SONGÜL KONAR

2 Mart 2019 Cumartesi günü saat 12.00’de gerçekleştirilen toplantıya; CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, CHP Keşan İlçe Başkanı Heves Yıldız, İYİ Parti Keşan İlçe Başkanı Zafer Sarıkeçe, CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü, Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP İlçe belediye başkanları ve belde belediye başkan adayları, CHP Merkez, ilçe ve belde teşkilat üyeleri, CHP ve İYİ Parti Kadın ve Gençlik Kolları ile partililer ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan toplantının ilk konuşmasını CHP Keşan İlçe Başkanı Heves Yıldız gerçekleştirdi.

 “BİZLER TEK ADAM REJİMİ İLE DEĞİL, PARLAMENTER SİSTEM İLE YÖNETİLMEK İSTİYORUZ”

Konuşmasına yakın zamanda sonsuzluğa intikal eden CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan’ı rahmetle anarak başlayan Yıldız, “Gücümüz yettiğince, ışığınız yolumuzu aydınlatma devam edecek sayın vekilim, sana söz veriyoruz. Öte yandan AKP iktidarının 17 yılda ülkeyi getirdiği duruma tepki olarak ve Cumhuriyet değerlerine kast edildiği düşüncesiyle, Genel Başkanlar öncülüğünde anlaşılarak kurulan millet ittifakının tarafları olarak bizler ilçemizde de bu beraberliği sürdürüyoruz. Demokrasimiz için birleşe birleşe gücümüze güç katıyoruz. 31 Mart’ta her ne kadar yerel yöneticilerimizi seçecek olsak da bu seçimler aslında mevcut iktidara bizlerin göndereceği birer mesaj içerecek onlara; bizler tek adam rejimi ile değil, parlamenter sistem ile yönetilmek istiyoruz diyeceğiz. İlçemiz uzun yıllardır halkımızın takdiriyle sosyal demokrat belediyecilik ile yönetiliyor. Buradan ebediyete uğurladığımız tüm belediye başkanlarımıza teşekkürü borç biliriz. 15 yıldır ilçemize vermiş olduğu yadsınamaz hizmetlerinden örnek olacak projelerden, bize bu gururu yaşattığı için mevcut belediye başkanımız Mehmet Özcan’a teşekkürü borç bilir yine arkamızda hissettiğimiz güç ile bayrağı daha da yukarılara taşıyacağımıza söz veririz.” dedi.

“İLLET-ZİLLET GİBİ GEREKSİZ CÜMLELERLE BİZLERİ KARALAMAK KİMSENİN HAKKI DEĞİLDİR”

Yıldız’ın konuşmasından sonra söz alan İYİ Parti Keşan İlçe Başkanı Zafer Sarıkeçe, şunları söyledi:“Bu seçim atmosferinde büyüğünden küçüğüne tüm siyasilerimizin söylemlerini daha dikkatli seçerek, daha yumuşak bir üslup kullanarak ülkemize yakışır bir seçim atmosferi geçirmeyi tavsiye ediyorum. Bazen siyasilerimiz düşünmeden ‘illet’ ‘zillet’ gibi gereksiz cümlelerle bizleri karalamak kimsenin hakkı değildir. Aynen iade ediyorum. Biz bir çukura çekmek istiyorlar, o çukura düşmeyeceğiz. Biz ısrarla ekonomi diyeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi’yle el ele vererek biz de ‘31 Mart’ın sonu bahar’ diyoruz.

