24 Ocak 2013 tarihinde Sağlık Bakanlığına getirilen Müezzinoğlu, Eşi Faize Müezzinoğlu’yla geldiği Keşan’da, Kaymakamlığı ziyaret etti ayrıca AK Parti Keşan İlçe Teşkilatı Toplantısı’na katıldı. Kaymakamlık ziyaretine Edirne Valisi Hasan Duruer ve Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, AK Parti toplantısına ise İl Başkanı Müjdat Kahve ile ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

KARŞILAMA İSTASYON MAHALLESİ’NDE

Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı; Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Edirne Valisi Hasan Duruer’i istasyon Mahallesi’nde karşıladı. Karşılamada,  Lalacık Halk Oyunları Ekibi gösteri yaptı, daha sonra Keşan Hükümet Konağı’na hareket edildi.

MÜEZZİNOĞLU: BALKANLAR İÇİN HAYIRLI OLSUN!

Saat 16.15 sıralarında Keşan Hükümet Konağı’na gelen Müezzinoğlu ve beraberindekiler, doğrudan kaymakamlık makamına geçti. Burada basın mensuplarına bir değerlendirme yapan Mehmet Müezzinoğlu, gazetecilerin hayırlı olsun dileklerine gülümseyerek teşekkür etti. Bakanlığının öncelikle Keşan ve Edirne ile Trakya ve Batı Trakya’ya hayırlı olmasını dileyerek konuşmasına başlayan Müezzinoğlu, şunları söyledi: “İnşallah hem bölgemize hem ülkemize, gerek sağlık alanında ve gerekse diğer sorunların çözümünde hak ettiği güzel hizmetleri vermeyi Allah nasip etsin. Hatta Balkanlar için de hayırlı olsun. Bu bölge insanının uzun süredir özellikle hükümetlerde bir Trakyalı bakan boşluğu sitemi vardı. İnşallah o boşluğu, mutluluğa ve hizmete dönüştürmeyi rabbim nasip etsin. 15 gün sonra ilk defa seçildiğim bölgeme geliyorum. İnşallah belli bir sistematik içinde hem sorunları takip etmek hem çözümler üretmek hem de halkımızla bir arada olmak için çabalayacağız.”

“HASTANE KONUSUNDA VERİLMİŞ SÖZÜMÜZ YERDE KALMAYACAK”

Daha sonra gazetecilerin Keşan Devlet Hastanesi’nin akıbeti konusundaki sorusunu yanıtlayan Mehmet Müzzinoğlu, “Eski Sağlık Bakanı’na çatacak halimiz yok! En kısa zamanda yol haritasını bir kez daha TOKİ ile görüşeceğiz. Çünkü TOKİ’nin ülke genelindeki hastanelerle ilgili çalışmalarını değerlendireceğiz. Gelecek sefere size daha net bir yol haritası belirlenmiş bir süreci aktaracağız. Ancak bu konuda Keşan’a verilmiş bir sözümüz var ve bu sözümüz yerde kalmayacak. Milli Eğitim’de geçen yerin sağlık alanına çevrilmesi için plan tadilatı tamamlandı. Tahsisi bekleniyor. Bakanlık’tan konuyu bire bir takip edeceğim. Zaten bu konuda belediyeyle de bir sorunumuz yok.”

KEŞANSPOR DÜĞÜN SALONU’NDA TOPLANTIYA KATILDI

Basın mensuplarının makamdan ayrılmasının ardından bir süre daha yetkililerle görüşen Müezzinoğlu, daha sonra AK Parti Keşan İlçe Toplantısı’na katılmak üzere Keşan Hükümet Konağı’ndan ayrıldı. İsmail Saraç Caddesi üzerinden yürüyerek Keşanspor Düğün Salonu’na gelen Mehmet Müezzinoğlu, kısa yolculuğu sırasında esnaf ve vatandaşlarla sohbet etme imkanı buldu.

Girişte Keşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Halk Oyunları Ekibi’nin Drama bölgesi oyunlarıyla karşılanan Müezzinoğlu, salona geçti.

