AYŞİN SEÇİL GEZER

Konu hakkında bilgi veren Keşan İlçe Müftüsü Mehmet Yiğit, Diyanet İşleri Başkanlığı’nca düzenlenen Yaz Kuran Kursları’nın dün, itibariyle başladığını belirterek kurslara başvuruların iyi düzeyde olduğunu söyledi.  

Yiğit, “Kurslarımız 25 Haziran-17 Ağustos 2018 tarihleri arasında düzenlenecek. Yaz Kuran Kursları genellikle her yıl okulların kapanmasının ardından başlıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı, iki aylık süreç içerisinde çocuklarımız için Yaz Kuran Kursu düzenliyor. Kurslarımıza; ilkokul, ortaokul ve lisedeki çocuklarımız isteğe bağlı olarak geliyorlar. Kurslarımızda, Kuran-ı Kerimi, alfabeyi, dini bilgiler, peygamberimizin hayatı hakkında bilgi sahibi oluyorlar. Türkiye genelinde olduğu gibi Keşan’daki tüm camilerimizde kurslarımızı başlattık. Yaz Kuran Kurslarının bu yıl ki sloganı ise, ‘camide çocuk sesi, vatanımın neşesi’ oldu. dedi. 

KATILMAK İSTEYEN HER ÇOCUĞUMUZU CAMİLERİMİZE BEKLİYORUZ

Kurslara başvuru yapmak isteyenlerden istenen belgelerle ilgili de bilgi veren Mehmet Yiğit, şunları söyledi: “Başvuruda bulunmak isteyen çocuklarımızdan herhangi bir diploma ya da belge istemiyoruz. Çocuklarımız, velilerinin vereceği dilekçeyle bağlı bulundukları camilerin imam hatiplerine teslim etmeleri yeterlidir. Kurslarımız, genellikle sabah başlayıp öğle saatinde bitiyor. Bazı yerlerde de isteğe bağlı olarak, öğleden sonra başlıyor. Katılmak isteyen her çocuğumuzu camilerimize bekliyoruz.”

EĞİTİM SEFERBERLİĞİMİZE DEVAM EDECEĞİZ

Yiğit sözlerine şöyle devam etti: “Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan kitap ve çeşitli materyaller çocuklarımıza ücretsiz olarak dağıtılacak. Çocuklarımız inşallah bu kurslarda, dinimizi ve peygamberimizin hayatını öğrenecekler. Vatanımız, milletimiz ve ülkemiz için topluma hayırlı birey olmalarını sağlayacağız. Bizler eğitim seferberliğimize devam edeceğiz.”

VELİLERİMİZİN ÇOCUKLARINI CAMİLERE GETİRMELERİNİ ÖNERİYORUM

Mehmet Yiğit sözlerini şöyle tamamladı: “Okullar tatile girdi ve çocuklarımız bu süreçte vakitlerini boş geçireceğine camilerimize gelip tanısınlar. Velilerimizin de çocuklarını camilere getirmelerini öneriyorum. Bunun yararını gelecek süreçte görecektir. Kurslarımızın hayırlı olmasını diliyorum.”