“SEÇİMLERE CENK HAVASI VERMEYE ÇALIŞANLARA İTİBAR ETMEYİN”

Zafer Sarıkeçe’nin ardından söz alan İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir ise “Genel Başkanlarımızın başlatmış olduğu bu güzel tablonun güçlenmesine katkı sunan herkesi kutluyor ve tebrik ediyorum. Ülke insanın bu kadar ötekileştirildiği bir ortamda birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız. Bizlere ‘illet’, ‘zillet’ diyenlerin kulağını çekelim. Seçimlere cenk havası vermeye çalışanlara itibar etmeyin. Kardeşi kardeşe düşürmeye çalışanlar, bizi bölmeye çalışanlar var. Bunların fitnelerine uyup kimseye düşman olmayın, bu karanlığı da aldanmayın çünkü güneş yeniden doğacak. Yerel seçimler için kurduğumuz güç birliği çerçevesinde çalışmalarımız devam ediyor. Güç birliği olarak tüm Türkiye’de kalite adaylarımızla seçime giriyoruz. Hep birlikte daha iyiye, daha güzele varacağız.” ifadelerini kullandı.

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı da konuşmasında şunları kaydetti: “Biz ‘Milet İttifakı’ olarak yüzde 70,5 oy aldık. Recep Başkan il bazında yüzde 75 dedi. İnşallah 16 seçim noktasında millet ittifakı olarak her birinin belediye başkanlığını alacağız. Mehmet Özcan, bir cerrah olarak her şeyle ilgilendi, hazır etti. Şenol Yalı da mimar olarak devam ettirecek.”

“EĞER EKONOMİK OLARAK GÜÇLÜ DEĞİLSENİZ, ÇÖKMEYE MAHKÛMSUNUZ”

Pekcanlı’nın ardından konuşan İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, “Aday olan arkadaşlarımıza şimdiden başarılar diliyorum. Bu ittifakın önemli mimarlarından biri de sevgili kardeşim Okan Gaytancıoğlu. Eğer ki ülkenin önemli iki ayağından bir tanesi ekonomi, diğer ayağı adalet ise ve bunların ikisi de son zamanlarda dibe vurmuş durumdaysa bir sıkıntı var demektir. 31 Mart’ta seçim sonuçları açıklandığında Edirne’nin en yüksek oy oranını almış il olması lazım. İddialı olmak çok güzel, bu iddiaları yerine getirebilmek için bütün gayretimizi göstermemiz gerekir. Rahmetli Atatürk’ün de dediği gibi ‘Eğer ekonomik olarak güçlü değilseniz, çökmeye mahkûmsunuz’” dedi.

“BİZ SAVAŞ MEYDANLARINDA KURULAN BİR PARTİYİZ”

CHP’li Milletvekili Gaytancıoğlu da yaptığı konuşmasında hedeflerinin demokrasiyi yaşatmak, Türkiye Cumhuriyeti’nin üretim mekanizmalarını yeniden geliştirmek olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “15 yıl önce mesleğinin zirvesindeyken görevini bırakıp partimize yardım eden Keşan’ın karnını yarıp altını güzel bir şekilde temizleyen, şimdi de Mimar Şenol Yalı’ya teslim eden Mehmet Özcan’a teşekkür ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti’nin kurduğu ittifak demokratik parlamenter sisteme geçene kadar devam edecek. Çünkü biz savaş meydanlarında kurulan bir partiyiz. İYİ Parti daha yeni kuruldu ama hedefleri ortak. Hedef demokrasiyi yaşatmak, Türkiye Cumhuriyeti’nin üretim mekanizmalarını yeniden geliştirmek. Türkiye şu anda hiçbir şey üretecek durumda değil. Her ailede bir genç işsiz var. İki partinin iş birliğinin sonuç vereceğine inanıyorum. Çünkü hepimiz Cumhuriyet aşığıyız.”

Toplantıda kısa bir konuşma yapan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, yerini Şenol Yalı’ya bıraktığını söyledi.

