Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, akil insanlar konusunda yaşanan tartışmalarla ilgili olarak, “Çözüm ile ilgili ülkenin tüm dinamiklerinden istifade etmemiz gerekir.” dedi. 

Bir dizi ziyaret ve açılış için geçen cumartesi günü Tekirdağ’a gelen AK Parti Edirne Milletvekili ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Saray ve Çerkezköy ilçelerini ziyaret ettikten sonra Çorlu ilçesine geçti. Programında bulunmamasına karşın Çorlu Devlet Hastanesi’ni de ziyaret eden Bakan Müezzinoğlu, buradaki hastaları ziyaret ederek, hastane çalışanlarıyla da fotoğraf çektirdi.

Hastalarla ve refakatçileri ile sohbet eden Müezzinoğlu, hastane çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Müezzinoğlu, “Güzel bir fiziki mekan. Gerçekten çağdaş ve modern bir hastane. Teknik donanımları ile ilgili belirli bir mesafe katetmiş. Eksiklikleri var, inşallah eksiklikleri ile ilgili de gerekeni yapacağız. Tabii burada ciddi düzeyde sanayicilerimiz ve işadamlarımız da var. Bu kadar güzel bir mekana onların da sahip çıkması gerekir. Ola ki bir gün kendileri de buraya düşebilirler, bir an önce, buraya düşmeden önce buraya sahip çıkmalarını da istiyoruz Çorlu’daki sanayicilerimizden.” dedi.
Akil insanlar konusunda yaşanan tartışmalarla ilgili olarak ise Bakan Müezzinoğlu, “Tartışıldıysa güzel bir şey demektir. Hiç tartışılmıyorsa zaten anlamı yok. Bu ülke milletçe, 75 milyon yaşadığı sorunu çözmeyi bir an önce istiyor. Çözüm ile ilgili bu ülkenin tüm dinamiklerinden istifade etmemiz gerekir. Akil insanlarımız da bugün farklı düşüncede, farklı siyasi tercihte ama kamuoyunun tanıdığı, bildiği, büyük oranda güvendiğine inandığım insanlar. Türkiye’nin temel bir sorununun çözümünde sorumluluk üstlendiler. Milletçe el birliği ile çözebileceğimiz bir sorun. İnşallah bu çözümde onların da katkısı olacaktır.” diye konuştu.
Sağlık Bakanlığı tabelalarından T.C. ibaresinin kaldırıldığı iddialarının anımsatılması üzerine ise Müezzinoğlu, şunları söyledi:
“Sağlık Bakanlığı tabelalarından Türkiye Cumhuriyeti ibaresi kaldırılmadı. T.C. Sağlık Bakanlığı’nın yapısında yeni yapılanmada 2012 yılında yeni yapılan kanun hükmünde kararnamede iki tane yeni kurum kuruldu. Bunlardan bir tanesi Kamu Hastaneleri Kurumu, diğeri de Halk Sağlığı Kurumu. Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurumu. Şimdi Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Halk Sağlığı Kurumu olur mu? Benden önceki değerli Bakanımız Recep Akdağ döneminde 2012’nin yanılmıyorsam 8. ayında bu anlamda kurum yapısına uygun tabela sistemine geçilmesiyle ilgili bir genelge yayınlanmış. Burada ne yazıyor, T.C. Sağlık Bakanlığı. Şimdi bunun altında Halk Sağlığı Kurumu yazdığınız zaman tabelada T.C. kaldırılmış mı oluyor. Birileri bugünlerde bir yerlerden yine bu barış ve çözüm sürecine bir şeyler getirmek istiyorlar. Anlamsız şeylerle bu milleti kimse yormasın. T.C. kalıcı olarak inşallah ilelebet yaşayacak.” (İHA)