MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) MKYK (Merkez Karar ve Yönetim Kurulu) üyeleri; Zeki Bulut ve Ahmet Mucip Gökçen, Edirne ziyaretleri kapsamında geçen cuma günü geldikleri Keşan’da gerek aday belirleme sürecinde izlenecek yol, gerekse Ankara’nın Trakya’ya bakışı hakkında önemli bilgiler verdi.

“EN İYİ VE EN DOĞRU ADAYLARLA KARŞINIZA ÇIKACAĞIZ”

Bulut ve Gökçen, Keşan’da gerçekleştirdikleri basın toplantısının ardından, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Basın mensuplarının; yerel seçimlerde adayların nasıl belirleneceği konusundaki sorusunu yanıtlayan MKYK üyeleri şöyle dedi: “Biz bütün Anadolu’yu ve Trakya’yı karış karış geziyoruz. MHP her yerde kendi adayını çıkaracak. Yani MHP’nin her yerde adayı olacak. Hiçbir siyasi partiyle ittifak yapmayacak. Teşkilatlarımız aday belirleme çalışmalarını birçok yerde tamamlamalarına karşılık, birkaç yerde kimin adayımız olacağı kesinlik kazanmadı. En iyi ve en doğru adaylarla karşınıza çıkacağız. Türkiye’de Mart 2014’te yapılacak yerel yönetim seçimlerinde, bütün belediyeleri almak için var gücümüzle çalışacağız. Hep beraber ve vatandaşın gönlünün tahtı olmak için elimizden geleni yapacağız.”

“TRAKYA’DA MHP DAHA AĞIRLIKLI OLMALI”

Daha sonra sözü Trakya geneline indirgeyen Zeki Bulut ve Ahmet Mucip Gökçen, Trakya’nın nüfusunun çoğunluğunu Balkanlar’dan göç edenlerin oluşturduğuna dikkat çekerek, milliyetçilik akımı yüzünden stratejik açıdan bakıldığında MHP’nin daha güçlü olması gerektiğini ancak durumun tam tersi olduğuna kayıt düştü. CHP’nin Trakya belediyelerinde hakim olmasını ise şöyle açıkladı. “Biz çıtayı her beş yılda yukarı doğru çıkardık. Biz CHP’nin yanısıra birçok bölgede milletvekili de çıkarmışız, belediye başkanlıklarını da kazanmışız. 2014’te Trakya’da vatandaşlarımızın da teveccühüyle daha da başarılı olacağız. MHP burada daha ağırlıklı olmalı. Çalışacağız. Başka yolu yok.”

“TRAKYA’DA VATANDAŞLAR CHP’Yİ İYİ ANLAMALI”

CHP’nin önemli bir parti olduğunu ifade eden MKYK üyeleri sözlerini şöyle sürdürdü: “Vatandaş CHP’yi ve onun yönetim biçimini iyi anlarsa iyi olur. CHP, Atatürk’ün kurduğu ve Türk demokrasisi için önemli bir partidir. CHP’nin Türk Milleti’ne sahip çıkması gerekir ama bugünkü CHP yönetimi bu istekte ve şuurda değil. Trakya vatandaşı bunu iyi görmeli. Türkiye’nin kıymetini çok iyi bilmek zorundayız. Bu birliği bozarsak Türkiye yok olur. Türklerin gideceği başka bir yer yok. Biz bundan sonra dönüp de Orta Asya’ya gidemeyiz. Bu olursa, ortada bir Türk unsuru yok. Bu iktidar yüzünden Türklüğün dışında İslam’ın geleceği de tehlikeye gitmek zorunda. Bu hükümetin İslam adına bir ilerlemesi yok. İslam ülkelerinde de durum aynı. Dünyanın en zengin ülkesi Suudi Arabistan’ın İslam’ın ilerlemesi için bir girişimi var mı? İslam’ı koruma ve geliştirme adına neler yapıyor. Kabe’nin yanına gökdelenler dikildi. Böyle bir şey, dünyanın hiçbir yerinde yok! MHP bu seçimlerde bunları anlatmakla zamanını geçiriyor. Halkımız bizi seçer mi bilmiyoruz ama bu gerçekleşmediği takdirde, bu ülke giderek zayıflıyor. Belki de yok olmakla karşı karşıya. Bugün ülkemizin, siyasi ve ekonomik idaresi maalesef yabancıların elinde.”

“ANKET YÖNTEMİ HER ZAMAN DOĞRU SONUCU VERMEZ”

 Bulut ve Gökçen, son olarak Keşan’da da uygulanacak aday belirlemede anket yöntemi uygulaması hakkında şunları söyledi: “Biz MHP olarak mahalli idare seçimlerinde, yerel adaylar çıkarmak istiyoruz. Bu işe gönül vermiş olan fikirdaşlarımızın etkisi olacak ve sonuçta genel merkezden geçecek. Seçim yöntemi olarak anket metoduna gelince, bu bir bilimsel metottur. Bunu kullanırsınız bir sakıncası yok ama bu yöntem size her zaman doğru sonuç vermez. Anketi yapanın ve uygulayanın tavrı önemlidir. Anketi bilimsel uygularsın ama CHP adayını MHP’liye de sorarsan doğru sonucu alamazsın.”