BİZ BUNU İTTİFAK OLARAK 24 HAZİRAN SEÇİMLERİNİN ÖNCESİNDE YAPMIŞTIK”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak ise konuşmasına Edirne’nin hizmetindeyken CHP Edirne Milletvekili rahmetli Erdin Bircan’ı rahmet ve minnetle anarak başladı. “ İşte Cumhuriyet Halk Partisi bu” diyerek sözlerine devam eden Öztrak, şunları söyledi: “Birileri hizmetini yapacak. Birçok eseri Keşan’a getirecek şimdi yeni bir arkadaşımız gelecek o eserleri daha da ileriye taşıyacak. Ben bu vesile ile Keşan’da hatta Trakya’da birçok ilke imza atan, toplu konuttan, altyapıya, arıtmaya, yine o büyük Pazar yeri, belediye binası bu tür yatırımlara imza atan belediye başkanımız değerli Mehmet Özcan’a çok teşekkür ediyorum. Siyaset uzun bir yol. Biraz önce ittifaktan bahsettik. Aslında biz bunu ittifak olarak 24 Haziran seçimlerinin öncesinde yapmıştık. Bizim bir kaygımız vardı. Biz bu ülkenin demokrasiye inanan insanları, demokrasiye inanan partileri, Türk milletine inanan partileri Türkiye’nin çok sıkıntılı bir noktaya gitmekte olduğunu görmüştük. O nedenle de birbirimizden hiç ayrılmadan her noktada birbirimize destek olmak için elimizden gelen her şeyi yaptık. Aslında 24 Haziran öncesinde üstüne Cumhurbaşkanlığı gömleğini giymiş olan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkanı çıktı ne dedi ‘oyları bana verin ekonomiyi her şeyi bana emanet edin göreceksiniz kur ne olacak, faiz ne olacak’ bugünden bu yana kur tepe takla, faiz aldı başını gitti. Türkiye bugün dünyada en yüksek faiz veren 3 ekonomiden bir tanesi. Türkiye bugün parası en fazla değer kaybeden 3 ülkeden bir tanesi. Bu günde geldiğimiz noktada Türkiye çok daha karanlık günlere doğru gidiyor. İşsizlik aldı başını gitti. Pahalılık aldı başını gitti. Dün çıkmış AK Parti Genel Başkanı diyor ki ‘fiyatlar düşüyor’ nasıl düşüyor bu fiyatlar? Nerede düşüyor bu fiyatlar? Ondan sonrada kızıyor. Domates, biber, patlıcan bundan başka bir şey söylemiyorsunuz. ‘Siz kurşunun fiyatını biliyor musunuz’ evet biz kurşunun fiyatını gayet iyi biliyoruz. Bugün Türkiye enflasyonları dünyada en yüksek 10 ülkeden bir tanesi %20, gıda enflasyonu bundan da fazla %32. Şimdi biz diyoruz ki soğanın fiyatı istatistik kurumunun verdiği bilgilere göre geçen seneye göre %231 artmış. Sivri biberin fiyatı %152 artmış. Ispanağın fiyatı %131 artmış. Pırasanın fiyatı %116 artmış. O da diyor ki ‘biz tanzim satışa başladık. Aslında tanzim satıştaki kuyruklar yokluk değil varlık kuyruklarıdır ben diyor ekonomiyi bilirim.’ Güzel, ekonomiyi biliyor. Şimdi nasıl bir varlık kuyruğudur bu anlayabilmiş vaziyette değilim.”

“ZAM, ZULÜM, ZARAR BAŞKA BİR ŞEY YOK ORTADA”

