Enezliler Turizm Geliştirme Yardımlaşma ve Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Muharrem Çirozlar, Başkan Yardımcısı Ömer Çakıcı ve Yönetim Kurulu Üyesi Taner Karatepe, dün saat 13.00 sıralarında düzenledikleri basın toplantısında, dernek üyelerini 22 Nisan Cuma günü akşamı yapılacak toplantıya davet etti. Aşağı Zaferiye parkı lokalinde gerçekleşecek toplantı ile ilgi bilgi veren Çirozlar, “Enezliler derneği bildiğiniz gibi takriben 9 ay önce kuruldu. Şu anda itibariyle 150 üyeye ulaşmış vaziyette. 22 Nisan Cuma günü akşamı üyelerimizle geniş katılımlı bir toplantı yapacağız. Aşağı Zaferiye parkı lokalinde yapacağımız istişare toplantısına tüm üyelerimizi davet ediyoruz. Mayıs ayı içerisinde de Keşan’da turizm haftası olarak etkinlik düzenlemeyi de düşünüyoruz. Keşan’da sayımızı kısa sürede çoğaltıp yeni etkinliklerde yapmayı planlıyoruz.” şeklinde konuştu.

ENEZ’İN ÖN PLANA ÇIKMASI İÇİN MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ

Enezliler Turizm Geliştirme Yardımlaşma ve Sosyal Dayanışma Derneği olarak amaçlarını ifade eden Çirozlar, “Üyelerimizin birlikteliğini sağlayıp, Enez’in turizm açısından ön plana çıkarılmasını ve geliştirilmesini sağlayacağız. Enez bu zaman kadar hep Keşan’a göç veren bir şehrimiz oldu. Keşan, Enez’in abisi konumunda bu sebeple sürekli göç verdik. Zayıf kalan Enez’i geliştirmek için 2.dernek olarak biz Keşan’da Enezlileri toparlayıp ne yapabiliriz, ne fayda sağlayabiliriz düşüncesiyle böyle bir girişimde bulunduk. Elimizden geldiğince özellikle turizm alanında, Enez’in ön plana çıkması için mücadelemizi sürdüreceğiz.” dedi.

YAZ AYLARINDA MAALESEF BİR ÇOK KAZA YAŞANIYOR

Bir süredir gündemde olan Keşan-Enez yolunun yapımı ile ilgili basın mensuplarının sorusunu cevaplayan Muharrem Çirozlar, “Enez yolu şuan gündemde ilk sırada olması gereken konulardan bir tanesi aslında, Enez Belediyesinin hükümetten yana olması dolayısıyla programa alınması gerekir diye düşünüyorum. Ama ne sebeple ise alınmıyor. Yaz aylarında maalesef bir çok kaza yaşanıyor. Bundan dolayı bu konunun bir an önce halledilmesi gerekir.” ifadelerine yer verdi.