TMMOB (Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği) İstanbul Büyükkent Şubesi Keşan Temsilcilik Başkanı Mimar Hasan Savranoğlu, “Dünya Mimarlık Haftası” nedeniyle dün bazı değerlendirmeler yaptı.
Hasan Savranoğlu, İnsanların yaşam alanlarını tasarlama, kurma sanatı ve bilimi olan mimarlığın her yıl Ekim ayının ilk haftasında kutlandığını belirterek, “Bu çerçevede, Dünya Mimarlık Haftası, çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Dünya’da 1,3 milyon mimarı temsil eden Uluslararası Mimarlar Birliği (UIA) 2016 yılı Dünya Mimarlık Haftası’nın temasını ‘daha iyi bir dünya tasarla’ olarak duyurmaktadır. Küresel zorluklar yelpazesi büyüdükçe ve yoğunlaştıkça; mimarlığın, planlamanın ve tasarımın insanlar için daha iyi bir gelecek sağlamaktaki rolü daha da kritik hale gelmektedir.” dedi.
DİLEĞİMİZ, DAHA İYİ BİR KEŞAN, DAHA İYİ BİR YAŞAM
2016 yılı Dünya Mimarlık Haftası’nda ilgili tüm mimarlık kuruluşlarını insanların acılarının sonlandırılması, yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve küresel zorlukların hafifletilmesinde tasarımın önemli rolünün vurgulandığını ifade eden Savranoğlu, şunları söyledi: “TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Keşan Temsilciliği olarak eğitimin, liyakatin, hiyerarşi kavramlarının tasarım gücü ile birleşmesini ve ‘daha iyi bir Keşan, daha iyi bir yaşam’ olan dileğimizi tekrar ediyoruz. Tüm meslektaşlarımızın ve mimarlık mesleğine ihtiyacı olduğuna inandığımız toplumumuzun ‘Dünya Mimarlık Haftası’nı kutluyor, saygılar sunuyoruz.”