Trafikte genellikle plakasız seyreden, ön kaldırarak motosiklet kullanıp çevreyi rahatsız ederek vatandaşlara kâbus yaşatan, kural tanımayan motosiklet sürücüleri kazalara davetiye çıkarmaya devam ediyor. Kısa süre önce de birçok kez gündeme getirdiğimiz trafiği tehlikeye sokan bu motorsiklet sürücüleri hala Keşan sokaklarında çevreye tehlike saçıyor.
Uluslararası ortalamalara göre kaza riski ve ölüm oranı otomobilden 16 kat daha fazla olan motosiklet sürücüleri, hem kendi hayatlarını hem de sürücülerin hayatlarını tehlikeye atıyorlar. Durumdan bir hayli rahatsız olan vatandaşlar ise kask takmayan, trafik kurallarına riayet etmeyen ve yollarda tehlikeli hareketler yapan bu sürücülere karşı bir an önce tedbir alınmasını istiyor.

VATANDAŞ BİR AN ÖNCE ÖNLEM ALINMASINI İSTİYOR

Keşan Hastane Caddesi üzerinde sıklıkla görülen motorlu gençler; öğrencileri, çevre halkını ve yoldaki diğer sürücüleri bıktırmış durumda. Vatandaşlar,  yüksek ses çıkartan egzoz taktırarak çevrede gürültü kirliği de yaratan bu tehlikeli sürücülere bir an önce önlem alınmasını istiyor. Trafiğin yoğun olduğu öğlen ve akşamüzeri saatlerinde çarşı merkezde dolaşan kural tanımayan sürücüler, yaptıkları tehlikeli hareketlerle hem kendi canlarını hem trafikte seyreden diğer vatandaşlarla birlikte yayaların canlarını hiçe sayıyor.  Daha önce Keşan Trafik Ekipleri bu sürücülere karşı bir operasyon düzenlemiş ve birçok motosikleti toplatmıştı. Keşanlı vatandaşlar bu kural tanımayan motosiklet sürücülerine karşı bu operasyonların devam etmesi gerektiğini belirtti.