Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği Derneği Keşan Şubesi’nin olağan genel kurul toplantısı geçen Cumartesi günü Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda yapıldı. Tek liste ile yapılan MMMBD Keşan Şubesi olağan genel kurul toplantısında, 2 dönemdir başkanlık görevini yürüten Barış Hasan Serin, görevi Özgür Meşegür öncülüğündeki listeye bıraktı. Toplantı, saat 15.30 sıralarında Divan Heyeti Başkanlığına Harun Palabıyıkoğlu, katip üyeliklere ise Anıl Özbek ve İbrahim Erkan Yıldırıcı’nın seçilmesiyle başladı.

 Toplantıya; MMMBD Genel Başkanı Serdar Özkan, TÜRMOB Genel Başkan Yardımcısı Ülkü Sönmez, TÜRMOB Denetleme Kurulu Üyesi Mehmet Eren, MMMBD Genel Başkan Yardımcısı Şirzat Filiz ve dernek üyeleri katıldı. Divan Heyeti’nin seçilmesinden sonra, Divan Heyeti’ne Genel Kurul tutanaklarının imzalama yetkisi, oy birliği ile verildi. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden toplantıda, Yönetim Kurulu adına Şube Başkanı Barış Hasan Serin tarafından açılış konuşması yapıldı.

SERİN: DERNEKÇİLİK GÖNÜL İŞİ

 Tüm katılımcılara “Hoş geldiniz” diyerek sözlerine başlayan Serin, yaklaşık 6 yıl önce yapılan genel kurul toplantısında oldukça az katılım gösterildiğini belirterek, “O zamanlar derneğin kapatılması konusu gündeme gelmişti. Fakat bizim gönlümüz buna razı olmadı ve yeni bir atılımla derneğimizin Keşan Şubesi’ni bu noktalara taşıdık. Bu anlamda, özellikle 6 yıl içerisinde görev alan herkese teşekkür ederiz. Dernekçilik, tam anlamıyla bir gönül işidir. Derneklerin asıl amacı, insanların birbiri ile kaynaşmalarını sağlamaktır. Biz bunu başardığımızı düşünüyorum. Bölgemizde, haksız rekabet konusunda birlikte hareket etme çabamız vardı. Derneğimiz bu konuda da üzerine düşen görevi yapmıştır. Gerekli her yere desteğimizi verdik ve birçok etkinlikte rol oynadık. Bundan sonra da birlikte hareket etmeli ve çıtayı daha da yukarı çekmeliyiz.” dedi.

ÖZKAN: DERNEKLER MESLEĞİMİZİN OKULU

 Serin’in, ardından  MMMBD Genel Başkanı Serdar Özkan söz aldı. Özkan, Keşan Şubesi’nin yaptığı çalışmaları takip ettiğinin altını çizerek, toplantıya katılanların çoğunluk olarak gençlerden oluşmasını ise sevindirici olarak buldu. MMMBD üyesi gençlerin, mesleğin nereden nereye geldiğini görmeleri gerektiğini vurgulayan Serdar Özkan, “Birliğimize bağlı 26 şubemiz ve 8 bin üyemiz mevcuttur. Keşan Şubesi de bu büyük çınarın bir dalı, üyeleri ise dalın yapraklarıdır. Dernekler, mesleğimizin okulu haline gelmiştir. Üyelerimizin, seçimde oy kullanmalarından sonra görevlerinin bitmediğini bilmeleri, desteklerini her zaman vermeleri gerekiyor. Birliğimizin genel kurulunda, 2015 yılında yapılacak olağan genel kurulların 3 yıla çıkması için teklif sunacağız.” şeklinde konuştu.

SÖNMEZ: ODALARIN BÖLÜNMESİNİ İSTEYENLER VAR

Toplantıda son sözü ise TÜRMOB (Türkiye Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odalar Birliği) Genel Başkan Yardımcısı Ülkü Sönmez aldı. Keşan’ın her yerde ayrı bir yeri olduğuna dikkat çeken Sönmez, çıtası yüksek olan Keşan Şubesi’nin bu çıtayı daha da yükseltmesi gerektiğini söyledi. Sönmez, şöyle konuştu: “Her şey destek ile oluyor. TÜRMOB’a hiçbir zaman siyaset bulaştırmadık. Herkesin bir siyasi görüşü olabilir. Ancak bu görüşleri TÜRMOB’a taşımadık ve taşımayacağız. Ben tarafım. Benim taraflılığım, Laiklik ve Cumhuriyet’tir. Israrla odaların bölünmesini istiyorlar. Fakat bizler el birliği ile hareket ederek bu ortamımızı bozmamalıyız. Aramızdaki haksız rekabeti ortadan kaldırmamız için deneyimli olan yaşlı meslektaşlarımız, fiyatlarını biraz daha yükseltmelidir. Aksi halde genç meslektaşlarımız fiyatlarda indirime gidecek. Bu da haksız rekabeti doğuracaktır. Ayrıca bu şekilde gençlerimizin de önünü açmış oluruz.”
Yapılan konuşmaların ardından, Yönetim Kurulu Çalışma Raporu’nu Barış Hasan Serin, Denetleme Kurulu Raporu’nu ise Gökhan Yılmaz okurken, raporlar ayrı ayrı oy birliği ile ibra edildi. Yeni Çalışma Dönemi Bütçesi ile ilgili olarak da söz alan Serin, 18 bin 780 TL tahmini bütçe hazırladıklarını bildirirken, yeni üye aidatlarının ise yıllık 120 TL, yeni kayıtlarda 50 TL alınacak olmasını ifade etti. Bu maddeler de üyelerin oy birliği ile kabul edildi. Toplantının bu kısmında, misafir olarak katılanlara MMMBD Keşan Şubesi Yönetimi tarafından plaket takdim edildi. Seçimde kullanılacak olan oy pusulalarının görüşülmesi ve onaylanmasının ardından, Yönetim, Denetleme, Onur Kurulları Asıl ve Yedek Üyeleri ile Genel Merkez Genel Kurul Delegeleri’nin seçimine geçildi. Yapılan seçimin ardından oluşan yönetim şu şekildeoluştu:

Yönetim Kurulu Asil: Özgür Meşegür, Ali Sınmaz, Senem Özbek, Gürkan Sezgin, Anıl Özbek, Osman Baydar, Gökhan Yılmaz.

Denetim Kurulu Asil: Haluk Kaba, Fikret Işıktan, Serdar Girgin.

Onur Kurulu Asil: Ahmet Başaran, Hüseyin Yergök, R. Harun Palabıyıkoğlu.

Birlik Delegeleri Asil: Yılmaz Başol, Barış Hasan Serin, Rahmi Başol.