MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) Keşan İlçe Başkanı Erkan Gege, Basın Sözcüsü Zafer Tınmaz, Reklam ve Tanıtım Sorumlusu Gökhan Pektaş ile Köy ve Beldeler Sorumlusu Aziz Çalen, dün, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle açıklama yaptı.

VATAN DİYE DİYE CAN VERENLERİN KANLARIYLA YAZDIKLARI DESTAN

Gökhan Pektaş, açıklamasının başında Çanakkale Savaşı’nın, tarihe unutulmaz bir damga vurmuş, inancın nasıl güçlü bir kale olduğunu gösteren, az rastlanır bir mücadelenin zaferi olduğunu belirterek, Çanakkale Zaferi’nin anadan, yardan ve evlattan geçip, “Vatan” diye diye can verenlerin kanıyla yazdığı bir destan olduğunu söyledi. Çanakkale Zaferi’nin; Türk milletini kolay lokma sanıp, Fatih’in kır atını sürdüğü bu kutsal toprakları ele geçirmek isteyen Haçlı zihniyetine atılmış son tokat olduğunun altını çizen Pektaş, şunları söyledi: “Niye geldiklerini bile bilmeden, Anzaklara bile yardım elini uzatmaktan çekinmeyen ve onları da bağrına basan kardeşliğin zaferidir Çanakkale. Ölümü öldüren kahramanlar, göğsü siper, canı süngü olanlar, şimdi gömsek de sığmayacakları tarihte izliyorlar bizi. Bir silahları olsaydı onların, eğer içimizdeki ayrılıkların, kardeşi kardeşe kırdıranları, bizi bize unutturanları vururlardı. Çünkü onlara savaşı kazandıran, ruhlarındaki birlik ve dirlikti. Onlar bir millet olmanın bilincine varmış, bu ruh ile yenmişlerdi düşman askerlerini. Bir sancak altında kara kışlarda yem etmemişlerdi. Vatanlarını kurda kuşa vatan aşklıyla 257 kiloluk mermiyi tek başına kaldıran Koca Seyid’in namluya sürdüğü bu mermi, gideceği yeri biliyordu. Elizabeth Gemisi’ni ikiye ayıran o mermi, Çanakkale Zaferi’nin özetiydi adeta. Şimdi bizler, aynı yüreğimizde hissedersek, şehitlerimizin ruhu şad olur. Bastığımız toprağın üstünden çok, altında yatanların, canlı olduğunu anlarsak, bu toprağın tek bir taşına kıyamayız. Damarlarımızdaki asil kanı şimdi fark edersek, neslimiz ebediyen hür yaşar”

BİR METREKAREYE 6 BİN MERMİ DÜŞTÜ

Gelibolu’nun, şimdilerde pırıl pırıl deniziyle, kendisini ziyarete gelenleri kucakladığını dile getiren Pektaş, sözlerini şöyle tamamladı; “Topraktan; her yağmurda buram buram kan kokusu yükseliyor. Azıcık toprağı kazsalar, kemik parçaları ve mermiler çıkıyor. Bir metrekareye 6 bin merminin düştüğü Çanakkale, atalarını unutmayan ve onlar için bir Fatiha okuyacak bu vatanın evlatlarını bekliyor. Bu vatan ve bayrak için canını veren bağımsızlığımızı bize kazandıran isimsiz kahramanlarımız; ruhunuz şad olsun. Bu vatanı, bu topraklarda yatanları, bu topraktaki kanları artık bizler koruyoruz ve sonsuza kadar öyle olacak. Gerektiğinde, bizler de bu vatan ve bayrak için canımızı vermeye her daim hazırız.”