Geçtiğimiz yıl domates üretiminin 600 bin ton, soğan üretiminin 245 bin ton, patlıcan üretiminin 47 bin ton, sivri biber üretiminin ise 15 bin ton düştüğünü ifade eden Öztrak, “Bunlar düşüyorsa çiftçi bunları üretmekten vazgeçiyorsa ekonomi bilimi diyor ki bunların fiyatı artar. O da diyor ki hayır ‘ben emirle komutayla bunların fiyatını düşüreceğim’ emirle komutayla ekonomide fiyat düşmez. Zaten bu tanzim satışları düzenleyen Tarım Kredi Kooperatifleri kuruluşu diyor ki ‘ben bunu ancak 2 buçuk ay yaparım. 31 Mart’tan sonra ben buna devam etmem’ diyor. Çünkü neden sizin cebinizden buna simülasyon veriyor. Her yerden intihar haberleri geliyor. Gencecik insanlarımız yaşamlarına son veriyor. İş adamları, çiftçiler yaşamlarına son veriyorlar. Ekonomi tamamen durmuş vaziyette. 24 Hazirandan sonra ekonomiyi aldı damadına emanet etti. Ben bir soru sormak istiyorum. Bu damadın liyakati nedir de bugün çok kötü durumda olan ekonomiyi kalkıyorsun damada emanet ediyorsun? Eser ortada, o günden bugüne Türkiye ekonomisi dikiş tutmuyor. Ama damada sorarsanız Ocak, Aralıktan daha iyi olacak. Şubat, Ocaktan daha iyi olacak. Mart, Şubattan daha iyi olacak. Nisan’da Marttan daha iyi olacakmış. Tüm bunları söylerken Türkiye’de işsiz sayısı 7 buçuk milyon kişiye dayanmış. Gerçekten şu tabloya baktığınız zaman bir tek şey görüyoruz. Zam, Zulüm, Zarar başka bir şey yok ortada. Zamdan, zulümden, zarardan başka bu ülkeye 24 Haziran’dan bu yana hiçbir şey vermedi.” şeklinde konuştu.

“O FARKLI CUMHURBAŞKANI OLMA SEVDASI BUGÜN TÜRKİYE’Yİ BU NOKTAYA GETİRDİ”

 Aslında bütün hikâyenin daha da dikkatle izlenirse 2014 yılında başladığını söyleyen Öztrak, son olarak şunları söyledi: “2014 yılında Recep Tayyip Erdoğan çıktı dedi ki ‘Ben bundan öncekiler gibi Cumhurbaşkanı olmayacağım. Ben farklı bir Cumhurbaşkanı olacağım.’ O farklı Cumhurbaşkanı olma sevdası bugün Türkiye’yi bu noktaya getirdi. Ve farklı bir Cumhurbaşkanı da oldu. Çok değişti. Keçiören’de mütevazı bir evde otururken çıktı oradan Ankara’da koskoca Mustafa Kemal Atatürk’ün mirası olan Atatürk Orman Çiftliği’nin arazisinin üzerinde duran saraya yerleşti. Duran saray da yetmedi ona bir de ondan sonra uçan saray aldı. Uçan sarayda yetmedi geçenlerde bir tane kapkara renkli kaçan saray aldı. Otobüs.  Bu otobüsü kim verdi? Türkiye’nin en önemli savunma sanayinin en önemli tesislerinden birini ihalesiz, şusuz busuz adrese teslim olarak almakta olan Katar ordusunun şirketi kendisine seçim otobüsü hediye etti. Tabi kaz gelen yerden tavuk esirgenmez. Bakın dünyanın hiçbir yerinde savunma sanayinin stratejik tesisleri yabancılara satılmaz. Bunlar tuttular bu tesisi adrese teslim Katar ordusuna peşkeş çekmeye kalkıyorlar. Ondan sonra da kalkmışlar illet ittifakı-zillet ittifakı, yerli değilsiniz-milli değilsiniz. Kim yerli değil, kim milli değil şu yaptığınız da açık seçik ortada. Bu illet zillet lafları var ya aslında şuur altında bunların milletimize duyduğu düşmanlığı da gösteriyor. Bizim adımız Millet ittifakı ama bu tür laflar kullanmak suretiyle millete olan tepkilerini de ortaya koyuyorlar. Kendilerinden olmayan herkes terörist. Kendilerine oy vermeyen herkes çete. Böyle bir seçim ortamı yok. Böyle bir demokrasi de yok. Anayasa da bir madde var diyor ki ‘Cumhurbaşkanı milletin birliğine ve beraberliğini temsil eder.’ Bu nasıl milletin birliğini ve beraberliğini temsil ediyor. Bırakın milletin birliğini ve beraberliğini temsil etmeyi milletin içine nifak sokuyor. Bu millete nifak sokmak isteyenlerin sonu her zaman hüsran olmuştur. Hukuk yok çok açık söyleyeyim. Benim genel başkanım İYİ Parti’nin genel başkanı onlar konuştukları zaman, laf söyledikleri zaman Cumhurbaşkanına hakaret oluyor. Ama o bizim genel başkanlarımıza istediği gibi saydırıyor. Ne hakaret oluyor ne bir şey. Ağızlarını açıyorlar bir milyonluk tazminat davası. Siyasette bir milyonluk tazminat davası tamamen susturma harekâtıdır. Türkiye’de şu anda ucube bir tek adam parti devleti var.  Maliyetini söyleyeyim, 2013 yılında Türkiye’nin geliri 950 milyar dolardı. 2018 yılında Türkiye’nin geliri 763 milyar dolara düştü. Yani yaklaşık 200 milyar dolar azaldı. Bölün nüfusa her birimizin cebine bunun ne kadar maliyeti var açık seçik göreceksiniz. Şunu açıkça söyleyeyim, eğer bu ülkede Cumhurbaşkanı olduğunu iddia eden kişi kendi evinde, sarayında 4 bin TL’lik beyaz çay içerken kürsüye çıkıp belediye seçimlerinde oy almak için bez torbanın içinden 250 gr. Çay çıkarıp pazarlamaya çalışıyorsa bu işin sonu gelmiştir. Zaten bu işin sonunun geldiğini hepsi görmeye başladı. Beklenen olmayacak. Bu seçimde iki şey yapacağız. Birincisi bugün artık herkesin itiraf ettiği en yüksek yaşam standartlarını sunan CHP belediyecilik anlayışını iktidarda tutacağız. Onun yanında İYİ Parti belediyelerini de iktidarda tutacağız. Onun yanında bu ülkenin bekası için, demokrasinin bekası için bu iktidarın gidişinin bu iktidara bir sarı kart göstermenin önünü açacağız. Bu sarı kart gösterilmez ise bunlar alıp başlarını gidecek. Dün domates, biber, patlıcan kuyruğu, bugün mercimek, nohut, fasulye kuyruğu. Yarın göreceksiniz deterjan ve ampul kuyruğu ondan sonra da karne gelecek. Bu ülkede karne gelmesini istiyorsanız yeter artık kendine gel deme zamanıdır diyorum. Bir kez daha Mehmet başkanıma Keşan’a yapmış olduğu büyük hizmetler nedeniyle çok teşekkür ediyorum. Şenol başkanıma da o bayrağı daha yukarılara çıkarmasında başarılar diliyorum.”