ÇEVİKEL: BUNUN KARŞILIĞINI YEREL SEÇİMDE VERMEK, BOYNUMUZUN BORCU

Sunuculuğunu Keşan Lisesi Edebiyat Öğretmeni Seçkin Öztürk’ün yaptığı program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı. Daha sonra söz alan AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hakan Çevikel, beklentilerin, Müezzinoğlu’nun bakan olması yönünde olduğunu belirterek şunları söyledi: “Bu gurur sadece Keşan, İpsala, Enez ve Edirne’nin değil. Trakya’nın, batı Trakya’nın ve Balkanlar’ın gururu. Bu atama Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın iltifatı. Ancak, biz de bunun karşılığını yerel yönetimler seçiminde vereceğiz. Bu da bizim boynumuzun borcu. Bir yıl önce sayın bakanımızla tanışma ve onunla çalışma şerefine nail oldum. Kendisi; kişiliğiyle, ağabeyliğiyle, hepimize örnek oldu. Gönlümüzden geçen ise acaba Edirne’den Mehmet Müezzinoğlu’nun ne zaman sağlık bakanı olacağıydı. Allah bize bunu yaklaşık 15 gün önce nasip etti. Adam gibi adama, başbakanımız, bizim ve Trakyalı’nın gönlünden geçen görevi verdi.”

KAHVE: ALLAH YÜZÜMÜZE GÜLDÜ

Daha sonra söz alan Kahve, Müezzinoğlu’nun Sağlık Bakanı olmasından dolayı hem üzüldüğünü hem de sevindiğini belirterek şöyle dedi: “Böyle bir habere sevinilir. Ancak aynı zamanda Mehmet Müezzinoğlu ağabeyimizi artık daha az göreceğiz demektir. Onun şahsında başbakanımıza, onun burada fiziki eksikliğimizi asla hissettirmeyeceğimizi, belirlenen çerçevede hedeflenen yolda kilitlenmiş olarak çalışacağımıza sör verdik. Bu sözün tutulacağını da bu salondaki kalabalıktan görüyoruz. Ciddi olarak fiziki bir yorgunluk var. Ancak yorulmamız mümkün değil. Allah yüzümüze güldü. Bu sayede Keşan’ın da Uzunköprü’nün de siyasi kaderi değişmiştir. Allah bundan sonra çok daha güzel günleri çok daha kısa sürede yaşamayı nasip etsin. Gününüz aydın olsun. Geleceğiniz mutlulukla dolsun.”

MÜEZZİNOĞLU: YAŞADIĞIM VE KARŞILAŞTIĞIM SIKINTILARI SEVİYORUM

Son olarak söz alan Mehmet Müezzinoğlu, Tükiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve büyük Türk Milleti’nin Sağlık Bakanı olarak görevlendirilmesinin 15. gününde olduğunu belirterek sözlerine başladı. Bu milletin teveccühüyle kendisine çok güzel görevler ve sıfatlar verildiğini kaydeden Müezzinoğlu, şunları söyledi: “Bu hayali, rüyalarımın gerçekleşme arzusu, hekimliğimi bu ülkede yaşadım. Bu ülkeye yaklaşık 20 yıl dolu dolu hizmet ettim. Heyecan, mutluluk ve haz duyarak bu görevi sürdürüyorum. Gecenin 04’ünde gelen bir hastalık telefonundan bile hiçbir zaman rahatsızlık duymadım. Çünkü hekimliği seviyorum. Eski coğrafyamızda doğmuş olsam da Türkiye’de hekimliğimin icrasını rabbim bana nasip etti. Yine bir başka takdiri ilahi ki çok sevdiğim bu mesleğin bakanı olmamı bana nasip etti. Bir tarafta bana arzu ettiklerimi veren bir millet ve bu milletin kurumları, diğer yanda benden hizmet bekleyen milletim. İnşallah bana bahşedilen şeyleri, bu millete hizmet olarak döndürebilmeyi rabbim bana nasip etsin. İnsanların hayatında dönüm noktaları vardır. Ben bunları hayatımda çok yaşadım. Bana en çok neyi sevdiğimi sorarsanız, en çok yaşadığım ve karşılaştığım sıkıntılarımı seviyorum. Sorunların nasıl çözüleceğini yaşadıkça öğrendim, çözdükçe de özgüven kazandım. Sıkıntılardan korkmayın.”

