MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) Keşan İlçe Yönetiminin düzenlediği Dayanışma Yemeği geçen cuma akşamı Keşanspor Düğün Salonu’nda verildi. Oldukça yoğun bir katılımın olduğu ve 800 kişilik salonda adım atacak bir yerin kalmadığının gözlendiği yemeğe, MHP Edirne İl Başkanı Gürsel Şimşek, Edirne Merkez, İpsala, Enez ilçe teşkilatı başkan ve yöneticileri, MHP’li Keşan Belediye Meclisi üyeleri,  bir süre önce MHP Genel Merkezi tarafından Edirne İl Başkanlığı görevinden el çektirilen Tolga Akalın,  mahalle ve köy muhtarları ile partililer katıldı.

MHP Keşan İlçe Başkanı Doğuş Şimşek ve yönetim kurulu üyeleri yemeğe katılan partilileri kapıda karşılayarak “hoş geldiniz” dediler. Bayanlara karanfil, erkek misafirlere de birer Türk bayrağı hediye edildi. Geceye CHP Keşan İlçe Başkanlığı çelenk gönderdi.

 

İNADINA TÜRK MİLLİYETÇİSİYİZ, İNADINA TÜRK’ÜZ

Yemekte ilk konuşmayı MHP Keşan İlçe Başkanı Doğuş Şimşek yaptı. Konuşmasında AK Parti iktidarına yüklenen Şimşek, çiftçiye verilen sözlerin tutulmadığını, esnafın çok zor şartlar altında ayakta kalmaya çalıştığını kaydetti. Keşan’da en fazla çalışan devlet kurumunun icra dairesi olduğunu tespit ettiklerini de belirten Şimşek, MHP Keşan İlçe Yönetimi olarak 2014 yerel seçimlerinin startını düzenledikleri bu dayanışma yemeği ile verdiklerini bildirdi.

 AKP iktidarının insanlar üzerinde psikolojik baskı yaptığını ve açılım süreci ile ülkemizin bölünmek istendiğine de değinen Şimşek, “İnadına Tük Milliyetçisiyiz, İnadına Türk’üz.  Ülkemizi böldürmeyeceğiz” diye konuştu

ARTIK MIZRAK ÇUVALA SIĞMIYOR

İlçe Başkanı Doğuş Şimşek’in ardından söz alan Edirne İl Başkanı Gürsel Şimşek, AKP iktidarını sert sözlerle eleştirdi. “Artık mızrak çuvala sığmıyor. Artık bıçak kemiğe dayanmıştır.” Diyerek konuşmasına başlayan Şimşek, AKP iktidarının 10 yıldır uygulamakta olduğu tüketim ekonomisi ile insanlarımızın fakirleştirildiğini belirterek: “Bu fakirlik vatandaşlarımızın AKP iktidarının PKK ve Peşmerge ile yürüttüğü devletin ve milletin bölünme planlarını görmelerine ve anlamalarına imkan vermemektedir” dedi. Bugün Türk olmanın suç olduğunu söyleyerek konuşmasını sürdüren Şimşek, “Ülkemiz pazarlık masalarında kelepir fiyata satılmak üzeredir” dedi.

Keşan’da katıldığı bu yemekte gördüğü katılım ve heyecanın kendisine 1999 seçimleri öncesini hatırlattığını da ifade eden Şimşek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

TÜRKİYE CUMHURİYETİ TEHLİKE ALTINDA

 “Artık mızrak, çuvala sığmamaktadır. Artık bıçak kemiğe dayanmış durumdadır. Ne yazık ki, Türkiye Cumhuriyeti Devleti 10 yıldan beri bir AKP iktidarı tarafından yönetilmekte ve bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin; sınırları, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü, AKP iktidarı sayesinde tehlike altındadır. İşte bu nedenle ben bugün, sizlerin bir Ülkücü olarak, bu sorumluluğun farkında olarak, aynı Başbuğ’umuzun vefatının 2. Yılında, 1999 yılında olduğu gibi, 16. Yıl dönümünü geçenlerde rahmet ve minnetle andık. Yine 2014 yerel seçimlerinde de 1999 ruhuyla bir mücadele verip, bugün bölünmeye ve parçalanmaya çalışılan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, AKP ve peşmergeye biz bırakmamalıyız. 10 yıllık iktidar döneminde ne yazık ki, uygulanan ekonomik politikalar tamamen ithalata dayalı, ucuz kur politikası ve tüketim ekonomisine dayalı politika, insanlarımızı fakirleştirmiştir. Bugün geldiğimiz noktada geçim derdine düşen insanlarımız, ne yazık ki, AKP’nin milli kimliğimizi yıpratma noktasında duyarsızlığımıza neden olmuştur. Geçim derdine düşen insanlarımız devletin, milletin ve ülkemizin bölünme çabalarını görme imkanı kalmamıştır.

