Müftü Ertuğrul Koyuncu, Üç Aylar’ın başlaması nedeniyle bir açıklama yaptı

Peygamberimiz, ‘Allah’ım bize Recep ve Şaban’ı mübarek kıl, bizi Ramazan’a ulaştır’ diye dua ederdi”

Keşan İlçe Müftüsü Ertuğrul Koyuncu, Üç Aylar’ın 20 Nisan 2015 Pazartesi günü başladığını ve bu akşam ise Regaib Kandili’nin idrak edileceğini belirtti. Üç Aylar’ın ilk Cuma gecesinin Regaib Gecesi olduğunu dile getiren Koyuncu, “Bu ay içinde bir mübarek gece daha var. O da Miraç Gecesi’dir. Bu gecelerin hepsinin ayrı anlamı vardır. Recep’ten sonra gelecek Şaban ayıdır. Şaban ayının 15. gecesi de Berat Gecesi. Ramazan ayına kadar mübarek gecelerin bol olduğu günlere giriyoruz. Bu bizim için bir teyakkuz zamanıdır.” dedi.

ÜÇ AYLAR’DA DİNİ YÖNDEN DAHA ÇOK HASSASİYETİMİZ OLUŞUR

Bütün din görevlilerinin Ramazan ayında ve onun öncesinde Recep ve Şaban aylarında daha çok mesai sarf etmesi gerektiği kanaatini taşıdığını vurgulayan Ertuğrul Koyuncu, “İnşallah halkımız da duyarlılığı da biraz daha artar. Bu mübarek aylarda dini hassasiyetleri hatırlamak isterler. Bu Üç Aylar dini yönden daha çok hassasiyetimiz oluşur.” diye konuştu.

REGAİB GECESİ, BOL İHSAN VE MÜKÂFATA KAVUŞULACAK BİR GECE

Regaib’in mana itibariyle bakıldığında paha biçilmez değerlere sahip olmak anlamına geldiğine işaret eden Koyuncu, şöyle dedi: Bu çok önemli bir gecedir. Bol ihsan ve mükâfata kavuşulacak bir gece. Akşam ve yatsı namazları camide cemaatle kılınıp Yüce Rabbimize birlikte yakardığımız zaman inşallah bu geceyi ihya etmiş oluruz.”

İKİ MİNARELİ ÇARŞI CAMİİ’NDE PROGRAM DÜZENLENECEK

Regaib Kandili nedeniyle bu akşam İki Minareli Çarşı Camii’nde bir program düzenleneceğini dile getiren Ertuğrul Koyuncu, sözlerine şöyle devam etti: “Hz. Peygamberimizin Hira Dağı’nda mağarada inzivaya çekildiği Recep Ayının ilk Cuma gecesi bulunduğu bir sırada melekler tarafından Allah’a nasıl ibadet edileceği hususunda bilgilendirildiği bir gecedir. Tabii çeşitli rivayetler de var ama bunlar bizim yaptığımız hesaplara pek uyan öğretiler değil. Hz. Peygamber’in bu geceye atfetmiş olduğu mana önemlidir. İslam âlimlerinin bu geceyle ve günlerle ilgili yapıp ettikleri bizim için kıstastır. Dolayısıyla biz günün kutsiyetine inanıyoruz ve bu geceyi değerlendirmeye çalışıyoruz. Cemaatle camilerimizi doldurmak bizim menfaatimiz icabıdır. Hiç olmazsa sair zamanlarda yaptığımız olduğumuz hataların telafisi bağlamında bu önemli gecelerde ve bu zamanlarda daha çok bizim arzu ve isteklerimize cevap verir. Geceler içerisinde mübarek geceler var. Mekânlar içerisinde de mübarek mekânlar vardır. Mekke’de Kâbe mübarek bir mekândır. Medine mübarek bir mekândır. Ravzai Mutahhara ve Kudüs mübarek mekânlardır. İnsanlar da öyledir. Allah dostu ve çok değerli insanlar var. Bu değer yargısı insanın özüyle ilgili bir husus.”

PEYGAMBERİMİZ, “5 GECE VAR Kİ BU GECELERDE YAPILAN DUALAR REDDEDİLMEZ” DİYOR

İyi insan olma vasfını bu önemli gecelerde yapılan dualarla kazanma gayreti içinde olunduğunu söyleyen Koyuncu, “Peygamberimiz, ‘5 gece var ki bu gecelerde yapılan dualar reddedilmez’ diyor. Bu gecelerden bir tanesi Recep ayının ilk Cuma gecesine denk gelen Regaib Kandili’ni, Şaban’ın 15. gecesi diye Berat’ı işaret ediyor. Cuma gecelerini bu gecelerden sayıyor. Perşembeyi Cumaya bağlayan gecelerdir. Ramazan ve Kurban bayramı gecelerini de işaret ediyor.” diye konuştu.

Peygamberimizin, “Allah’ım bize Recep ve Şaban’ı mübarek kıl, bizi Ramazan’a ulaştır.” diye dua ettiğini aktaran Ertuğrul Koyuncu, “Dolayısıyla Recep ve Şaban aylarının mübarek olması önemlidir. Ramazan’a da inşallah sağ salim erişip Ramazan’ın bereket ve feyzinden istifade etmemiz lazım.” dedi.

ALLAH KORKUSU VARSA GÜZEL YAKLAŞIMLAR ORTAYA ÇIKAR

Bugünlerde paradigma değişimine gidilmesi gerektiğini altını çizen Koyuncu, sözlerini şöyle tamamladı: “Yani bakış açışı ve mantalitenin değiştirilmesi lazım. Her türlü insan var. Eğitim ve dini duyarlılık ehli insanlar ve Allah korkusu varsa güzel yaklaşımlar ortaya çıkar. İnsanın görüntü hali önemli değil, yaşamı ve ortaya koyduğu davranış modeli önemlidir. Önemli olan içindeki duygulardır. Paradigma değişimine gideceksin, rahmet nazarıyla bakacaksın her şeye. Bunu yaptığımız zaman her şey hallolur. Ben bütün ilçemizde bulunan vatandaşlarımızın Regaib Kandili’ni tebrik ediyorum. Hanımlarımız için de sohbet programı gerçekleştiriyoruz. İki Minareli Çarşı Camii’nde bir araya geleceğiz. Herkesi davet ediyoruz.”