist gibi taş atıyor.” dedi.

Suriye sınırındaki Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde taş atarken fotoğrafı çekilen Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk’a tepki gösterdi ve “Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin bir üyesi Aysel Tuğluk, askere terörist gibi taş atıyor” dedi.

TERÖRİST RUHLULAR

Tuğluk’un milletvekili olarak ‘örnek’ olması gerekirken davranışından dolayı kınayan Doğuş Şimşek, “Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin bir üyesi Aysel Tuğluk, askere terörist gibi taş atıyor. Bu kadın bir milletvekili, bunlar terörist ruhlu oldukları için orada topluma örnek olması gerekirken gidiyor  askere, polise taş atıyor” şeklinde konuştu.

BÖYLE BİR SAÇMALIK OLABİLİR Mİ?

Şimşek, Tuğluk’u davranışından dolayı kınadığını ifade ederek, şunları söyledi: “Bir milletvekilinin taş atması bence teröristlik bir suçtur. Bu yüce meclisin bir üyesi çok daha dikkatli olacak ki oradaki insanlara örnek olsun.. Dünyanın hiçbir ülkesinde hiçbir milletvekili böyle bir şey yapmaz. Bu askerlerin polislerin orada bulunma amacı nedir? O güvenlik kuvvetleri Suriye'den gelen sözde bu Aysel Tuğluk gibilerinin savunduğu, o Kürtlerin güvenini sağlamak için, o asker ve polis oraya gitmiş. Sen tutuyorsun polisi askeri taşlıyorsun. Böyle bir saçmalık olabilir mi? Orada zaten dinamit gibi doldurulmuş kitleler var. Ajite edilmiş gençler var. Sen bir milletvekili olarak bu askere polise taş atarsan oradaki genci kontrolsüz gençleri nasıl kontrol edecek. Böyle bir saçmalık olabilir mi? Bunlar hepsi neyin sonucu? Bunlar hep açılım zırvasının verdiği şımarıklığın sonuçları. Herkesin haddini bilmesi lazım. Düşünün bir milletvekili 'yüce Parlamento' diyoruz. Buranın bir üyesi eline alıyor taşı, polise askere atıyor. Ben bunu lanetliyorum, kınıyorum, sorumluları da gerekeni yapmaya çağırıyorum.”