TÜRK MİLLİYETÇİSİ UYANIK OLMALI

 

Ancak içinde bulunduğumuz noktada artık gizliden gizliye yapılan pazarlıklar yoktur. Şehitler vatan topraklarına bir bir düşerken, Başkan Erdoğan masada PKK ile pazarlık yapmış ve bu ülkenin sonunu hazırlayan planlara imzasını atarak söz vermiştir. İşte onun için Türk Milliyetçisi bugün her zamankinden daha fazla uyanık olmalı ve bu sorumluluğun bilincinde ileriye dönük olarak çalışmalıdır.

BUGÜN TÜRK OLMAK SUÇTUR

 

 

Bugün Türk olmak suçtur, Türk kimliği suçluluk haline getirilmiştir. Türk milleti 36 parçaya bölünecek bir kalabalık yığın olarak görünmektedir. Ama buna karşılık İmralı canisi iyilik meleği olarak ilan edilmiş, bölücülük bir hak arama metodu olarak ortaya çıkmış ve ülkemiz pazarlık masalarında kelepir fiyata satılmak üzere Büyük Ortadoğu Projesi ekseninde bir hedefe doğru sürüklenmektedir. İşte bu sebeple bizler, Türkiye Milliyetçileri, önümüzdeki yerel seçimleri çok önemsemeliyiz. Ben 1999’da Keşan’da yaşanan o başarılı seçimdeki, ülkücü hareketteki o ruhun, tekrar canlandığını görüyorum.  Ve önümüzdeki ilk yerel seçimde, AKP’yi Edirne’nin tüm ilçelerinde ve Keşan’da yerle bir etmenin mücadelesini hep birlikte vermeliyiz. Bunu sadece ben başaramam. Bunu sadece birkaç kişi başaramaz. Ama bunu birlikte başarabiliriz. 

 TEŞKİLATLAR KENDİNE ÇEKİ DÜZEN VERMELİ

 

MHP’nin 21. Yüz yılda geniş bir ufukla baktığı doktrini vardır. Bu hareketin lideri de bugüne kadar değişmeye liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’dir. Önce teşkilatlar kendisine çeki düzen vermelidir. Teşkilatını çalıştıramayan, çalışmayan bir teşkilat yukarısıyla uğraşmamalıdır. Yukarısına kusur bulmamalıdır. Bugüne kadar yapılanlar hep bunlardan ibaret olmuştur. Kendi öz eleştirimizi yapmamız gerekir. Bugün baktığımızda, geçen 15 yılda ne yazık ki, Keşan İlçe Teşkilatı’nın üye sayısı 400’e bile varmamıştır. Edirne İl Teşkilatı’nın üye sayısı 4 bin civarındadır. Ben şunu istiyorum ve emir veriyorum. Burada bulunan herkes eğer partimize üye değilse, partimize üye olma gerekliliğini kendisinde hissetmelidir.  Ve bu sorumluluğun altına girmelidir. Etrafını üye olabilmesi için ikna edebilmelidir, en başta hanımlarını üye olabilmesi için partiye getirmelidir.

 

 KADIN ÜYELERİMİZ AKTİF HALE GELMELİ

Bundan bir ay önce göreve geldiğim günden itibaren ilk yaptığım iş Edirne İl Kadın Kolları’nı yeniden düzene koymaktır. Ve bugün, Edirne İl Kadın Kolları Teşkilatı’mız Edirne’de 27 kişilik çok çekirdek bir kadroyla görevinin başındadır. Keşan’a da buradan söylüyorum. Bir an önce kadın üyelerimizi aktif hale getirmemiz ve üyeleştirmemiz gerekir. Keşan’da da en az bir yıl içinde olması gereken üye sayısı en az 500’dür. MHP yıllardır kadın kollarından eksik olarak seçimlere girmiştir. Böyle bir şey olamaz. Sadece erkek egemen bir parti olarak kalamayız. Mutlak suretle kadınlarımızın siyasete katılması ve bu görevleri yapmaları gerekir. Burada benim yanımda bir kadın kolu ilçe başkanım da olmalıdır. Aksi takdirde MHP seçimlerde kadınlardan yoksun olarak çalışmakta. Kadın kolları olmadan teşkilat çalışması olmaz. Dolayısıyla önce teşkilatlarımızı bir bir faal hale getirmeliyiz. Keşan’da da mutlak suretle kadın kolları faal hale geçmelidir. Ve burada seçim çalışmalarında faal halde olan bir kadın teşkilatı olmalıdır. Bu talimatım sadece Keşan ilçe teşkilatına değil, tüm ilçe teşkilatlarımızadır. Her ilçenin aylık yapacağı üye sayısı bellidir. Görev bilinci içersinde bulunuyorsak burada durmalıyız. Eğer davamıza olan inancımızda en ufak bir zafiyet varsa, kesinlikle bu makamları işgal etmemeliyiz. Liderimize olan inancımızda en ufak bir zafiyet varsa bu makamları işgal etmemeliyiz. Önce liderimize ve davamıza inanacağız ve bu yönde de çalışmalara aktif olarak katılacağız.”

 

Yemek program, İl Başkanı Gürsel Şimşek’in konuşmasını tamamlamasının ardından, MHP Genel Merkez Sanatçısı Ozan Emre Çam'ın sazı eşliğinde söylediği şarkılarla devam etti.