HABER MERKEZİ

AŞAĞI ZAFERİYE MAHALLESİ GEZİSİ

23 Mart 2019 Cumartesi günü gerçekleştirilen geziye CHP Keşan İlçe Başkanı Özgür Heves Yıldız, İYİ Parti Keşan İlçe Başkanı Zafer Sarıkeçe, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Millet İttifakı Keşan Belediye Başkan Adayı Şenol Yalı, İl Genel ve Belediye Meclis üyesi adaylarının katılımıyla, seçim bürosu önünde toplanılarak Anafartalar Caddesi üzerinden yürüyüş gerçekleştirildi.

Programda ilk sözü CHP Keşan İlçe Başkanı Özgür Heves Yıldız aldı.

“PAZARDA BİBERİ 15 LİRADAN ALMAK ZORUNDA KALIYORSAK, BU HALK SİZE OY VERMEYECEK”

Yıldız, konuşmasında şunları söyledi: “Mahalle yürüyüşlerimiz çerçevesinde bu akşam Aşağı Zaferiye Mahallemizin konuğuyuz. Önümüzdeki hafta yapılacak olan seçimde, mevcut siyasal iktidara bir uyarıda bulunacağız, yanlış yaptıklarını söyleyeceğiz. Bizlere kumpaslar kurup saldırıyorlar. Genel başkanlarımıza, adaylarımıza iftira atıyorlar. Bunların sebebi anket sonuçlarındaki oy oranlarının düşününü görmeleridir. Pazarda biberi 15 liradan almak zorunda kalıyorsak, bu halk size oy vermeyecek. Emeklilikte yaşa takılan 3 milyonun üzerindeki kişiyi buradan anmak istiyorum. 30 yıldır prim ödüyorlar, kendilerine söz verildiği halde emekli olamıyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Partinin verdiği önergeleri diğer partiler reddediyor. Mağdur olan insanlar var bu 3 milyon insan size oy vermeyecek. 2 bin TL ile kira yakıt ödeyen, çocuk okutan, geçinmeye çalışan insanlarımız borç batağı içinde bu insanlar size oy vermeyecekler. Ulusal basında göremediğimiz bir olaydan bahsetmek istiyorum. Tank palet fabrikasını Katarlılara satıyorlar, o fabrikadaki işçiler ve mühendisler ‘biz devletin, ordunun sırlarını Araplarla Katarlılarla paylaşamayız, biz burada çalışamayız’ diyerek tayinlerini istediler. Buradan yedi yüz işçi ve mühendise selam olsun, iyi ki varsınız halk arkanızda.”

“BİZLER İYİ PARTİ OLARAK MAKAMLARI TEKMELEYEREK GELDİK BURALARA”

Daha sonra söz alan Zafer Sarıkeçe, seçimlerde sona gelindiğini hatırlatarak şunları söyledi: “Biz buraya Şenol başkanımın dürüstlüğünü anlatmaya gelmedik, çünkü onun dürüstlüğünü herkes biliyor. Projelerinin de ne olduğunu herkes biliyor, öyle ‘onu yapacağım, bunu yapacağım’ diyerek insanların gözünü boyayacak projeler değil. Gerek kendisine gerek meclis üyelerinin hepsine tek tek kefilim. Biliyorum ki beş yılın sonunda karşınıza çıktığımız zaman, yine aynı şekilde alnımız ak gönlümüz pak olacak. Son olarak İYİ Partinin sadece yönetim kadrosunun Cumhuriyet Halk Partisi ile ittifakta olduğunu, İYİ Partiye gönül veren insanların tamamen Cumhur İttifakına destek olacağı konuşuluyor. Bu konuda şunu söylemem lazım: ‘Tekeden süt çıkmaz’, bizden size hayır gelmez. Bizler İYİ Parti olarak makamları tekmeleyerek geldik buralara. Sayın genel başkanım makam mevki dinlemeden buralara geldi. Aslında daha çok söylenecek şey var ama bizim derdimiz kavga etmek değil, biz ülkeyi yönetmeye talip olduğumuzu söylemek istiyoruz. Zaten kavganın sebebi de bu onlar çıkıp aday olduğu zaman vatansever, ülkücü, memleketini seven ama biz yönetmeye talip olduğumuz zaman ‘vatan haini’, ‘illet’, ‘zillet’ oluyoruz. Bu kelimelerin hepsini kendilerine iade ediyoruz. Emin olun onlardan çok daha iyi vatan da yönetiriz, çok daha iyi millete ve bayrağa sahip de çıkarız. Artık yolun sonu görünüyor çünkü yerel seçimle gelmişlerdi inşallah yine bir yerel seçim ile gidecekler.”

