Müftü Süleyman Yeniçeri, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” nedeniyle dün Keşan Ortopedik Engelliler Derneği ve Keşan Engellileri Koruma Derneği’ne ziyaretlerde bulundu.

Sat 13.30 sıralarında Keşan Ortopedik Engelliler Derneği’ne gelen Yeniçeri, burada Dernek Başkanı Taner Aykut ve Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Yaman tarafından karşılandı. Ziyarete AK Parti Keşan Engelliler Koordinasyon Başkanı Kemal Serin ve eski dernek başkanlarından Fikret Akan da katıldı.

ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN CAMİLERE GELİP İBADETLERİNİ YAPABİLMELERİ ÇOK ÖNEMLİ

3 Aralık günü Keşan dışında olduğu için engelliler için düzenlenen etkinliklere katılamadığını ve bu nedenle gecikmiş de olsa bugün engelli derneklerini ziyaret ettiğini ifade eden Yeniçeri, burada yaptığı konuşmada Keşan’daki camilerin engellilerin de kullanabileceği bir konuma getirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Keşan’da bir tek en son yapılan TOKİ Camii’nin engellilerin kullanımına uygun halde bulunduğunu ve diğer tüm camilerimizde bu yönde iyileştirmeler yapılması gerektiğini kaydeden Yeniçeri, “Bu yönde bazı girişimlerimiz oldu. Önümüzdeki günlerde bazı gelişmeler olabilir. Engelli derneklerinden veya engelli vatandaşlarımızdan da bu yönde bir talep gelmesi de çok önemli.  Engelli vatandaşlarımızın da camilere girerek ibadetlerini yapabilmeleri çok önemli bir sorun. Hatta bu vatandaşlarımız için camilerin abdest alınan bölümlerinde onlara uygun koşulların da oluşturulması gerekiyor. Bu konuda girişimlerimizi başlattık, önümüzdeki günlerde güzel gelişmeler olacak” şeklinde konuştu.

Dernek Başkanı Taner Aykut da yaptığı konuşmada önce Müftü Yeniçeri’nin ziyaretinden duydukları memnuniyeti belirtti. Engellilerin ibadetlerini yerine getirebilmeleri için camilere girebilmelerinin çok önemli olduğunu ifade eden Aykut, ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarındaki lavaboların da bir an önce engellilerin de kullanabilecekleri bir duruma getirilmesini istediklerini söyledi.

Konuşmaların ardından Müftü Yeniçeri, Aykut’a bir Kuran’ı Kerim hediye etti.

     

ŞÜKRETMELİ, İSYAN ETMEMELİYİZ

Daha sonra Ali Paşa Halk Çarşı’nda bulunan Keşan Engellileri Koruma Derneği’ne geçen Yeniçeri, burada da Dernek Başkanı Fatma Öz, Yönetim Kurulu üyeleri Salim Gül ve Sedat Aydemir tarafından karşılandı. Yeniçeri, burada yaptığı konuşmada ise engelli olanların Allah katındaki değerine değindi. Engellilerin hallerinden ve durumlarından dolayı isyan etmemeleri ve şükretmeleri gerektiğine dikkat çeken Yeniçeri,Allaha şükrederek hayatın, yaşamın içinde yer almamız gerekiyor. Bazı rivayetlere göre sevgili Peygamberimizin Yüce Allah’ın bu dünyada bir ya da birkaç uzvu eksik olan insanların karşılığını öteki dünyada kat kat fazlasıyla vereceğini söylediği belirtiliyor. Diyelim ki bu dünyada gözler engelliyse öbür dünyada bu gözler diğer insanlardan çok daha iyi görecek. Ama bunun için halimize şükretmemiz, isyan etmememiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

Fatma Öz de konuşmasında tüm dernek üyeleri adına Müftü Yeniçeri’ye çok teşekkür ettiklerini söyledi.