Edirne İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muhammet Öztürk, önceki gün Keşan’ı ziyaret ederek, bölgemizde devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

 HAFTANIN 3 GÜNÜ EDİRNE DIŞINDAYIM

15 Mayıs’ta yol yapım sezonunun başladığını belirten Öztürk, “Diğer yıllara oranla bu yıl yol programımız geçtiğimiz yılların 3 katı. Bu yıl 350 km asfalt yapacağız. Çalışmalara erken başladık ve bu kadar yolu yapabilmek için çalışmaları yerinde görmek lazım. Çalışan ekipleri yerinde görerek onları motive ve disipline ediyorum. İhtiyaçları yerinde görüyorum. İhtiyaçların önceliklerini tespit etmek için alandayız. Haftada 3 gün Edirne’nin değişik yerlerinde dolaşıyoruz. Bu sezon boyunca böyle devam edecek.  Çalışmalarımız disiplinin sağlanması için. Tüm ekipleri yerlerinde gördük. Arkadaşlarımızda bir heyecan var ve özellikle Keşan grubunu takdir ettim. İnşallah Ekim ayı geldiğinde programımızın tamamını artılarıyla bitirmiş oluruz.” dedi.

YOL ÇALIŞMALARI…

Kozköy yolunda da incelemelerde bulunduğunu ifade eden Muhammet Öztürk, şunları söyledi: “Yolların bozulması doğal bir olay. Bu yolla ilgili çalışmayı yapacağız. Keşan’da sorumluluk sahamızda olan yapılmayan sahil yolumuz yok. Enez’de ise sadece Büyükevren Sahili’nde Martı Sitesi’ne giden yol özeli ilgilendirdiğinden yapılmadı. Bu yıl çok yağışlar oldu. Geçen yıl asfalt yaptığımız yollardan su çıktı. Hala bazı yerlere müdahale edemiyoruz. Suyun çekilmesi lazım. Yollarda tahribat çok oldu. Çok sıkı çalışmaya devam edeceğiz. Danişment yolunda çalışmalar tamamlandı. Yama çalışmasını sona erdi. Hafta sonuna kadar da sahil yollarındaki tüm yama çalışmaları tamamlanacak. Akçeşme Köyü’nü ziyaret ettim ve KÖYDES kapsamındaydı ancak bu konuda bir aktarma yaptığımız için gerçekleşmedi. Bunu durumu ek programa aldık yapacağız.”

RAŞİT EFENDİ OKULUNUN İHALESİ TEMMEZ’DA SONUÇLANIR

İl Özel İdaresi sorumluluğunda olan okulların durumu hakkında bilgi veren Öztürk, “Raşit Efendi İlkokulu’nu yıkıyoruz. Keşif çalışması çıktı ve bize ulaştırıldı. Sanıyorum bu hafta içerisinde yaklaşık maliyeti çıkarılacak. İmam hatip ortaokulu ve lisesi, Fen Lisesi pansiyonu yapıyoruz. Raşit Efendi okulunun Temmuz ayında ihalesi sonuçlanır diye düşünüyorum. Önümüzdeki öğretim yılının 2. dönemine okulumuz yetişebilir. Kurtuluş ve Anafartalar okulları konusunda ise şuanda bir çalışma yok. Milli Eğitim bunları programına aldı ancak bu okullar ile ilgili işin parası geldiğinde çalışmalar başlar. Bu okulların yıkılıp yeniden yapılması lazım.” şeklinde konuştu.

GÖKÇETE’NİN İMAR SORUNU EN ERKEN 1 YIL DA ÇÖZÜLÜR

Basın mensuplarının sorusu üzerine Gökçetepe’de yaşanan imar sıkıntısı hakkında bilgi veren Muhammet Öztürk, Köyün içerisinde bir sorun yok. Ancak Mecidiye ve Çamlıca Belediyeleri’nin imar çalışmaları mahkeme kararı ile durdurulduğu için ikinci bir imar çalışması geçerli olmadı. Bu aşamada kıyı bandı koruma çizgisi konusu gündeme geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Kültür Bakanlığı ortak bir proje yapıyor. Bu doğrultuda yılsonuna kadar imar planlarındaki SİT alanlarını belirleyecekler. Ondan sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 100 binlik planları onaylayarak, 50 binlik planları yapacak. Bu sorun 1 yıl içerisinde çözülür diye düşünüyorum. Ancak bu konuda kesin bir şey söyleyemiyorum. 2 yıl önce de bu konuda aynı bilgileri almıştık. Bugün de aynı şeyleri söylüyoruz. Ayrıca Sazlıdere Köyü’nün kanalizasyon projesi programa alındı. İhale çalışmalarına başlandı. Mecidiye’nin arıtma projesi şu anda bekliyor. Bu projesinin bedeli yüksek olduğundan bakanlıktan ödenek bekliyoruz. Projeye çevirdik ve sunduk. Keşan ve Uzunköprü’deki 4 köyün kanalizasyon çalışmalarına başlayacağız. Bir kısmını kendimiz yapacağız. Seydiköy’ün boruları geldi.” diye söyledi. 

İMAR DIŞINDAKİ YERLERİN ÇÖPÜNÜ TOPLAYACAĞIZ

Köylerde çöp toplama işinde 2 aracın yeterli olup-olmadığı yönündeki soruya Öztürk, “Kesinlikle yeterli olacaktır. Personel konusunda bir sıkıntı yok. Erikli ve Yayla sahillerindeki çöpleri Keşan Belediyesi alıyor. İmarı da belediye veriyor. Bize ait değil. Sorumluluk sahamızda olan sahillerde de çöpleri alacağız. Erikli ve Yayla sahillerinde sürekli yol sorunu da gündeme getiriliyor. Yayla’dan Erikli’ye inen yolu, Erikli girişine kadar yaptık. Erikli’deki sahil girişi bize ait değil. Bir yolunda sağında ve solunda imarı kim veriyorsa o sorumludur.”

KEŞAN’IN KÖY YOLLARININ %78’İ ASFALT

Enez, İpsala ve Keşan’ın hizmet alanında bir bölge olduğunu kaydeden Muhammet Öztürk, sözlerini şöyle tamamladı:  “1 haftadır burada çalışıyoruz. 3 alanda yol, kanalizasyon ve içme suyu ile göletlerde Edirne İl Özel İdaresi yatırımının %63’ünü aldı. Yol ağının içerisinde olan Keşan yollarının %78’i asfalt. Böyle bir standart ülke genelinde yok. Göletlerin yenilenme ve yeni yapım konusunda yine birinci sırada. Bu bölge son 10 yıl içerisinde Edirne’de en çok yatırımı alan bölge oldu. Geçen sene 213 köyümüzün içini asfalt kırığı ile döşedik. Güzel bir çalışma oldu. 1 Kasım’dan itibaren yine tüm asfalt kırığını alacağız. 6 bin 800 kamyon asfalt kırığı aldık. Her kamyon 25 ton. Ayrıca şu anda parke taşı fabrikası kurma fikrinden vazgeçtik. Bu konuda fizibilite çalışması yaptık. Özel sektörden almak daha cazip geldi.”