Dün akşam saat 21.10 sıralarında Keşan’a gelen ve partisinin 30 Mart yerel seçimleri için hazırladığı Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışını yapan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, burada oldukça coşkulu ve kalabalık bir topluluk tarafından karşılandı.

Önder Caddesi’nde Deniz Pastanesi önünde aracından inen ve burada MHP Edirne İl Başkanı Gürsel Şimşek ve MHP Keşan İlçe Başkanı Doğuş Şimşek ile kalabalık bir partili topluluğu tarafından tarafından karşılanan Bahçeli, partililerin yoğun sevgi gösterileri ve “Devletin başına Devlet gelecek” tezahüratları arasında yürüyerek Park Caddesi’ndeki Seçim Koordinasyon Merkezi’nin önüne geldi.  Bahçeli, burada açılış için hazırlanan kurdeleyi MHP Keşan Belediye Başkan Adayı Yaşar Aras ile birlikte kesti ve hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.


Daha sonra seçim bürosuna geçen ve burada bulunan partililerle tek tek el sıkışan Bahçeli, kendisi için hazırlanan koltuğa oturarak bir süre dinlendi. Bu sırada DSP Keşan İlçe Başkanı M. Cem Akgül ve Başkan Yardımcısı Yusuf Nalbantoğlu, Bahçeli’ye, merhum DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit ile birlikte çekildikleri bir fotoğrafı hatıra için imzalattılar. Kısa bir süre dinlendikten sonra Park Caddesi üzerinde hazırlanan platforma çıkan Bahçeli, öncelikle yoğun ilgileri ve coşkuları nedeniyle alanda bulunanlara teşekkür etti.


2 GÜNDÜR TRAKYA’DAYIZ

30 Mart 2014 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri nedeniyle Türkiye’yi il il gezdiklerini ve Keşan’dan sonra Kütahya’ya gideceklerini belirten Bahçeli, şunları söyledi: “2 günden bu yana Trakya’dayız. Keşan’da en son Trakya ziyaretimizi yaparak Kütahya’ya doğru yola çıkacağız. 30 Mart seçimleri Türkiye için çok önemli bir dönüm noktası. Bu seçimler bin 394 seçim çevresinde 25 siyasi partinin katılımıyla gerçekleşmekte. Bu seçimlerin, siyasi partilerimizi demokrasinin vazgeçilmez unsuru olarak kabul ettiğimiz içindir ki her milletimizin evladının tercih etmiş olduğu partiler çerçevesinde güzel bir yarış içerisinde geçmesini temenni ediyoruz. Bu önemli günlerde seçim üzerinde bir kargaşa olmamalıdır. Seçimin güvenliği sarsılmamalıdır. Vatandaşlarımız sandığa çok rahat gidebilmelidir. Oylarını güven altına kullanmalıdır. Sayım sırasında sandıktan çıkan sonuçlar üzerinde herhangi bir hile olmamalıdır.

MHP EDİRNE’DE İDDİALI BİR KONUMA GELMİŞTİR

Bu anlayışla MHP seçimlere hazırlanıyor. Burada Edirne Belediye Başkan Adayımız olarak Orhan Çakırlar Beyi gösterdik ve bugün (dün) Edirne’de seçim bürosunun açılışını yüksek katılımla gerçekleştirdik. Edirne’de geçmiş dönemlerde toplantılar yapıldı. Bu toplantılar Edirne’ye il ve ilçelerinden gelen önemli kalabalıklardı. Ama bugünkü sadece ve sadece Edirne’de bulunan vatandaşlarımızın katılımıyla oldu. Bu yerel seçimler için önemli bir işarettir. Bu işaret sonucunda MHP Edirne’de iddialı bir konuma gelmiştir.

KEŞAN DA BİZE HEYECAN VE UMUT VERMİŞTİR

Gecenin bu saatinde burada aynı durumu hissetmek Keşan’da da bize heyecan ve umut vermektedir. Keşan istesin belediye başkan adayımız olan ve hareketimizin Keşan’da gelişmesine başlangıcından bu yana büyük hizmetleri bulunan Keşanlıların ve özellikle Milliyetçi Hareket mensuplarının ağabeyi olarak kabul edilen bir değerli şahsiyet Türkiye’nin bu kritik eşiğinde yapılacak olan hizmetlerin şuuruyla bu dönemde demiştir. Bu şahsiyet Başkan Yaşar Aras Beyefendidir. Bu seçimler önemli bir dönüm noktasıdır dememin bir sebebi var.”

NE BİR KARIŞ TOPRAK VERİRİZ NE BİN YILLIK DOSTLUĞU BOZARIZ

Bahçeli, daha sonra sözlerine ulusal sorunlara değinerek devam etti.  Bazen toplumda oluşabilen, ekonomik, sosyal ve kültürel sorunların zamanla düzeltilebileceğini kaydeden Bahçeli, ancak üniter yapı, milli devlet, toprak bütünlüğü gibi devletin varlığını esas alan unsurlarda meydana gelebileck bir tahribatın telafisinin mümkün olmadığını ifade etti Bahçeli, “Herkes bilsin ve duysun ki Milliyetçi Hareket Partisi ne bir karış toprak vermeye niyetli ne de bin yıllık kardeşliğimizden vazgeçmeye. Kürt kökenli kardeşlerimizle bin yıllık kardeşliğimizi bozmaya ve 4 milyon 200 bine ulaşmış yuvaları yıkmaya kimse cesaret bile etmesin.” dedi.

ERDOĞAN BUNUN NEYİNİ TARTIŞIYORSUN?

Konuşmasının son bölümünde 17 Aralık’ta başlatılan soruşturmaya değinen Bahçeli, Başbakan Erdoğan’a da seslenerek, “Bu soruşturmada belediye başkanı var, banka müdürü var, 4 bakan çocuğu var.  Daha bunun neyini tartışıyorsun.” diye sordu.

MHP Keşan İlçe Başkanlığı tarafından daha önce 18.30’da geleceği açıklanan, ancak Edirne’den sonra İpsala ve Beyendik’e de uğrayarak Keşan’a 2,5 saatlik bir gecikmeyle gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaklaşık 40 dakika kaldığı Keşan’dan yine sevgi gösterileri içinde ve coşkulu bir şekilde uğurlandı.