Edirneajans.com

Edirne’de Belediye Başkan Adayı çıkarmayarak CHP’nin adayı mevcut belediye Başkanı Recep Gürkan’ı destekleme kararı alan İYİ Parti ile CHP arasında büyük bir kardeşlik rüzgârı esmeye başladı.

GÜNE DAMGASINI VURAN TOPLANTIDA NE KONUSU OLDU?

Millet İttifakının iki ortağının il başkanları genel merkezlerinden almış oldukları kararlar doğrultusunda 31 Mart Yerel seçimlerinde Edirne’de nasıl bir güç birliği içinde hareket edileceği konusunda fikir alış verişinde bulundular. Toplantıda 24 Haziran 2018 seçimlerini de değerlendiren il başkanlarının toplantısı üç saat sürdü. Pekcanlı ve Demir önümüzde ki hafta içinde ikinci toplantının İYİ Parti İl Başkanlığında yapılması kararı aldılar.

GÜÇ BİRLİĞİNDE İLK MESAJ İPSALA’DAN VERİLDİ

HEDEF “İPSALA TEKRAR GERİ ALINACAK”

Bu toplantının ardından yeni güne hızlı başlayan İki Parti yöneticilerinin adresi İpsala oldu. İYİ Parti GİK üyesi Prof. Dr. Mehmet Akalın, CHP ve İYİ Parti’nin Edirne Belediye Başkan Adayı Recep Gürkan, CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, İpsala İlçe Teşkilatlarına ziyarette bulunarak; Seçim Çalışmaları hakkında İpsala, Esetçe, Yeni Karpuzlu teşkilatları ve parti üyelerimizle istişareler de bulundular.

Mehmet Akalın; “Ülkem adına endişeliyim ve endişeli olduğum için de siyasete girdim.”

Parti binasında konuşma yapan İYİ Parti GİK üyesi Prof. Dr. Mehmet Akalın, “Ülkem adına endişeliyim ve endişeli olduğum için de siyasete girdim. Bu endişem de devam ediyor. 2 Siyasi partinin Güç birliği ve yapacağı çalışmalar bu endişeleri gidermek ve sona erdirmek içindir. 31Mart’ta yapılacak olan seçimlerin ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

“GÜÇ BİRLİĞİMİZ ARTARAK DEVAM EDECEK”

Daha sonra konuşan İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, “Amacımız, Genel Merkezlerimizin başlatmış olduğu güç birliği sonucu biz de Edirne’de görüşmelerimize başladık. Dün akşam ilk görüşmemizi CHP İl Binasında yaptık. Bundan sonraki görüşmelerimizi de devam ettireceğiz. Şu an itibarıyla görüşmelerimiz iyi gitmektedir. Edirne’mize ve partilerimize Hayırlı uğurlu olsun diyorum.” dedi.

Her iki Siyasi partinin İpsala ve ziyaret etmesindeki amacın İpsala’da iyi bir karar vermek için yapılan çalışmalar olduğuna dikkat çeken Demir, “İpsala”yı almak için önemli çalışmalar yapıyoruz. Kısa süre içinde karar verilecektir.” dedi.

“MİLLET İTTİFAKI OLARAK EDİRNE’DE BÜYÜK BİR REKOR KIRACAĞIZ”

Millet ittifakı olarak Edirne’de büyük bir rekoru kırmanın peşinde olduklarını belirten CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı; “Dün akşam çok verimli bir toplantı yaptık. Trakya’ya bu sinerjiyi buradan vermek istedik. İpsala bizim için ve her iki parti için de çok önemli. Biz yarınlara neler yapabileceğimizi göstermek için bugün buraya geldik. Yan yana gelince, birlikte olunca, neler yapabileceğini ilk önce İpsala’dan herkes görsün istedik. Her iki parti mensuplarına da bize gösterdikleri ilgiden dolayı çok teşekkür ediyorum. Biz bu seçimde özellikle rekor peşindeyiz ve bu rekoru kıracağız bunu Özellikle buradan söylüyorum. Millet ittifakı olarak Edirne’de bir rekorun peşindeyiz ve bu rekor Halkımızın desteğiyle birlikte güç birliğimizi de katarak gerçekleşecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bu arada Recep başkanımın Sizlerde ayrı bir yeri var, bunu Bizler de biliyoruz kendisi biliyorsunuz İpsalalı. Bu nedenle bugün ziyaretimizi Sayın başkanımız Recep Gürkan ile birlikte İpsala’ya gerçekleştirdik.” dedi.

“BU SEÇİMDE ÜLKEMİZİ AYDINLIĞA KAVUŞTURACAĞIZ”

Hepimizin ortak paydası olan görüş “Cumhuriyetçilik, Cumhuriyet’in ilelebet kalması Mustafa Kemal Atatürk’ün yolu”, diyerek söze başlayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “2002’den bu yana 16 yıldır hatta 17. yıla giriyor, Türkiye’yi Ak Parti yönetiyor, neler olduğunu, nelerin yapılıp yapılmadığını, Türkiye’nin nereye götürülmekte olduğunu, konuşmayacağım, bunları herkes biliyor. Cumhuriyet Halk Partisi ve iyi Parti’nin başlatmış olduğu güç birliğinin ilk denemesini 24 Haziran’da yaptık ve çok başarılı sonuçlar elde ettik. Genel başkanlarımız başta olmak üzere genel merkezlerimizin de kararlılığı ile bu Güç Birliği devam etmektedir. 24 Haziran itibarıyla Türkiye’de yönetim sistemi değişti. Türkiye farklı bir yöne doğru çekilmeye başlandı. Türkiye farklı amaçların peşine takılan bir ülke haline getirildi. İYİ Parti ve CHP’de Genel Başkanlarımızdan en alt kademeye kadar hiç kimse koltuk peşinde değildir. Seçimler birilerine ya da birilerimize bir koltuk bulma seçimi de değildir. Bu seçimde, yüreğinde Allah, Vatan sevgisi olan ve Mustafa Kemal Atatürk’ü içlerinde hisseden insanları o koltuklara oturtma derdindeyiz. Bizim hedefimiz budur, bunu da başaracağımıza cani gönülden ve yürekten inanıyoruz. İpsala’ya baktığımız zaman bütün rakamlar, bütün analizler bu seçimi hep beraber çok rahat başaracağımızı ve çok güçlü bir şekilde alacağımızı gösteriyor. Böyle bir imkân varken bunu kullanmamak akılla, bilimle bağdaşmaz, bunu hep beraber başaracağız ve İpsala’yı tekrar alacağız. Biz bu seçimde önce Türkiye’yi aydınlığa kavuşturmak istiyoruz, Türkiye’ye özlediği iyi günleri getirmek istiyoruz. Türkiye’ye gerçek demokrasiyi getirmek istiyoruz.” dedi.

İlçe teşkilatında yapılan toplantı ardından İYİ Parti GİK üyesi Prof. Dr. Mehmet Akalın, CHP ve İYİ Parti’nin Edirne Belediye Başkan Adayı Recep Gürkan, CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir ve beraberindekiler İpsala ilçesinde Atatürk anıtı önünde günün anısına hatıra fotoğrafı çektirerek “Güç birliğinde en iyi mesajı İpsala’dan tüm Trakya’ya verdi.”