1 Temmuz 2013 Pazartesi günü gazetemizde yeralan, Keşan Ortopedik Engelliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Taner Aykut’un, Cuma namazı çıkışında  engelliler için yardım toplanması hakkındaki iddialarına Keşan Müftülüğü cevap verdi.

Keşan Müftülüğü’nden yapılan açıklamada, yardımın, Aykut’un iddia ettiği gibi Keşan Engellileri Koruma Derneği tarafından değil, Ankara/Altındağ’daki Anadolu Engelsiz Yaşam Derneği tarafından toplandığı bildirildi.

Müftülük açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“28 Nisan 2013 Cuma günü Keşan’ın Merkez İkişerefeli ve Hersekzade camilerinden Cuma namazından sonra Anadolu Engelsiz Yaşam Destekleme  Derneği yararına yardım toplanmıştır.

Bu yardım söz konusu derneğin 26/06/2013 tarihli Kaymakamlığa verilen, oradan da Müftülüğümüze havalesi yapılan dilekçeye istinaden Kaymakamlığımızın bilgi ve izni ve de Müftülüğümüzün de müsaadesi ile toplanmıştır. Toplanan meblağ 1.030 TL. olup bu yardım makbuz karşılığı kendilerine teslim edilmiştir.  Bu işlem 2860 sayılı yardım toplama kanununa uygundur.  Kanunun 5, 6 ve de 7. maddeleri derneklere bu hakkı tanımaktadır. Bu yardım 01 Temmuz 2013 tarihli yerel bir gazetede yer alan ilgili kişinin yaptığı açıklamada ifade edildiği gibi Keşan Engellileri Koruma Derneği tarafından toplanmamıştır. Yardım Merkezi Ankara’nın Altındağ İlçesi’nde olan Anadolu Engelsiz Yaşam Destekleme  Derneği  tarafından toplanmıştır.

Müftülüğümüz “Hayırlarda yarışın” (Bakara Süresi 148) prensibine uygun bir şekilde kendisine yasal çerçevede yapılan yardım taleplerini dikkate alıp yardımcı olmaya çalışmaktadır. Bu iş hayır yapanla o hayra ihtiyacı olanı direkt karşılaştırmadan, sağ elin verdiğinden sol elin haberi olmadan yapmaya çalıştığımız hayır işlerine vesile olma gayretidir.

Kamuoyuna saygıyla arz ederiz.”