Keşan İlçe Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı aracılığıyla umre için kutsal topraklara gidecek olan vatandaşlara seminer veriyor

HAC’CA GİDEMEYEN, UMRE’Yİ TERCİH EDİYOR

Keşan İlçe Müftülüğü'nde dün verilen seminerlerde, Hersekzade Ahmet Paşa Cami Müezzini Ferdin Genç önderliğindeki grupta yer alan kişilere verildi.

Saat 11.00 sıralarında başlayan seminerde, bilgilendirmeyi Keşan İlçe Müftüsü Süleyman Yeniçeri yaptı. 6'sı İpsala'dan 25'i Keşan'dan, 24 kadın, 7'si de erkek olmak üzere toplam 31 kişilik gurubun 14 gün umre yapacağını ve olanlara teorik bilgiler verdiklerini belirten Yeniçeri, Burada, sıra gelmediği için bazı kriterleri zor olduğu için hacca gidemeyen kişiler, umreyi tercih ediyor. Hacca gidip de kutsal topraklara özlem duyan kişiler de umreye gidenler arasında yer alıyor.” dedi.

GİDENLERİN İLÇEMİZE DUA ETMESİNİ ŞART KOŞUYORUZ

Umreye gidecek kişilere Bunlar bizim dua heyetimiz.” diyen Süleyman Yeniçeri, şöyle devam etti: “Son birkaç yıldır ilçemizden giden umreci sayısında büyük artış var. Hatta bu dönem umreye gitmek isteyenlerin sayısı 160'ı buldu. Kayıtlar hala sürüyor ve bu sayı ne olur bilinmiyor. Bunun haricinde umreye özel şirketlerle gidenler var. Bunları da içine katarsak, demek ki ilçemizden umreye gideceklerin sayısı 300'ü geçiyor. Bu önemli bir sayıdır. Şundan müşteri olabiliriz; Keşan'ımız bol dua alıyor. Umreye gidenlere her zaman ilçemize dualarını şart koşuyoruz.”

Umreye gideceklere İki Şerefeli Çarşı Camisi'nde Kâbe’de dönme konusunda uygulamalı eğitim verileceğini dile getiren Yeniçeri, dönem içerisinde umreye gidenlerin ocak ayı sonunda yola çıkacaklarını kaydetti.