“ÇOCUKLARIMIZA GÜZEL AYDINDIK BİR GELECEK KURACAĞIZ, BU ÜLKE YENİDEN ÜRETECEK”

Programın devamında CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu söz alarak şunları dile getirdi:

“Bundan on yedi sene önce geldiler, yoksulluğu kaldıracağız dediler, herkes yoksullaştı bu ülkede, kimse mutlu değil. Yasakları kaldıracağız dediler, eskiye göre daha fazla yasak var, herkes telefonlarının dinlendiğini hissediyor, çekiniyor. Son olarak yolsuzluğa gelelim, ülkemizde o kadar çok yolsuzluk var ki, cebimizden çıkan ama bizim geçmediğimiz köprüler var. Hiç geçmediğimiz köprülere yedi buçuk milyar lira para ödedik. Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği tehlikede, çocuklarımız için çalışıyoruz, torunlarımız için bir gelecek kurmaya çalışıyoruz başka bir derdimiz yok. Türkiye Cumhuriyeti’nin beka sorunu da yok, ama herkesin bir bakiye sorunu var. İşte bu sorunu 31 Mart’ta sandığa gidip Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy vererek hep birlikte çözeceğiz. Çocuklarımıza güzel aydındık bir gelecek kuracağız, bu ülke yeniden üretecek. Önümüzdeki seçimler gerçekten önemli, Türkiye’nin geleceğini yeniden kuracağız.”

“KEŞAN İÇİN MİLLET İTTİFAKI OLARAK KARŞINIZDAYIZ”

Gaytancıoğlu’nun ardından söz alan Millet İttifakı Keşan Belediye Başkan Adayı Şenol Yalı konuşmasında şunları söyledi: “Keşan için Millet İttifakı olarak karşınızdayız, İYİ Partili arkadaşlarımızla bir aradayız. Yirmi beş tane meclis üyelerimizin içinde beş tane İYİ Partili arkadaşımız var. Her iki partinin ilçe başkanları ve il yöneticilerimizle yaptığımız toplantıda, kaç kişiyle ittifak kuracağımız, kimler olacağı, kaçıncı sırada olacağıyla ilgilenmedik. Görüşmemiz beş dakika dahi sürmedi çünkü Atamız yıllar önce bir söz etmiş ‘Söz konusu vatansa, gerisi teferruattır’ bizde bu anlayışla bir araya geldik.”

Yalı, konuşmasının ardından projelerini halka tanıttı.

YENİ MAHALLE GEZİSİ

Yeni Mahalle gezisi ise 24 Mart 2019 Pazar akşamı gerçekleştirildi. Mitinge, CHP Keşan İlçe Başkanı Özgür Heves Yıldız, İYİ Parti Keşan İlçe Başkanı Zafer Sarıkeçe, Millet İttifakı Keşan Belediye Başkan Adayı Şenol Yalı, İl Genel ve Belediye Meclis üyesi adaylarının katılımıyla gerçekleşen yürüyüşe katılım yüksekti.

“SİZLERİN OYLARIYLA KEŞAN İLÇESİ YILLARDIR SOSYAL BELEDİYECİLİKLE YÖNETİLİYOR”

Mahalle yürüyüşü sonrasında gerçekleşen programda ilk olarak söz alan Özgür Heves Yıldız,

“Sizlerin oylarıyla Keşan ilçesi yıllardır sosyal belediyecilikle yönetiliyor bu anlamda 15 yıldır bize büyük emekler vermiş olan Mehmet Özcan başkanımıza buradan bir alkış istiyorum. Bu bir bayrak yarışıydı. 15 yıldır Mehmet Özcan aldı yukarılara taşıdı. Bundan sonra da Şenol Yalı bayrağı devralacak daha yukarılara taşıyacak. Sizlerin gurur duyacağı işler yapacak. Hepinizin gözlerinde vereceğiniz desteği görüyorum.” dedi.

“BU TOPRAKLARDA KARDEŞÇE YAŞAMAK İSTEYEN HERKESİN OYUNA TALİBİZ”

Yıldız’dan sonra söz alan Zafer Sarıkeçe, konuşmasında şunları söyledi: “Kalabalığa bakıyorum, ellerindeki Türk Bayrağına bakıyorum suçlandığımız konular gözümün önüne geliyor inanamıyorum. Bizi vatan hainliği ile suçluyorlar, bizi terör örgütleriyle bir araya koyan zihniyeti gözümün önüne getiriyorum lanet ediyorum sadece başka diyecek bir lafım yok kendilerine. Bizler bin yıldır bu topraklarda kardeşçe yaşamak isteyen herkesin oyuna talibiz. Biz daha çocukken, Atatürk’ün bu ülkenin olmazsa olmazı olduğunu haykırdılar, bu bilinçle bu günlere geldik. Bu can bu bedenden çıkmadıkça inanıyorum ki bu memleket onların istediği gibi olmayacak. Düşünen, üreten, güçlü bir Türkiye’nin önüne engel olamayacaklar.”

Daha sonra söz alan Yalı şunları söyledi: “Cumhur ittifakı adayı demiş ki ‘Projeleri yok’ oysa bilmiyorlar ki biz kahvehanelerimizde projeksiyonla yirminin üzerinde sunum gerçekleştirdik. Lafla değil uygulanacak projeleri anlattık, kopyala yapıştır şeklinde kataloglara koymak için değil gerçek anlamda maliyetleriyle nerede nasıl yapacağımızı anlattık. Bunun dışında hanımlarımızla yine yirmiden fazla toplantı yaparak kendilerine proje sunumlarımızı gerçekleştirdik. Biz burada sadece ana başlıklardan oluşan bir kesit sunuyoruz. Projelerimizin tamamına www.senolyali.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.”

Yalı’nın konuşmasının ardından proje sunumuna geçildi.