AYGÜL KONAR

Yiğit, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa'nın "Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden kurtuluş" dediği mübarek Ramazan ayının sonuna günlerin sonuna yaklaşıldığını belirterek, 8 Mayıs 2021 Cumartesi gününün, Kadir Gecesi olduğunu hatırlattı. 

“KADİR GECESİ BİN AYDAN DAHA HAYIRLIDIR”    

Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı gecenin, Kadir Gecesi olduğunu ifade eden Mehmet Yiğit, "Allahüteala o gece ile ilgili indirilen suremizde mealen şöyle buyurur: Biz Kur'an-ı Kerim'i Kadir Gecesi'nde indirdik. Kadir Gecesi'nin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Cebrail o gecede, rablerinin izniyle her iş için iner de iner. O gece tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir. Peygamber Efendimiz o geceye yetişen kişi için şöyle dua etmesini tavsiye eder; Allah'ım, sen affedicisin. Affetmeyi seversin. Beni de affeyle" diye konuştu.

“KADİR GECEMİZ VE RAMAZAN BAYRAMIMIZ ŞİMDİDEN MÜBAREK OLSUN”

Zamanın hızla akıp gittiğini, zaman akıp giderken hüznün ve sevincin bir arada yaşandığını kaydeden Yiğit, "Rabbimizin af ve mağfiretine, engin rahmetine susayan gönüllerinize bir lütuf olarak gelen şifa ayı Ramazan'ın son günlerindeyiz. Salgınla buruk geçen günlerimizde bir inşirah ve huzur vesilesi olacak Kadir Gecesi'ne kavuşmayı heyecanla bekliyoruz. Bizleri bu günlere ulaştıran rabbimize hamd ü sena olsun. O halde geliniz, Kur'an-ı Kerim'in indirildiği Kadir Gecesi'nde hayat kitabımız Kur'an-ı Kerim ile irtibatımızı gözden geçirelim. Yaradılış gayemizi tefekkür edip, rabbimizle kulluk ahdimizi tazeleyelim. İbadet ve taatle, zikir ve tesbihle, tevbe ve istiğfarla bu mübarek geceyi ihya edelim. Salgından ve her türlü maddi ve manevi hastalıktan şifa bulmak için rabbimize yalvaralım. Kadir Gecemiz ve Ramazan Bayramımız şimdiden mübarek olsun" dedi.