Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği Derneği (MMMBD) Keşan Şubesi, dün düzenlediği tören ve ziyaretlerle 1-7 Mart Muhasebe Haftası’nı kutladı. Saat 09.00 sıralarında, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde başlayan törene; Keşan Vergi Dairesi Müdürü Hamza Cihaner, Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği Derneği (MMMBD) Genel Başkan Yardımcısı Rahmi Başol, Edirne Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkan Yardımcısı ve Sayman Barış Hasan Serin, Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği Derneği (MMMBD) Keşan Şubesi Başkanı Haluk Kaba ile Yönetim Kurulu üyeleri, çok sayıda muhasebeci ve mali müşavir katıldı.  Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.

KABA: “MUHASEBECİ GÜNÜMÜZ TÜM MESLEKTAŞLARIMIZA HAYIRLI OLSUN”

Haftayla ilgili açıklama yapan Kaba, “Muhasebe, işletmelerin mali nitelikteki işlemleri ve olayları para ile ifade edilmiş şekilde kaydeden, sınıflandıran, özetleyerek rapor eden ve sonuçlarını yorumlayan ve analiz eden bir bilim dalıdır. Muhasebenin fonksiyonlarını yerine getirerek, muhasebenin amacına ve sonuca ulaşmasını sağlayan kişiler muhasebe mesleğini icra ediyor sayılırlar. İşletmelerin büyüklüğüne bağlı olarak muhasebe elemanlarının sayısı çok farklılık göstermektedir. Önemli olan muhasebe mesleğini icra edenlerin muhasebenin görevlerini doğru ve eksiksiz olarak yerine getirebiliyor olmasıdır. Muhasebe mesleğini yapabilmek için de muhasebe ve benzeri konularda eğitim almış olmak gereklidir. Muhasebe mesleği çok kapsamlı olduğundan kendi içinde de kısımlara ayrılmıştır. Bunların en önemlileri; serbest muhasebeci mali müşavirlik, yeminli mali müşavirlik, muhasebe müdürlüğü, muhasebe uzmanlığı, muhasebe elemanı, muhasebe öğretmenliği, bilirkişilik, Bağımsız denetçilik v.b. Muhasebecilik Mesleği, 1989 yılında çıkarılan ‘Serbest Muhasebecilik, Serbest Muhasebeci Malî Müşavirlik ve Yeminli Malî Müşavirlik Kanunu’ Türkiye’de muhasebecilik mesleğinin şartlarını ve çalışma konularını belirlemiştir. Bu sayede bir süre sonra tek düzen muhasebe sistemine geçilmiş ve muhasebeciler arasında uygulama farklılıkları ortadan kalkmıştır. Türkiye’de muhasebe meslek mensupları üç unvana ayrılmaktadır. Fakat son çıkan kanun ile Serbest muhasebecilik unvanı kaldırılmış ve böylece iki unvan bulunmaktadır: Serbest Muhasebeci Mali Müşavir, Yeminli Mali Müşavir. Ülkemizde yüz bin civarında Meslek mensubu bulunmakta olup bu sayı Keşan'da 80 civarında Faaliyette bulunan meslektaşımız bulunmaktadır. Her yıl 1 Mart tarihinde kutladığımız muhasebeci günümüz tüm meslektaşlarımıza hayırlı olmasını. Meslek camiamıza başarılar ve bol kazançlar getirmesini temenni ediyorum. Herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

VERGİ DAİRESİ ZİYARETİ

Daha sonra Keşan Vergi Dairesi Müdürü Hamza Cihaner makamında ziyaret edildi.

Ziyarette söz alan Haluk Kaba, 1-7 Mart Muhasebe Haftası nedeniyle ziyaretlerde bulunduklarını ifade ederek, mesleğin Keşan’da her geçen yıl daha dinamik hale geldiğini belirtti. Daha sonra konuşan Cihaner, ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şunları söyledi: “Mali müşavirler muhasebeciler ile iç içe çalışıyoruz. Arkadaşlarımızın 1-7 Mart Muhasebe Haftası’nı kutluyorum.”

Heyet 1-7 Mart Muhasebe Haftası kapsamında Keşan Malmüdürü İsmail Hakkı Uraz’ı da ziyaret etti.

KEŞAN KAYMAKAMLIĞI ZİYARETİ

Kaba ve beraberindekiler daha sonra Keşan Kaymakamı Nuri Özder’i ziyaret etti. Ziyaret sebebi hakkında bilgi veren Haluk Kaba, 1-7 Mart Muhasebe Haftası nedeniyle ziyareti gerçekleştirdiklerini belirterek, meslek hakkında bilgi verdi. Özder, ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ederek, günlerini kutladı

KEŞAN BELEDİYESİ ZİYARETİ

Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Birliği Keşan Şubesi yöneticileri, daha sonra Muhasebeciler Günü etkinlikleri kapsamında Keşan Belediyesi’ni ziyaret etti. Saat 11.00 sıralarında Keşan Belediyesi’ne gelen Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği Keşan Şubesi Başkanı Haluk Kaba ile yönetici ve üyelerini Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan makamında ağırladı. Kaba, Özcan’a hafta nedeniyle hayırlı işlere imza atması dileğiyle 2 kalem ve çikolata hediye etti. Özcan, Muhasebeciler Günü etkinlikleri kapsamında ziyaretler gerçekleştiren yönetici ve üyelerin gününü tebrik etti.

KEŞAN TSO ZİYARETİ

Haluk Kaba ve beraberindekiler, daha sonra Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (TSO)’yu ziyaret etti.

Keşan TSO Meclis Toplantı Salonu’nda başlayan ziyarette; Kaba ve beraberindekileri, Meclis Başkanı Yüksel Alioğlu, Meclis ve Yönetim Kurulu üyeleri karşıladı. İlk olarak söz alan Alioğlu, ziyaretten dolayı duydukları memnuniyeti ifade ederek, “Keşan TSO adına Muhasebeci ve mali müşavirlerin 1-7 Mart Muhasebe Haftası’nı kutluyorum. Muhasebeciler şirketlerin olmazsa olmazı. İnşallah vergiler biraz daha hafifler ve muhasebecilerimizin de iş yükü hafifler. Görüyoruz ki olmuyor.” şeklinde konuştu. Daha sonra söz alan Kaba ise, “İş dünyası ile muhasebeciler bir arada. Muhasebe camiası olmadan şirketlerin büyümesi kredi alması imkansız gibi. Bir geminin içerisindeyiz. Şirketler varsa biz varız. Uyumlu bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz.”  ifadelerini kullandı.  Ziyaret sohbet şeklinde sürdü.