HABER MERKEZİ

MHP olarak 1 Mayıs 2017 tarihinden itibaren Keşan’ın tüm köylerini ziyaret ettiklerini ve sorunları tespit ettiklerini hatırlatan Karakaş, şunları söyledi: “Tespit edilen sorunları kamuoyuna ve yetkililere bildirdik. Yakın zamanda köylerimize yaptığımız ziyaretlerde yaşanan bazı sorunların çözüme kavuştuğunu görmekteyiz. Köy okullarının çatılarının onarımı, sıralar gönderildiğini görmekteyiz. Ayrıca Kılıçköy-Büyükdoğanca, Çeltik-Pırnarköy, Gökçetepe-Çamlıca arasındaki yolların yapıldığını görüyoruz. Fakat Gökçetepe-Çamlıca arasındaki yolda bazı sıkıntıların olması nedeniyle kazalar yaşanmaya başladı. Ama İzzetiye-Bahçeköy arasındaki yola herhangi bir işlem yapılmadığını görmekteyiz. Buradaki sıkıntılarında kısa sürede çözüme kavuşturulmasını istiyoruz.”

SU SORUNU DEVAM EDİYOR

Köylerin içme suyu sorunuyla ilgili de değerlendirmede bulunan Mehmet Karakaş, “Geçen yıl Çamlıca, Erikli, Şükrüköy, Seydiköy ve Mecidiye’de içme suyu sorunu yaşandığını ifade etmiştik. Mecidiye’de pansiyonculuk faaliyetinin artması ve nüfusta belli bir artışın yaşanması nedeniyle suyun talebi karşılamıyor. Erikli Sahili ve köyü de buna dahildir. Su sorunu bu yıl da devam ediyor. Özellikle Çamlıca’da yaşanan su sorunu sürekli olarak dile getirildi ve yapılan çalışmalarla birlikte sorun ortadan kalktı. Çamlıca’daki şebekeden temiz şekilde su akmış olacak.” dedi.

VATANDAŞ, BÖLGESİNE KURULMAK İSTENEN PROJEYE TEPKİSİNİ KOYDU

Sazlıdere’de yapılması planlanan Saros FSRU Gemi İskelesi Projesi’yle ilgili bilgilendirme toplantısına yapılan protesto hakkında değerlendirmelerde bulunan Karakaş, şunları söyledi: “Sazlıdere’de toplantı yapılamadı. Bölgeye ne yapılacağı hakkında bilgilendirme yapılamadı. Yetkililer tarafından bölgeye ne yapılacağı ve vereceği zarar hakkında bilgi verilmelidir. Vatandaş, bölgesine kurulmak istenen projeye tepkisini koydu ve koymaya devam edecektir.”

SUYUN RENGİNİN FARKLI ŞEKİLDE AKMASI TEPKİYE NEDEN OLDU

Keşan’da içme suyunda yaşanan sorun hakkında da konuşan Mehmet Karakaş, sözlerine şöyle devam etti: “Keşan’da son 2 gün içerisinde su kesintileri yaşanmaya başladı. Belediye tarafından yapılan anonslarda bakım maksatlı kesintilerin olacağı bildirildi. Sosyal medyada içme suyuyla ilgili ciddi eleştirilerin olduğunu gördük. Kadıköy Barajı’ndan gelen suyun renginin farklı şekilde akması tepkiye neden oldu ve yaşanan durum üzücüdür. Keşan’a su sağlayan Kadıköy Barajı ve Kumdere’deki kuyuların suları belli depolarda arıtıldıktan sonra vatandaşa ulaştırılıyor. Acaba depoların bakımları ve temizliği zamanında yapılmadığından ötürü mü bu sorunlar yaşandı? Kadıköy Barajı’ndaki su havuzlarının ve arıtma sisteminin bakımları hangi periyotlarda yapılıyor? Bakımları bugüne kadar yapılmadıysa neden yapılmamıştır? Görevini yerine getirmemiş ve ihmali olan teknik personelle ilgili gerekli araştırmalar yapılıp görevini neden ihmal ettiğinin hesabı sorulmalıdır. Soruyorum: arıtma sistemlerinin filtreleri ya da değişmesi gereken malzemeler değişti mi? İlgili müdürlük ya da başkan tarafından kamuoyuyla paylaşılmalıdır. İnsan yaşamı için su çok hassas bir konudur. Su olmazsa, yaşam olmaz! Vatandaşı kimsenin mağdur etmeye hakkı yoktur. Vatandaş parasını ödüyorsa, onun karşılığını da iyi bir şekilde almak ister. Eğer Keşan Belediyesi’ndeki ekipler yeterli bilgiye sahip değilse Edirne ya da Tekirdağ belediyelerine giderek destek isteyebilirler.”

TEMİZ BİR ÇEVRE İÇİN ÇALIŞMALIYIZ

Sahillerde yaşanan çevre kirliliği hakkında değerlendirmede bulunan Karakaş, sözlerini şöyle tamamladı: “Bölgeye tatil için gelen insanların yol kenarlarına çöplerini attıklarını görüyoruz. Hatta sahilde kumlara çöplerini gömüyorlar. İnsanların çevre konusunda daha duyarlı olmasını istiyoruz. Temiz bir çevre için çalışmalıyız.”