Keşan İlçe Müftüsü Süleyman Yeniçeri, dün yaptığı açıklamada, yaz mevsimi öncesinde  sahil kesimlerindeki sorunlara değindi. Yeniçeri, cemaatin Erikli Sahili’ndeki sorunlarının çözüldüğünü ancak Yayla’daki sıkıntıların devam ettiğini kaydetti. 

Keşan’ın sahillerdeki ibadet ve din eğitimi alabilme sorunlarının şu anki durum itibarıyla kısmen çözüldüğünü belirten Yeniçeri, “Tüm sahillerin cami, ibadet, eğitim sorunları halledilmiş değil. Sadece Erikli Sahili halledildi. Erikli’nin bu yıl imam sıkıntısı da olmayacak. Ataması yapıldı. Bunun dışında Mecidiye sahilinde sorun yok.  Burdaki vatandaşlarımız beldede bulunan camilerimize ulaşabiliyor. Yayla sahilinde ise sorun devam ediyor ve hala aşılamadı. Caminin yapılacağı alanın sahipleri ile anlaşma sağlanamadı. Belediye orada gerekli desteği verdi. Ancak caminin arsası için istenen fiyat yüksek geliyor. Cami yapımı için ya başka yer bakılacak ya da sahiplerinden bir kolaylık beklenecek. Geçtiğimiz yıl Yayla’da çadır kurulmuştu. Bu Keşan’a yakışmayan bir durum, şantiye çadırı gibi bir yerde namaz kılıyorsunuz. Bunun dışında geçici çözüm için değişik öneriler oluyor da bunların da masrafı var. Yayla sahilindeki sorunun çözülmesi için belediye de bir gayret içerisinde. Sayın başkanımız bu konuda samimi bir şekilde gayret gösteriyor” dedi.

İBADETHANESİZ TURİZM OLMAZ
Yaz sezonunda sahillere gelen insanların maneviyatlarına düşkün olduklarını da ifade eden Süleyman Yeniçeri, şunları söyledi: “Sahile gelmiş insanlara cami gerekmez gibi bakmıyoruz. Oradaki insanlar camilerini istiyor. Turizmcilerimiz, yerel yönetimlerimiz cami olması için katkı vermeliler. Ben vermiyorlar demiyorum, daha fazla destek bekliyoruz. Turizm işletmecilerinin ilgi alanına girmesi lazım. İbadethanesiz, turizm olmaz. Bugünkü anlayışta bu var. Bugünün ihtiyaçları düşünüldüğü gibi ibadet ihtiyacı da düşünülüyor. Yayla’da bunun halledilmemesi çok tuhaf. Acilen halledilmesi gerek. Yazın orada 20 bine yaklaşan bir nüfustan bahsediyoruz. Oraya insanlar çocuklarıyla gelmiş ve çocuğunun Kuran öğrenmesini istiyor. Geçtiğimiz yıl Erikli sahilinde 80’e yakın çocuk vardı. 1 hocanın okutabileceği kapasite bu. Belki bir hoca daha olsa rakam artacak. Erikli Sahili’ndeki cami cuma namazlarında cemaati almıyor. Bu kadar cemaat Yayla’da da var. İnsanların ihtiyaçlarına cevap verilmeli. İnsanları bölgeye çekmek istiyorsak buna yer verilmesi lazım.”
KÖYLÜLERİMİZ YANLIŞ DÜŞÜNÜYOR

Sahile yakın köylerin buralara cami yapılmasını istemesi gerektiğinin altını çizen Yeniçeri, Yani cami köyde olsun sahile ne gerek var, cemaat buraya gelsin anlayışı doğru değil. Esnaf olarak böyle bir düşünce var. Bana bu açık açık söyleniyor. Bu zihniyet doğru değil. Sahilde olan camiin köye de faydası var. Bu ibadeti ticarete alet etmek doğru değil diyoruz. Bu yaptığımız alet etmek değil mi? ” diye sordu.