Faik Öztrak’ın konuşmasından sonra belediye başkan adayı Şenol Yalı’nın projeleri sunumu gerçekleşti.

YENİ PROJE VE YENİLİKLERLE HALKIMIZA HİZMET İÇİN GELİYORUZ”

Son olarak söz alan Keşan Belediye Başkan Adayı Şenol Yalı, Kuvayi Milliye ruhunu yeniden başlatmak, canlandırmak, 1919 yılında atalarımızı dedelerimizi başlattığı Cumhuriyet mücadelesine 100 yıl sonra yeniden bir başlangıç yapmak için bu gün İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi olarak, millet ittifakı olarak yan yanayız. Demokrasi, adalet ve insan haklarından uzaklaştığımız bu günlerde iki parti buraya geldik ve Atamızın dediği gibi ‘Söz konusu vatansa, gerisi teferruattır’ diyoruz. Keşan için yeni proje ve yeniliklerle halkımıza hizmet için geliyoruz. Hedefim Keşan’ın bütün sokaklarını dolaşırken herkesin sarılıp bırakmak istemediği kişi olmaktır. Belediyeler halkın parasıyla işlerini yaparlar ve bu işlerin hedef kitlesi de hesap verilecek makamıda halktır” diye konuştu.

Buradaki toplantının ardından Keşanspor Düğün Salonundan CHP Seçim Bürosunun açılışı yapılacak olan Ali Paşa Halk Çarşısı’na kadar kortej yürüdü. Daha sonra CHP Seçim Bürosunun açılışı yapıldı.