Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği Derneği (MMMBD) Keşan Şubesi yöneticileri, dün düzenledikleri basın toplantısıyla geçen hafta sonu Ankara’da katıldıkları Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odalar Birliği (TÜRMOB) 22. Olağan Seçimli Genel Kurulu toplantısını değerlendirdi.
Saat 14.00’te, MMMBD Keşan Şubesi’nde başlayan toplantıya, MMMBD Keşan Şubesi Başkanı Haluk Kaba, yönetim kurulu üyeleri ve genel kurul delegeleri katıldı. Toplantıda ilk olarak konuşan Şaban Ağaoğlu, birlik ve beraberlik içerisinde bir genel kurul yaşadıklarını belirterek, “3 grup ve bağımsız adaylarımız vardı. Geç saatlere kadar genel kurul yaptık. Çok güzeldi, hayırlısı olsun diyorum. Seçilmiş arkadaşlarım bırakılan görevi bundan sonra daha ileriye götürürler. Mesleğimiz açısından güzel şeyler olur.”  dedi.
Ahmet Başaran ise “Genel kurula oy kullanma hakkına sahip Keşanlı delegelerimiz Ahmet Başaran ve Şaban Ağaoğlu katılarak oylarını kullandılar. Ayrıca Keşan’dan genel kurula mali müşavirler Özgür Meşegür, Osman Baydar, Savaş Pekdemir, Barış Serin, Rahmi Başol, Cüneyt Keskin ve Haluk Kaba katıldı. Seçimli genel kurulun ilk gününde konuşmacılar mesleğin dünü bugünü ve yarını ile ilgili projelerini, mesleğin sorunlarını genel kurul üyelerine anlattılar. Mesleğimiz için yararlı geçen bir genel kurul olmuştur. İkinci gün yapılan seçimlerde üç aday seçime girmiş olup, kullanılan geçerli 1579 oydan 750’sini alan YMM Cemal Yükselen, TÜRMOB yeni genel başkanı seçilmiştir. Masum Türker önderliğindeki liste 425 ve Eray Mercan önderliğindeki liste 358 oy almışlardır. Yönetim kurulu Cemal Yükselen başkanlığında 5 üye Masum Türker listesi 2 üye ile yönetim kurulunda temsil edileceklerdir. Yeni yönetim kuruluna seçilen meslektaşlarımıza görevlerinin hayırlı olmasını temenni eder başarılar dileriz.” dedi.
Edirne SMMM Odası Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Keskin de, genel kurul toplantısının yoğun bir katılımla gerçekleştirilerek, amacına ulaştığını bildirdi.