AYŞİN SEÇİL GEZER

Müftülük gündemi hakkında da konuşan Yiğit, şunları kaydetti: “16 Mart 2018’de 18 Mart Çanakkale Zaferi dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığımızın Türkiye genelinde 250 bin şehidimiz için 250 bin hatim programı düzenledi. Bizler Keşan Müftülük personeli olarak 272 hatim okuyoruz. Geçtiğimiz ay yapmış olduğumuz toplantıda hatimleri dağıttık. Ben dahil olmak üzere bütün personelimiz hepimiz hatim okuyoruz. 16 Mart 2018’de Cuma günü onun duasını yapacağız. 18 Mart sabahı da sabah namazı buluşması yapacağız. İki Minareli Çarşı Cami’nde sabah namazı buluşması yapacağız ve çıkışta çorba ikramımız olacak. 9 Mart 2018 Cuma günü 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü dolayısıyla Cuma vaazımızda da vatandaşlarımızı bilgilendireceğiz.” 

İL VE İLÇE MÜFTÜLÜKLERİ NİKAH KIYMAYA YETKİLİ

Müftülüklere verilen nikah kıyma yetkisi ile ilgili Mehmet Yiğit, “Şu anda her şey tamam, bütün evraklarımızı tamamladık. İl ve ilçe müftülükleri nikah kıymaya yetkili, Diyanet İşleri Başkanlığımız kanunun bize vermiş olduğu görev dolayısıyla il ve ilçelerde programlar yaptılar. Biz de İlçe Nüfus Müdürümüzle toplantı yaptık gerekli talimatlar doğrultusunda mevzuatı yerine getirdik. Diyanet İşleri Başkanlığı genelgemiz geldi. Kütük defterlerimiz ve cübbemiz hazır. İnşallah ilk resmi nikahımızı kıydığımızda sizlere haber edeceğiz.” şeklinde konuştu. 

HİÇBİR DİN BUNU KABUL ETMEZ

Çocuklara yönelik istismar vakalarının kabul edilemeyeceği vurgusunu yapan Yiğit, açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı: “Çocuk istismarı konusu maalesef çok önemli bir konu, biz bunu vaazlarımızda işliyoruz. Gittiğimiz yerlerde de konuşuyoruz. Bu ne Müslümanlıkla, ne insanlıkla, ne ahlakla ilgili bir durum. Hiçbir din bunu kabul etmez. Örf, adetler de bunu kabul etmez. Yasalarımız şu anda bununla ilgili yeterli mi değil mi hep beraber izliyoruz, takip ediyoruz. İnşallah en yakın zamanda ciddi tedbirlerin alınması lazım. Daha ciddi tedbirler alınması kanunla inşallah gerçekleşecek onun çalışması da var takip ediyoruz.  Biz bu konuda bütün sohbetlerimizde, vaazlarımızda vatandaşlarımızı bilgilendirmeye çalışıyoruz. İslamiyet’te mahremiyet ölçüleri bellidir. Bunlara dikkat etmek lazım. En yakınları dahi olsa çocuklarımız ile sevgi, muhabbet, aramızdaki davranışlara dikkat etmeliyiz. İslamiyet bazı kurallar koyduysa bunun hikmeti var. Allah tarafından emredilen kuralları bizler hayatımızda uygularız. Bu konu ciddi bir konu, toplum olarak hepimizi ilgilendiriyor. Toplum olarak hepimiz bu konuda destek olmamız lazım.”