BÜLENT SAYLAM

“YENİ BİR HİCRİ YILA GİRDİK, HALKIMIZA HAYIRLI OLSUN”

İslam dünyası olarak, yeni bir Hicri yıla girildiğini belirten Yiğit, “Hicret; Müslümanlar için bir milattır. Hicret, Allah’a ve onun kutlu elçisine gönülden bağlılığın ifadesidir. Hicret, bir yerden bir yere göç etmek anlamına geliyor. Ama İslam tarihinde Hz. Peygamberin ve ilk Müslümanların 622 yılında, Mekke’den Medine’ye olan büyük göç hareketi yolculuğudur. Bu tarih daha sonra Hicri 1 olarak kabul edilmiştir. Bugünde yeni bir Hicri yıla girdik ve halkımıza hayırlı olmasını diliyoruz.” dedi.

“ALLAH, SURİYE’DEN GELEN KARDEŞLERİMİZİ

YENİDEN KENDİ ÜLKELERİNE DÖNMEYE FIRSAT VERSİN”

Mehmet Yiğit sözlerine şöyle devam etti: “Dinimizin rahmet yüklü mesajlarını tüm insanlığa ulaştırmak için çıkılan kutlu yolculuğun adıdır Hicret. Hakka, hakikate, ilme, irfana ve medeniyete yapılan bir yolculuktur. İlk Müslümanlar, Mekke’den Medine’ye göç etmişler ve göçten sonra Medine’de büyük bir kardeşlik tesis edilmiştir. Müslümanlar yeni bir yurt edinmiştir. Suriye’den savaştan kaçıp, ülkemize gelen insanlar olmuştur. Vatanını bırakıp, başka bir yere göç etmek kolay bir durum değildir. Allah, Suriye’den gelen kardeşlerimizi yeniden kendi ülkelerine dönmeye fırsat versin.”

“AŞURE GÜNÜ, 20 EYLÜL’DE”

Hicri takvimin başlangıcının Muharrem Ayı olduğuna kayıt düşen Yiğit, “Müslümanlar olarak, bu aylara göre, İslami takvimi belirlemişiz. Ramazan, Kurban bayramları ve dini günlerimizi bu takvime göre kutluyoruz. Muharrem Ayı’nın tüm Müslüman alemine hayırlı olmasını diliyorum. Birliğe, kardeşliğe vesile olsun. Zor şartlarda yaşayan Müslüman kardeşlerimizin huzur bulmasına vesile olsun. Dünyamız kötülüklerden uzak dursun. Muharrem Ayı’nın ilk 10 günü önemlidir. 20 Eylül 2018 tarihi Muharrem Ayı’nın 10’uncu günüdür, aşure günüdür. Bu günde aşure yapılır ve insanlara ikram edilir. İnsanların birlikte hareket etmesine vesile olur.” şeklinde konuştu.

“ÜLKEMİZE VE İSLAM ALEMİNE BEREKET GETİRSİN”

Mehmet Yiğit sözlerini şöyle tamamladı: Aşure orucu tutmak ve aşure tatlısı pişirmek geçmiş yıllarda olduğu gibi günümüzde de devam etmektedir. Yeni Hicri Yıl, ülkemize ve İslam alemine bereket getirsin.”