“SINIRDAN KAÇAK GEÇEREK GELMİŞ BİR KARDEŞİNİZİM”

Sözlerinin devamında, Türkiye’ye sınırdan kaçarak geldiğini vurgulayan Müezzinoğlu, şöyle dedi: “İpsala’da, insan kaçakçılarının yardımıyla Meriç’i kaçak geçerek Türkiye’ye gelmiş bir ailenin çocuğuyum. Az önce de Drama Halk Oyunları’yla karşılandım. Biz Dramalı, Kavalalı, İskeçeli, Gümülcineli, Deliormanlı, Üsküplü, biz Balkanlı’yız! Hele Edirne, Keşan, bu toprakların insanları, çok acılar çektik, ağır bedeller ödedik. Ama Allah’a şükürler olsun ki Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bu ay yıldızlı bayrağımızın altında, cumhuriyeti kuran büyük öndere borcumuz büyük. Bu borcu ancak, millete biçtiği değerin peşinde koşarak ödeyebiliriz. Büyük Önder, bizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerindeki bir yol ya da medeniyete layık görmüş. Atatürk’ün gösterdiği bu hedefin peşinde koşmak gibi bir sorumluluğumuz ve görevimiz var. Milletimizi, bayrağımızı seviyoruz, Türk Milleti’nin bir ferdi olmaktan onu ve gurur duyuyoruz. Bu milleti de Büyük Önder’in gösterdiği o hedefe inşallah ulaştıracağız.”

“ATATÜRK’Ü KULLANAN OLMAYALIM”

Mehmet Müezzinoğlu, sözlerinin ilerleyen bölümünde, Atatürk’le ilgili görüşlerini dile getirmeye devam etti. Müezzinoğlu, şunları söyledi: Atatürk’ü kullananlardan olmayalım. Onun gösterdiği hedefe yürüyelim. Zaman zaman Atatürk’ü kullananlardan çok sıkıntılar çektik. Ama Atatürkçülük, bu milleti kucaklayan, bu milleti geçmişinden geleceğe taşıyan anlayışın peşinden koşmaktır. Atatürk, dört bir yanı düşman tarafından işgal edilmiş bir ülkeyi, kurtararak, çağdaş ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuş, sonra da egemenliğin, kayıtsız şartsız milletin olduğunu söylemiş. Muasır medeniyet seviyesini de hedef göstermiş. Dolayısıyla bu yolculuğu, onun bakış açısıyla, kimseyi dışlamadan ve kötülemeden, herkesi kucaklayarak yapmalıyız.”

MUSTAFA KEMAL VE RECEP TAYYİP ERDOĞAN İKİLEMİ….

imza Mustafa Kemal Atatürk, <14 Ağustos 2001’de Adalet ve Kalkınma Partisi Milletindir!> imza Recep Tayyip Erdoğan! diyen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, konuşmasını şu cümlelerle sonlandırdı: “AK Parti, Recep Tayyip Erdoğan’ın partisi değil. Benim de değil. AK Parti, bu milletin değerleri, tarihi, kültürüyle, bu milletin geleceğini şekillendiren, hedeflerinin adresidir ve milletin partisidir. Ben de bu partinin bir mensubu olmaktan dolayı onur ve gurur duyarım. Bu parti vasıtasıyla Edirnemizde herkese hizmet etmek, benim; hem insani, hem milli hem de siyasi sorumluluğumdur. Bakan olduktan sonra da bakış açım bu olacak. Herkesin şekline şemaline, siyasi tercihine bakmadan, ay yıldızlı bayrağımız altında yaşamaktan gurur duyan herkese hizmet emek, benim boynumun borcudur. Balkanlar’ın temsilcisi olarak şimdi çok daha farklı bir sorumluluğu yaşıyorum.”   

Konuşmasını tamamlayan Müezzinoğlu, alkışlar ve sevgi gösterileri arasında salonu terk etti. Mehmet Müezzinoğlu, saat 18.00 sıralarında Keşan’dan ayrıldı.