Öğretmen Muhammed Örnek, CHP’den Beyendik Belediye Başkanlığına aday adayı olduğunu açıkladı.

Geçen cuma günü saat 21.00’de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Beyendik İlçe Merkezi’nde gerçekleştirilen  adaylık açıklamasına, CHP Keşan İlçe Başkanı Vedat Koyuncu, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan Belediye Başkanlığı aday adayları Şenol Yalı ile Aladdin Öztürk, CHP Beyendik Belde Başkanı Sezgin Gündoğdu ve birçok partili katıldı.

Beyendik Beldesi Cumhuriyet Halk Partisi’nin tek aday adayı olan Muhammed Örnek, Nazım Hikmet’in <Sen yanmasan, ben yanmasam, biz yanmasak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa> dizeleriyle partilerinden destek istedi.

GÜNDOĞDU: “ÇÖZÜM CUMHURİYET HALK PARTİSİ”

Açılış konuşması yapan Cumhuriyet Halk Partisi Beyendik Belde Başkanı Sezgin Gündoğdu, Beyendik’e gelip desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ederek, şunları söyledi: “Yerel seçimlerde Beyendik’in Cumhuriyet Halk Partisi’ne ihtiyacı var. Beyendik’te 2 dönemdir AKP’li bir belediye başkanı ile yönetiliyoruz. Yapılan hizmetlerin eksikliklerini görüyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak Beyendik’in sorunlarını biliyoruz. Çözümün adresi olarak da Cumhuriyet Halk Partisi’ni gösteriyoruz. Muhammed Örnek arkadaşımız da Beyendik’e hizmet için var. Ben de arkadaşımıza başarılar diliyorum.”

ÖZCAN: “TEK ADAY ÜZERİNDE UZLAŞMANIZDAN ÇOK MEMNUNUM”

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ise iki dönemdir olmadık yere Beyendik’teki seçimi kaybettiklerinin altını çizerek, “Umarım Beyendik beldesi kenetlenerek birlikte olur. Ben iki dönemdir Keşan’da başkanlık yapıyorum yokluğun kıymetini bilmedik. Sizler yokluğun kıymetini biliyorsunuz. Varlığın kıymetini de görürsünüz. Benim, bu genç arkadaşımızla bunu başaracağınızdan hiç şüphem yok. Yeter ki sizler arkasından destek verin. Siyasette kimse tek başına bir yere gidemez. Tek aday üzerinde uzlaşmanızdan çok memnunum. Yolunuz açık olsun. Geçmişteki hatalardan ders alalım, Beyendik’i kazanalım. Kimin kazanacağı önemli değil, partimiz kazansın. Küskünlükleri kin zemininde değil, parti zemininde birleştirelim. Elimizden gelen desteği sizlere yapacağız.” şeklinde konuştu.

KOYUNCU: “HEYECAN VE İNANMIŞLIK BİZİ MUTLU ETTİ”

Cumhuriyet Halk Partisi Keşan İlçe Başkanı Vedat Koyuncu da şunları söyledi : “Bu akşamki heyecanı, inanmışlığı görünce çok mutlu oldum. Bu inanmışlıkla bu birliktelikle bu seçimi almamamız gibi bir sansımız yok. Keşan’dan her türlü desteğimizi vereceğiz. 30 Mart’ın ardından burada Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını dalgalandıracağız. Muhammed arkadaşımız eğitimci genç bir arkadaşımız. İnanıyorum ki Beyendik’e de çok hizmet edecektir.”

ÖRNEK: “TEK SES TEK NEFES OLMA ZAMANI”

Cumhuriyet Halk Partisi Beyendik Belediye Başkan Aday Adayı Muhammed Örnek de kendisini bu yolda yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederek, şunları kaydetti: “Yıllarca hizmet ettiğim eğitim alanında ve bu yolda beni yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’nin kardeşlik, emek, özgürlük ve dayanışma ruhu ile emeğin bayramı Taksim’de de herkes ile birlikte olduğum yol arkadaşlarım sizlere sesleniyorum. Birbirimize güç kattığımız, tek ses tek nefes olduğum arkadaşlarımız. Mitinglerimizde coşkularımızla birlikteydik. Acılarımızı paylaşırken de birlikteydik. Şehit kardeşlerimizin acılarını en derinde hissettik. Silivri zindanlarında müebbet hapse çarptırılan vatanseverlerimizi düşünürken hüzünlendik. Uğur Mumcu’yu, Abdi İpekçi’yi, Ahmet Taner Kışlalı’yı anarken, Sivas’ı Kahramanmaraş’ı lanetlerken, Nazım Hikmet’i anarken yüreğimiz burkuldu. Ancak biz acılarımızdan hüzünlerimizden beslenmesini bildik. Ülkemizi karanlığa sürükleyenlere karşı tek ses tek nefes olduk. 29 Ekim Cumhuriyet kutlamalarında devasa bir yürek olarak sel gibi sokaklara aktık. Muhteşem liderimiz büyük komutanımızın yokluğunda Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde gösterdiği değerleri benimseyerek onun izinde yürümeyi sürdürdük.”

“GÜN SORUMLULUK GÜNÜDÜR”

 “Sevgili yol arkadaşlarım bizler bir bütünün parçalarıyız” diyen Örnek, “Artık nerede bütünleşeceğimizi bilmeliyiz. Şimdi yeni bir yolda farklı bir heyecanla yolun başındayız. 2014 yerel seçimleri ülkemiz için çok daha önem içermektedir. Kuşkusuz bu süreç çok çetin geçecektir. Ne kadar çetin geçerse geçsin Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz hazırız. İşte bunu bildiğim için yerel seçimlerde Beyendik Belediyesi Başkanlığına aday adayı olarak ben varım diyorum. Üstad Nazım Nikmet’in dediği gibi dizelerindeki gibi gün sorumluluk günüdür. Çünkü ülkemiz karanlık içerisinde aydınlığa giden bu yolda tecrübeli, genç, birikimli insanların ellerini taşın altına koymalarından geçmektedir. Sizler de benim gibi bu yolda bu yolcuğa devam demeye, yarınlarımız heba olmasın diye, Beyendik beceriksiz ve basiretsiz ellerde